ALPHA BANK : ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ

Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού
Υπ’ όψιν Δ/ντριας Διευθύνσεως
Ανταποκρινόμενοι σε ερωτήματα και τοποθετήσεις πολλών μελών μας σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και κυρίως για την ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση και τους αρνητές του εμβολιασμού παρατηρούμε:
Την ώρα που όλοι αγωνιούν και δίνουν μάχη για την καθολική αύξηση των εμβολιασμών με στόχο να εξασφαλιστεί η συλλογική ανοσία δυστυχώς παρατηρείται η διείσδυση σε μερίδα της κοινωνίας, επομένως και σε κάποιους μεμονωμένους συναδέλφους μας, των θεωριών συνωμοσίας, η μυθοπλασία και η παραπληροφόρηση κάτι που είναι ορατό στις ακυρώσεις εμβολιασμών και στις αρνητικές συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως για τη διασφάλιση κανόνων που προστατεύουν την υγεία των συναδέλφων μας, των οικογενειών τους και φυσικά των πελατών μας ζητάμε:
Την πλήρη εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να κατανοήσουν πόσο μεγάλο κακό μπορεί να προκαλέσουν.
ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ
Στην εργατική Νομοθεσία υπάρχει η διάταξη 662 ΑΚ, κατά την οποία ο εργοδότης οφείλει να ρυθμίζει τα σχετικά με την εργασία και τον χώρο της, καθώς και τα σχετικά με τη διαμονή, τις εγκαταστάσεις και τα εργαλεία, ώστε να προστατεύεται η ζωή και η υγεία του εργαζόμενου.
Επίσης με το Νόμο 1568/1985, ο εργοδότης υποχρεούται να λαμβάνει κάθε μέτρο, που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και οι τρίτοι που παρευρίσκονται στον τόπο ή εγκατάσταση εργασίας από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.
ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
Με το Νόμο 3850/2010 προβλέπεται υποχρέωση των εργαζομένων να εφαρμόζουν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας και να φροντίζουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους για την ασφάλεια και την υγεία τους, καθώς και την υγεία άλλων ατόμων που επηρεάζονται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.
Επειδή όμως ο εμβολιασμός δεν έχει κριθεί ακόμη υποχρεωτικός και επειδή σωστά εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, όπως έγκυοι ή άτομα που η κατάσταση της υγείας τους είναι αντένδειξη για τον εμβολιασμό.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να προτείνετε ευθέως τον πλήρη εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στην Alpha Bank.
Να κάνετε χρήση του διευθυντικού σας δικαιώματος, να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών, άδεια ώστε να ωριμάσει η σκέψη τους για την αποδοχή του εμβολιασμού, χωρίς αυτό να λειτουργεί εκδικητικά, αλλά με τη συναίνεση τους.
Τέλος στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει δυσλειτουργία στην εργασία μας, τότε με την επίκληση της προαναφερθείσας διάταξης του άρθρου 374 ΑΚ, ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων.
Ειδικά στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η τεκμηριωμένη συμβουλή του ιατρού εργασίας.
Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.Η αξιοσημείωτα εμετική κίνηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank είναι δύσκολο, έως και αδύνατο να μην έχει γίνει κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση.
Η τελευταία, κρατώντας τα προσχήματα, εμφανίζεται ως τοποτηρήτρια του νόμου και της τάξης. Αυτό δεν θα την εμποδίσει, κάποια στιγμή, σε συνεννόηση βεβαίως με το κράτος, να
πρωτοπορήσει, ζητώντας του μαζί με άλλες εταιρίες, …λήψη μέτρων.
Εννοείται ότι το κράτος “δεν θα έχει άλλη επιλογή απ’ το να υποκύψει”, όπως κι εκείνες άλλωστε θα το έχουν ήδη κάνει, στην πίεση της
λαϊκής βάσης.
Η κίνηση προοιωνίζεται εποχές χάους, με όχλους “εμβολιασμένων” να υποκαθιστούν τα όργανα της τάξεως, αναζητώντας, εντοπίζοντας και καταδιώκοντας “αρνητές”. Πειθαναγκάζοντάς τους στην καλύτερη περίπτωση, σε
εμβολιασμό επιτόπου. Και στην χειρότερη, εφαρμόζοντας τον νόμο του Lynch σε όλη του τη δόξα.
Να κρίνει κανείς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι υπερβολή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο συντάκτης της θα έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορήσει. Αντ’ αυτού, σήμερα, από μερίδα της κοινωνίας τουλάχιστον,
αποθεώνεται.
Αν ήμουν …εργαζόμενος της Alpha Bank, θα είχα ήδη καταθέσει μήνυση στον πρόεδρο του Συλλόγου των Ρουφιάνων.6
(Visited 101 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. stcigar June 7, 2021 at 10:11 pm

  Και άντε πες ότι κάποια στιγμή μας εμβολιάζουν όλους. Και μας ξαναεμβολιάζουν. Αλλά η μαλακία επιμένει. Then what? Γενοκτονία των ζώων που θεωρούνται ύποπτα μετάδοσης; Πυρηνικά ως αντίποινα στα βιολογικά των Κινέζων; Τελετουργική θυσία παρθένων που θα καταλαγιάσει την μήνιν Του; Αλληλοσφαγή στα τυφλά μέχρι ευρέσεως του ενόχου; Και γιατί αργεί το διαστημόπλοιο για τον Άρη; Τελικά χτυπάει άσχημα ο κορωνοϊός.. αλλά όχι τους πνεύμονες: ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!!!

  Reply
  1. Oannes June 7, 2021 at 10:48 pm

   Αυτό ακριβώς. Και φοβάμαι ότι, με άλλο τρόπο βέβαια από των εμβολιοψεκασμένων, αλλά ούτε ο δικός μας εγκέφαλος δε θα τη γλιτώσει.

   Reply
 2. stcigar June 8, 2021 at 8:04 am

  I’m well aware of it. Άμα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο (γιατί περί αυτού πρόκειται) οι πιθανότητες να υποχωρήσει ο τελευταίος και όχι τα τοιχώματα του κρανίου σου είναι μάλλον.. περιορισμένες.

  Reply

Leave a Reply