ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;

Οι τελευταίες παρουσιάσεις του κυρίου Μόσιαλου στα media, με τίτλους όπως “Γιατί αμφισβητώ την μελέτη του Στάνφορντ” διέπονται απ’ το διευκρινιστικότατο επιχείρημα: “τα νούμερα δεν δένουν”… Κατά τα άλλα, αναλώνονται σε …άλλες ανακοινώσεις του ιδίου περί πειθαρχίας και μετά την άρση των μέτρων [φράση που μαρτυρεί, εκτός των άλλων, περίεργη σχέση με την ελληνική γλώσσα]
Ας πάμε όμως στην χτεσινοβραδινή συζήτηση του [ουχί επιδημιολόγου – λοιμωξιολόγου κλπ. αλλά Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο London School Of Economics] Ηλία Μόσιαλου με τον Νίκο Στραβελάκη του Σκάι.
Χαρούμενος ο κύριος Στραβελάκης, ανοιγοκλείντας ζωηρά τα μάτια του, μιλά για την απόλυτη πειθαρχία που έδειξαν οι Έλληνες, με τον κο Μόσιαλο να επιχαίρει. “Πράγματι έχει ανοίξει ο δρόμος για τη σταδιακή άρση των περιορισμών. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Αν καταφέρουμε και είμαστε πολύ προσεκτικοί, τότε η αποκλιμάκωση θα είναι μεγαλύτερης εμβέλειας …όσο εξελίσσεται. Ποτέ άλλοτε ο πλανήτης δεν είχε κλείσει. …Ο μισός πλανήτης έχει κλείσει αυτή τη στιγμή. Μπορεί να κλείσει και άλλο μέρος του πλανήτη, γιατί δεν έχει εξελιχθεί η πανδημία στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Εκεί υπάρχει υστέρηση [sic] ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Θα μαθαίνουμε από αυτή την πορεία από δω και μπρος, θα ανοίγουμε σιγά-σιγά οικονομικές δραστηριότητες [ο anchorman συγκατανεύει, κουνώντας το έξυπνο κεφάλι του…], θα παίρνουμε μεσοδιαστήματα 2-3 εβδομάδων γιατί πρέπει να δεις τι έκανες με βάση την εξέλιξη της πανδημίας [“σωστά” επιβεβαιώνει ο Νίκος Στραβελάκης…]
Επομένως αν συνεχίσουμε να είμαστε πειθαρχημένοι όπως ήμασταν μέχρι τώρα, να κρατάμε τα μέτρα απόστασης, υγιεινής κλπ. , να διαμορφώνουμε ασφαλές περιβάλλον στην εργασία και τις κοινωνικές μας συναναστροφές, τότε θα πάμε καλά….θα χορεύουμε με τον κορωνοϊό, θα είμαστε σε ένα ταγκό εξ αποστάσεως για τους επόμενους μήνες …μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο…
*
Φτάνουμε στο καίρο σημείο της συζήτησης, που αφορά στην έρευνα του Στάνφορντ:
“Το πανεπιστήμιο Στάνφορντ ειναι πολύ σοβαρό πανεπιστήμιο [sic] και η επιστημονική ομάδα που έκανε την έρευνα, επίσης. Αν όμως ισχύουν τα αποτελέσματα που μιλούν για 50 με 85 φορές περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, τότε στη Νέα Υόρκη πρέπει να νοσεί το 78 – 125% των κατοίκων της πόλης. Αυτό πώς σας φαίνεται;” ρωτάει τον άριστα επαρκή για τέτοιες εκτιμήσεις Νίκο Στραβελάκη. “Δύσκολο” απαντά με σημασία εκείνος, και με αδιόρατα ειρωνικό χαμόγελο. Στη συνέχεια ο κύριος Μόσιαλος, προβαίνει σε κριτική της εργασίας του κατά τ’ αλλα “πολύ σοβαρού Πανεπιστημίου” και της “πολύ σοβαρής ερευνητικής ομάδας”, με επιχειρήματα όπως “η έρευνα έγινε μέσω Facebook”, συνεχίζοντας με λεπτομέρειες που στα αυτιά του τηλεθεατή λειτουργούν σαν θόρυβος, και τις οποίες πριν απ’ όλους αδυνατεί να παρακολουθήσει ο κύριος Στραβελάκης. Αυτό φαίνεται από την αποσβολωμένη έκφραση με την οποία ανεβοκατεβάζει το κεφάλι του…προσπαθώντας να τον σταματήσει.
Το “μήνυμα” άλλωστε έχει περασθεί, η αποστολή εξετελέσθη: “είναι δυνατόν” να νοσεί το 78% των κατοίκων της Νέας Υόρκης; και …η έρευνα του Στάνφορντ έγινε μέσω Facebook.

Η πραγματική αλήθεια, σε βάθος χρόνου ίσως, θα λάμψει ως εξής: όταν θα γίνει φανερό ότι η “κοινότητα” δυσφορεί, ότι έχει αρχίσει να τα παίρνει στο κρανίο με τα μέτρα …τότε ακριβώς, και ως δια μαγείας, θα ανακαλυφθεί ότι “ωρίμασε επιστημονικά” η στιγμή να τα μαζέψουν.
[Το αληθινό στοίχημα για κάποιους, είναι ότι η στιγμή δεν θα ‘ρθει ποτέ].

* Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρχαιοδίφης – γλωσσαμύντωρ, το διατύπωσε με ακόμα μεγαλύτερη λεπτότητα: όσο πηγαίνουμε καλύτερα ως προς τα κρούσματα, τόσο θα ανοίγει πιο μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για να προχωρήσουμε σε μια σταδιακή χαλάρωση [μιλάμε για ακρίβεια ρομποτικής χειρουργικής και βάλε…]. Σπεύδοντας να αποκαλύψει κι άλλες λεπτομέρειες όπως ότι “υπάρχει ήδη σχεδιασμός ακόμα και για το πώς θα καθόμαστε στις παραλίες…”

6
(Visited 100 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 Comments

  1. stcigar April 20, 2020 at 2:34 pm

    Αχ αυτό το κόλπο με τον αόρατο εχθρό.. It really never gets old!

    Reply
    1. Oannes April 20, 2020 at 2:58 pm

      Ποτέ. Άλλωστε, χωρίς ειδικά αυτόν εδώ, πώς θα ενωθούμε / αυτοπροσδιοριστούμε ως “ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ”;

      Reply

Leave a Reply