DESANTIS : ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

[Από Ναυτεμπορική:]
Το όραμα του Μασκ να μετατρέψει το Twitter στην «ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συμβαίνουν τα γεγονότα» κατέρρευσε μαζί με την πλατφόρμα στην πρώτη απόπειρα υλοποίησης αυτού του οράματος. Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις θα ανακοίνωνε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδος μέσω μιας συζήτησης υπό την μορφή συνέντευξης που θα είχε με τον Έλον Μασκ η οποία θα μεταδιδόταν ζωντανά μέσα στο Twitter.
Η συζήτηση-ανακοίνωση θα μεταδιδόταν στο Twitter Spaces, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανές ηχητικές κλήσεις. «Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με ερωτήσεις-απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο» είχε δηλώσει ο Ελον Μασκ λίγες ώρες πριν την έναρξη του γεγονότος.
Όμως υπήρξαν τεχνικά προβλήματα που δεν επέτρεψαν την μετάδοση της ανακοίνωσης και της συνέντευξης αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες που συνδέθηκαν για να την παρακολουθήσουν άκουγαν μόνο ένα ενοχλητικό θόρυβο. Σύμφωνα με τον Μασκ οι διακομιστές που ήταν επιφορτισμένοι με την τεχνική υποστήριξη της ανακοίνωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την μαζική συμμετοχή των χρηστών που προφανώς ήταν μεγαλύτερη από όση εκτιμούσαν στο Twitter ή ίσως υπερεκτιμήθηκαν οι δυνατότητες αυτών των διακομιστών να αντέξουν αυτό τον μεγάλο όγκο ταυτόχρονων συνδέσεων.
Ετσι σήμερα ο παγκόσμιος Τύπος κάνει λόγο για ένα φιάσκο που θα έχει αντίκτυπο τόσο στον ΝτεΣάντις αλλά κυρίως στην προσπάθεια που κάνει ο Μασκ να κάνει το Twitter και πάλι πρωταγωνιστή των social media σε πολιτικό επίπεδο αλλά και γενικότερα να δείξει ότι η πλατφόρμα έχει νέα δυναμική.…Εν ολίγοις, και μεταφράζοντας ελεύθερα : βλακεία και χυδαιότητα σε όλο το “δημοσιογραφικό” τους μεγαλείο. Τα ελληνικά [και διεθνή] media δεν έχουν πρόβλημα όταν “το Twitter” εν είδει συλλογικού character assassin
διαπομπεύει πολιτικούς, κατηγορούμενους του ποινικού δικαίου και καθημερινούς ανθρώπους – ευκαιρίας δοθείσης. Έχουν όμως, με τεχνικά προβλήματα όπως το παραπάνω, όταν μέσω αυτών μπορούν να χτυπήσουν τον Elon Musk και τον [ρεπουμπλικάνο*] υποψήφιο της προτίμησής του.
Η χαρά της ζωής είναι η τύπου …“climate change“ αναφορά της τελευταίας παραγράφου : “ο Παγκόσμιος Τύπος κάνει λόγο για ένα φιάσκο που …θα έχει αντίκτυπο τόσο στον ΝτεΣάντις, όσο και στην προσπάθεια που κάνει ο Μασκ να…” – αλλιώς : φτιάχνουμε κλίμα κι ό,τι προκύψει – κι αν πέσουμε έξω, πρώτη φορά θα ‘ναι; – ή μήπως θυμάται κανείς τις προηγούμενες;
Ως προς το
“συντηρητισμό” του κυβερνήτη της Φλόριντα και επίσημα πλέον υποψήφιου, η λέξη …αφήνεται να αιωρείται, άνευ αναφοράς σε λεπτομέρειες. Θυμίζουμε πολιτικές του DeSantis όπως :
Η
εξαίρεση της Φλόριντα από τις υγειονομικές πρακτικές της “πανδημικής” περιόδου – αποκλεισμός λοκντάουν, μασκοφορίας, υποχρεωτικού εμβολιασμού – με αποτελέσματα θεαματικά καλύτερα από πολιτείες που τα είχαν εφαρμόσει.
Η
διαμάχη με τη Disney, εξελισσόμενη σε αιχμή του δόρατος της “woke” κουλτούρας.
Η
αντίδραση εναντίον της “επιστημονικής” κατοχύρωσης της υστερίας της …δυσφορίας φύλου, μαζικά εξαπλούμενης στις [προ-]εφηβικές ηλικίες. Ο κυβερνήτης δεν μασάει τα λόγια του, απειλώντας με φυλάκιση “γιατρούς” που υιοθετούν πρακτικές αλλαγής φύλου σε άτομα των εν λόγω ηλικιακών ομάδων.
Και πρόσφατα, οι
νομικές κινήσεις για εξασφάλιση του τραπεζικού συστήματος της πολιτείας από τον επερχόμενο εφιάλτη του CBDC [ψηφιακού νομίσματος].
Το περί DeSantis δημοκρατικό αφήγημα μιλάει για ένα [επίφοβο] είδος “Trump με λογική”, τουτέστιν, χωρίς τις γραφικότητες / ακρότητες εκείνου. Πιστεύω ότι ο φόβος τους, άσχετα από την αδιαμφισβήτητη αξία του κυβερνήτη, είναι …εκ του πονηρού ή, απλώς λάθος : οι “ακρότητες” του former president υπήρξαν
καταλυτικές για το πέρασμα του μηνύματος, σε συνδυασμό με το ίματζ ενός ανθρώπου ιδιαίτερα εύπορου, αλλά με κατανόηση των προβλημάτων του common man και αυθεντική συμπάθεια για κείνον [ = το κόνσεπτ που οι Democrats, ελιτιστές εκ φύσεως, αποκαλούν “λαϊκισμό”].
Από την άλλη, η σουρεαλιστική αδικία [επιπέδου …κακού μυθιστορήματος, με δισδιάστατους κακούς] που εξακολουθεί να γίνεται στο πρόσωπο του DT, και μέσω αυτού στο σύνολο των οπαδών του, συνιστά σοβαρή “εκτροπή απ’ την κανονικότητα”. Και η επανόρθωσή της αποτελεί ανάγκη πολύ πιο
πρακτική απ’ όσο αφήνει να διαφανεί η “μεταφυσική” χροιά της.

* Η προτίμηση / στήριξη του Musk στον De Santis, ήταν ο λόγος που ο Trump “αρνήθηκε ευγενικά” την πρόσκληση για επιστροφή στο Twitter.

6
(Visited 32 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply