JOE BIDEN : ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Η υποψηφιότητα Biden για την προεδρία των ΗΠΑ είναι από τις περιπτώσεις που, ακόμα και με τα “σημερινά δεδομένα” αισθάνεσαι ότι σε ξεπερνούν. Δεν μιλάω για το παρελθόν του ανδρός, για τις “on record” ρατσιτσικές τοποθετήσεις, ή για τις σχέσεις του με επιφανείς της Ku Klux Klan. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο θεμελιώδες: ο άνθρωπος ταξιδεύει, με ολάνοιχτα πανιά, στο πέλαγος της άνοιας. Το παρατσούκλι του, “Dementia Joe”, δεν είναι σχήμα καθ’ υπερβολήν, αλλά πιστή απεικόνισή του.
Το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει επιλεγεί και υποστηρίζεται από ένα διευρυνόμενο τμήμα του εκλογικού σώματος [αφήνει πλέον πίσω τον DT, αν πιστέψουμε τους δημοσκόπους
*] αποτελεί δείγμα της πλανητικής κατάστασης πραγμάτων.

Το βίντεο, πάνω, περιέχει απάνθισμα στιγμιότυπων που δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες γύρω από τον παράγοντα “άνοια”.
Και είναι επόμενο, στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας, κάποιοι να θέλουν να προφυλάξουν όσο γίνεται τον υποψήφιο από την …υπερέκθεση στο κοινό. Εξ ου δεν έχει κάνει ως τώρα μια συγκέντρωση, ούτε και πρόκειται να κάνει – η “επιστροφή” του κορωνοϊού, το όργιο παραποίησης των μετρήσεων που επικρατεί αυτή τη στιγμή επί αμερικανικού εδάφους, βοηθούν σ’ αυτό. Ταυτόχρονα, οι Democrats κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να υποβαθμίσουν ή και να ακυρώσουν τη διαδικασία των debates [όπως επισημαίνει σαρδόνια η Αυστραλέζα δημοσιογράφος στο βιντεάκι, “ούτε όλο το ποπ κορν στον κόσμο δεν θα έφτανε για να παρακολουθήσεις το debate αυτού του ανθρώπου με κάποιον σαν τον Trump”].
Ωστόσο …κάτι δεν κολλάει.
ΟΚ, να τον προφυλάξουμε απ’ τις περιοδείες, κι απ’ το debate με τον Trump, μετρ της γελοιοποίησης. Κι ας υποθέσουμε ότι τα καταφέρνουμε, ότι το πράγμα πάει καλά και ο ανοϊκός εγκαθίσταται στο οβάλ γραφείο. Ως προς το πώς θα κυβερνάει, κανένα πρόβλημα: ως μαριονέτα, στα χέρια του Bernie και της AOC [Alexandria Ocasio Cortez].
Όμως, ως πρόεδρος πλέον …δεν θα εμφανίζεται; δεν θα μιλάει στο κοινό; δεν θα μιλάει με τους δημοσιογράφους;
Ο λόγος που κάποιοι δεν ανησυχούν γι’ αυτό, μπορεί να είναι ένας και μόνο: ότι σχεδιάζουν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της αφήγησης. Γιατί “θητεία Biden” νοείται μόνο εντός συγκεκριμένου, ευρύτερου πλαισίου:
Μέσω της ελεγχόμενα ανεξέλεγκτης ροής διαδόσεων απ’ τα media, οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από πανδημίες και βιολογικά όπλα, φτάνοντας σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί, το πράγμα οδηγείται σε shut down μακράς, ή απεριόριστης διάρκειας. Υπό τέτοιες συνθήκες, η καθημερινότητα εκτιλύσσεται πλέον αποκλειστικά με τη διαμεσολάβηση των …tech giants. Με τα πάντα σηνοθετημένα από εκείνους, η επιλογή πραγματικότητας τους ανήκει, ενώ ο “λαός” εκπίπτει οριστικά σε άβουλο, αμέτοχο θεατή της.
Σε τέτοιο πλαίσιο, το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι η παρουσία ενός ανοϊκού σε θέση “πλανητάρχη”
/ πρόεδρου των ΗΠΑ : η επαφή του με το κοινό θα γίνεται υπό ελεγχόμενες συνθήκες, με αυστηρές οδηγίες σκηνοθέτη, φροντισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Ο Joe Biden θα είναι πλέον, κυριολεκτικά, ένα έργο τέχνης.

* Kαλό είναι να κρατά κανείς μικρό καλάθι: πρόκειται για τους ίδιους που προέβλεπαν τον θρίαμβο της Hillary, μέρες πριν απ’ τη συντριβή της…

Το trailer του πρωτοποριακού, pro-Twilight Zone, σίριαλ επιστημονικής φαντασίας, Outer Limits [1963] καναδο-αμερικανικής παραγωγής

1
(Visited 235 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: "ΠΡΟΕΔΡΟΣ BIDEN" : ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - OANNES

  2. Pingback: Ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ" ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ - OANNES

Leave a Reply