ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ;

Δίπλα στην έξαρση του …κοροναϊού [κάποιοι επιμένουν να συντηρούν γλωσσικά τέρατα κάτω απ’ τα δάχτυλά τους] είναι η πανδημία της αντιρατσιστικής ρητορείας που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απειλώντας να παραβιάσει την τελευταία γραμμή άμυνας της ανθρώπινης λογικής: το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Από ποικίλους διεθνείς παράγοντες στηλιτεύεται η ανησυχία με την οποία αντιμετωπίζονται οι εκ Κίνας προερχόμενοι [τουρίστες κλπ.] ως …ρατσιστική, συμπληρώνοντας ότι ότι ο ιός δεν είναι κινεζικό, αλλά …παγκόσμιο πρόβλημα.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Tom Cotton υπαινίσσεται ότι ο ιός προέρχεται από πρόγραμμα βιολογικού πολέμου της κινεζικής κυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις από αυτήν. Η απάντηση του Κινέζου πρέσβυ: είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργεί κανείς καχυποψία και να την διαδίδει στον κόσμο. Αυτό προκαλεί πανικό, και αυξάνει την ρατσιστική προκατάληψη [νάτος!], την ξενοφοβία, όλα αυτά που υποσκάπτουν την κοινή προσπάθειά μας να πολεμήσουμε τον ιό.
Ο Γερουσιαστής Cotton επιμένει ισχυριζόμενος ότι η Κίνα έλεγε ψέμματα απ΄την αρχή, ότι εξακολουθεί να ψεύδεται και, ως εκ τούτου, δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε τις πληροφορίες που μας δίνει. Ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, όπως, το πόσους ανθρώπους μπορεί να μολύνει κάποιος από τη στιγμή που έχει τον ιό, πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός προτού ακόμα εμφανιστούν τα συμπτώματα στον ξενιστή κοκ.
Η Κίνα έχει αυτή τη στιγμή ένα πληθυσμό 70.000.000 σε καραντίνα, υπό συνθήκες όχι ακριβώς ανθρώπινες [βλ. post ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ WUHAN, 4 Φεβρουαρίου] χτυπώντας ανθρώπους που μπορεί να έχουν τον ιό, κλειδώνοντάς τους στα σπίτια τους κλπ.
Σύμφωνα πάντα με τον γερουσιαστή, ο ιός δεν ξεκίνησε από το εστιατόριο της Wuhan. “Επιδημιολόγοι, ευρέως σεβαστοί έχουν δημοσιεύσει μια μελέτη στο διεθνούς φήμης επιστημονικό περιοδικό The Lancet, απ’ την οποία προκύπτει ότι πολλοί από τους αρχικούς ασθενείς της Wuhan, συμπεριλαμβανομένου του patient zero, δεν είχαν σχέση με το εστιατόριο. Σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες, “ο ιός μπήκε στο food market πριν βγει από αυτό”. Και …μερικά μίλια μακρυά από το εστιατόριο είναι το μοναδικό “σούπερ – εργαστήριο επιπέδου βιοασφάλειας 4″ στην Κίνα, που ερευνά μεταδιδόμενες ασθένειες”. Για περισσότερα – έχουμε μιλήσει πολύ νωρίς για το θέμα – βλ. post της 7ης Φεβρουαρίου “ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ “ΑΛΛΟ”;
Στο μεταξύ, μια ανάλυση των δεδομένων για τις απώλειες του coronavirus δημιουργεί στους στατιστικολόγους δυσπιστία για τα νούμερα που δίνονται στον ΠΟΥ. Ανάμεσα σ’ αυτούς, η Melody Goodman [φωτό κάτω], καθηγήτρια βιοστατιστικής στο New York University’s School of Global Public Health.
Επιπρόσθετα: η περιλάλητη μείωση των μολύνσεων και η συνακόλουθη “συγκρατημένη αισιοδοξία”, έχουν συμπέσει χρονικά και μαλλον ύποπτα, με την …αλλαγή του τεστ διάγνωσης του ιού που επιβλήθηκε πρόσφατα από τις κινεζικές αρχές…

2
(Visited 113 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply