ALSO SPRACH ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφων στον πλαστικό χειρούργο / πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κύριο Εξαδάκτυλο * για το αν θα ανοίξουν κάποιες περιοχές λιγότερο βεβαρυμένες, ο επιστήμων απαντά με νόημα : “η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να τη χωρίσουμε σε ζώνες”. Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεται ο ακροατής, δεν έχει σημασία αν κάποια …νησιά ας πούμε έχουν “χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο”. Το lockdown ισχύει για όλους.
Αν συνδυάσουμε το σκεπτικό του κυρίου
Εξαδάκτυλου με τα γεγονότα προκύπτει ότι : όταν μεμονωμένες περιοχές είναι πιο βεβαρυμένες, τότε μια χαρά μπορούμε να χωρίσουμε τη μικρή μας χώρα σε ζώνες, επιβάλλοντας τοπικά lockdown και θέση ορίων στη μετακίνηση. Στην αντίθετη περίπτωση, περιοχών με κρούσματα λίγα έως ελάχιστα ** εξαίρεση στο γενικό lockdown δεν γίνεται να υπάρξει, παρά την …ούτως ή άλλως ισχύουσα απαγόρευση μετακίνησης.
“Άλλωστε”, εξακολουθεί ο κύριος
Εξαδάκτυλος, “οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπήκαν σ’ αυτή τη δίνη στην οποία βρίσκονται, εν μέσω χειροκροτημάτων για την επιτυχία τους, που είχανε διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων. Και όλοι μιλούσαμε τότε για τη Θεσσαλονίκη που είχε πάρει το μάθημά της και συμπεριφερόταν όπως έπρεπε να συμπεριφέρεται. Και είδαμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες, που οδήγησε σ αυτήν την πυρκαγιά που δεν λέει να κατευναστεί ακόμα και με τέσσερις εβδομάδες σταδιακού lockdown. Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι έχουμε μια ασφαλή περιοχή;”
Δεν ξέρω πόσο καλυμμένοι αισθάνεστε από την απάντηση. Οι δημοσιογράφοι πάντως αισθάνθηκαν, το άκουγες στον τόνο της φωνής τους,
απόλυτα ικανοποιημένοι, ευχαριστώντας θερμά τον κύριο Εξαδάκτυλο και αποχαιρετώντας τον…
Να επισημάνω με το επιστημονικά ακατάρτιστο μυαλό μου ότι, σύμφωνα με τη λογική του επιστήμονος, το lockdown δεν πρέπει να αρθεί παρά όταν τα κρούσματα θα έχουν πέσει σε
μονοψήφια νούμερα.
Αλλιώς, η
απότομη αύξηση και η πυρκαγιά είναι …always around the corner…

* η φωνή του ανδρός θυμίζει “ταφικό sample” από κομμάτι των Ministry.

** να επαναλάβουμε εδώ ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ούτως ή άλλως στον αέρα: “κρούσμα” σημαίνει θετικότητα στο τεστ, όχι ότι νοσείς από κορωνοϊό. Όσο για τα ίδια τα [rapid] τεστ, έχουν αποδειχτεί σε γραφικό βαθμό αφερέγγυα: ο Elon Musk πρόσφατα δήλωνε ότι από τα τέσσερα που έκανε εντός μιας ημέρας, τα δυο βγήκαν θετικά και τα άλλα δύο αρνητικά. “Κάτι πολύ ψεύτικο υπάρχει εδώ”, δήλωσε ο επιχειρηματίας – επιστήμονας.

3
(Visited 48 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Εmmanouel December 1, 2020 at 6:04 pm

  Κινεζικο βασανιστηριο ..
  https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/587917/cnn-koronoios-i-kina-ekrybe-stoixeia-sto-xekinima-tis-pandimias
  Ο Γεραπετριτης (αν δεν κανω λαθος) σημερα ειπε το εμβολιο δεν θα ειναι βεβαιως υποχρεωτικο αλλα … εξεταζονται “σεναρια” για χρηση του πιστοποιητικου εμβολιασμου στις μεταφορες !( αεροπλανα- βαπορια).. Χο, χο ,χο…

  Reply
  1. Oannes December 1, 2020 at 7:16 pm

   Δεν το νομίζω για βαπόρια, ούτε καν για αεροπλάνα σε εσωτερικές πτήσεις. Γιατί αλλιώς πρέπει να εφαρμοστεί και για λεωφορεία, ας πούμε, και για μετρό κλπ., που σημαίνει ότι θα επέλθει το χάος.
   Ως προς τους Κινέζους κάτι ψιλοετοιμάζω.

   Reply

Leave a Reply