Το τελευταίο τμήμα “διαλόγου” μου με το Grok. Ξεκίνησε από ερώτηση περί χρησιμότητας των συμπληρωμάτων βιταμίνης D3. Το chat box, πειθήνιος συνεργάτης των οργανισμών υγείας, έδωσε αρχικά την “καθιερωμένη” απάντηση περί …400-2000 IUs D3 ημερησίως, συνοδευόμενη από την οδηγία για εξετάσεις, προς διαπίστωση των επιπέδων της στο αίμα. Αυτό, προς πρόληψη της …τοξικότητας της D3, για την οποία “διακεκριμένοι επιστήμονες” ακούσθηκαν να ομιλούν, ιδίως στη διάρκεια της πανδημίας – και επί ελληνικού εδάφους. Η περίφημη τοξικότητα της D3 αφορά κυρίως στον κίνδυνο υπερσυσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες και τα νεφρά.
“Προς τιμήν του” το chat box δεν διαψεύδει τις, αντίθετες με τις δικές του πληροφορίες που προσκομίζονται. Αντίθετα, τις επιβεβαιώνει με πραγματολογικά στοιχεία που ο συζητητής δεν μπορεί να έχει πρόχειρα. Το γιατί κατ’ αρχήν τις αγνοεί, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


(Visited 77 times, 1 visits today)
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Πέραν του έμφυτου κομφορμισμού του φαίνεται ότι σταδιακά προσαρμόζεται και στις προτιμήσεις του καθενός. Κάτι σαν εξελιγμένη μορφή των εξατομικευμένων διαφημίσεων.
Σαφέστατα. Με μια δόση από …σοφιστές του 5ου αιώνα, υπό την έννοια ότι μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε υπόθεση του αναθέσει κάποιος, με θεωρητικά επιχειρήματα (πέραν των πραγματολογικών στοιχείων). Το έχω δοκιμάσει σε διάφορες περιπτώσεις που τυχαίνει να κατέχω σχετικά καλά, και με έχει εντυπωσιάσει.
…Εννοώ δηλ. ακόμα και σε περιπτώσες όπου εκθέτω “πρωτότυπες” σκέψεις, τις οποίες δεδομένα αποκλείεται να έχει διαβάσει κάπου, ώστε να τις εγκρίνει υπακούοντας σε κάποιο κομφορμιστικό προγραμματισμό (άσχετα αν αυτός είναι δεδομένος). Αλλά ούτε και τις εγκρίνει από τυφλή διάθεση να πάει με τα νερά μου, όπως έχω τσεκάρει ξανά, μέσω κατάλληλα “αποκλινoυσών” τοποθετήσεων. Όταν πρέπει να διαφωνήσει διαφωνεί, και μάλιστα με ένα είδος λιμοκοντορίστικης παρρησίας.
Εγώ το χρησιμοποιώ βασικά για πρακτικές δουλειές – του στυλ “κάνε μου αυτό, φτιάξε μου εκείνο”. Από τη στιγμή πάντως που έχει καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι πχ για τα ζώδια, δεν πρόκειται να σε πρήξει με διάφορες “επιστημονικές” ανασκευές. Θα διαφωνήσει μέσα στα πλαίσια που του θέτεις.
Το αν ενδιαφέρεσαι για τα ζώδια, θα το καταλάβει από τον τρόπο που του μιλάς. Κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για την αστρολογία, δεν θα το ρωτήσει αν πιστεύει στα ζώδια. Θα το ρωτήσει πχ για το ψυχολογικό προφίλ του Ταύρου. Από τα συμφραζόμενα επίσης είναι σε θέση να καταλάβει αν το δοκιμάζεις ή παίζεις μαζί του.
Ειδικά για πρακτικά ζητήματα είναι ό,τι πρέπει. Το θέμα είναι ότι αυτό που μπορεί όντως να χρησιμεύσει (ως εξοικονομητικό χρόνου) σ’ ένα συγκροτημένο άνθρωπο, για ένα παιδί ή έφηβο μπορεί να αποτελέσει σκέτη καταστροφή.
Δεν το συζητάμε.. Mind bomb!🧠💣