ALEX JONES, ELON MUSK & ANDREW TATE

[…Ο λόγος τελικά για τον οποίο θυμήθηκα το ‘Lightspeed Sound’, ήταν η επίπλαστη αισιοδοξία που αποπνέει το tweet – αφορμή αυτού εδώ του post. Η οποία μου θύμισε το θέμα του τραγουδιού : το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί γύρω απ’ την καθιέρωση της “διαδικτυακής κουλτούρας”, τότε στα middle ‘00s]


Ο Alex Jones, επανελθών στο Twitter – X μετά βαΐων και κλάδων, συζητά με τους Elon Musk, Andrew Tate για το μέλλον της ανθρωπότητας. Η “κοσμοϊστορική σημασία” του γεγονότος τονίζεται από σχόλια χρηστών που επακολουθούν, όπως αυτό :
This was a historic meeting of the minds. Historians will be analyzing this moment in the same way we look at the Boston Tea Party. It’s a symbolical uprising against the tyrannical establishment, and it came at the perfect time.
Έχω τεράστια αδυναμία στον Alex ως ερευνητή δημοσιογράφο – showman. Καμμιά ιδιαίτερη στο “τοξικό αρσενικό” Andrew Tate – απλώς εκτίμηση για το common sense και τα guts που επιδεικνύει. Όσο για τον ιππότη του free speech – πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, όσο συμπαθής κι αν φαίνεται, θεωρώ καθήκον κάποιου να τον κοιτά
υπό γωνία.
Όταν βεβαίως άνθρωποι όπως οι παραπάνω λανσάρονται σαν σύγχρονοι Επτά Σοφοί, κι όταν οι μεγαλοσχημίες τους εκφέρονται σαν θεόπνευστες αποκαλύψεις, μπορείς και να μελαγχολήσεις.
Αμέσως μετά θυμάσαι ποιό είναι το
αληθινό διακύβευμα. Τόσο πεζό, όσο η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024. Και χρειάζεται πράγματι, ένα all-star team όπως των τριών “σοφών”, ενισχυμένο απ’ τον Tucker και φυσικά τον Donald Trump, σε ρόλο front man-Ανθρώπου Της Ιστορίας.
Η σκοτεινή “λεπτομέρεια” : ο λιβανωτός του Elon ως από μηχανής Θεού – σωτήρα, από ανθρώπους που μετά από ανελέητες διώξεις που υπέστησαν, έχουν το credit του αδιάβλητου. Και αν στο πλαίσιο της συζήτησης εδώ, αυτοί είναι οι Jones και Tate, Νο 1 promoter του Elon θα είναι ο νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων – μέλλων Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Κι αυτό είναι το ευνοϊκό
για μας σενάριο. Γιατί, το έχουμε ξαναπεί : το σύστημα έχει ευχέρεια να επιλέγει όχι μόνο τους “πρωταγωνιστές”, αλλά και τους επαναστάτες του.

5
(Visited 77 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

8 Comments

  1. Anonymous December 12, 2023 at 11:39 am

    Καλά μετά τον καταποντισμό της “διανόησης”, της “πνευματικής ηγεσίας”, αλλά και της αξίας της ίδιας της “μόρφωσης” κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, το συγκεκριμένο κονκλάβιο είναι ό,τι κοντινότερο στην “πνευματική ελίτ” διαθέτουμε σήμερα – πολύ κοντά δηλαδή στο μηδέν. Κατά τάλλα είμαι της άποψης πως η “ανθρωπότητα” εξελίσσεται με νόμους που ο άνθρωπος είναι αδύνατο να κατανοήσει και ότι κάθε προσπάθεια βιολογικής ή κοινωνικής “ευγονικής” είναι μακροπρόθεσμα καταδικασμένη σε αποτυχία.

    Reply
  2. stcigar December 12, 2023 at 11:44 am

    Πάλι ανώνυμο μού έβγαλε το σχόλιο.. Anyway νομίζω επίσης ότι το internet εξελίσσεται σταδιακά σε μια καινούρια μορφή ζωής – ένα merging ανθρώπου/μηχανής – που είναι άγνωστο σε τι ακριβώς θα οδηγήσει την ανθρωπότητα.

    Reply
    1. Oannes December 12, 2023 at 11:54 am

      Αυτή η παρατήρηση αποτελεί την ουσία του ζητήματος. Γιατί σε όσους έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς φιλότιμα με αυτό, είναι γνωστά τα εξής :
      Ο τρόπος με τον οποίο “εξερευνά” και “οργανώνει” την πραγματικότητα η AI είναι μη ακριβώς παρατηρήσιμος από εμάς. Το ότι παρ’ όλα αυτά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας εκεί σημαίνει ότι αποφασίζουμε να μιμηθούμε μια μη ανθρώπινη, βλ. μη βιωματική / “διαδραστική” με τους δικούς μας όρους επαφή με την πραγματικότητα, έτσι απλά παραιτούμενοι από αυτούς. Εν ονόματι αποκλειστικά της “αποτελεσματικότητας”. Η οποία είναι τόσο αποφασιστικής σημασίας, που …αξίζει να διακυβεύσει κανείς γι’ αυτήν την ανθρώπινή του υπόσταση.

      Reply
      1. stcigar December 12, 2023 at 12:03 pm

        Definitely. Ακόμα και χωρίς την AI πάντως η άμεση επικοινωνία δισεκατομμυρίων ανθρώπων – κάτι εντελώς αφύσικο με ιστορικά κριτήρια – δημιουργεί από μόνη της μια καινούρια μορφή κοινωνικής οργάνωσης που μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε κάτι διαφορετικό από τα έως τώρα γνωστά.

        Reply
        1. Oannes December 12, 2023 at 12:12 pm

          Συμφωνώ εννοείται. Το αφύσικο της υποθέσεως απαιτεί μια πλειάδα εισαγωγικών στις λέξεις “επικοινωνία” και “άμεση”.

          Reply
          1. stcigar December 12, 2023 at 12:23 pm

            Προφανώς. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

            Reply
        2. Oannes December 12, 2023 at 12:22 pm

          …Άλλωστε δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά : ο ίδιος ο ιστορικός Thomas Paine, “Ο Πατέρας της Αμερικανικής Επανάστασης”, ήταν, όπως προβάλλει απ’ τα γραπτά του, ένας πολιτικός στοχαστής τριτοδευτέρας διαλογής. Πολύ κοντύτερα σε Alex [Jones] παρά σε …Alexis [De Tocqoueville], ας πούμε.

          Reply
          1. stcigar December 12, 2023 at 12:28 pm

            Μην το συζητάμε. Όπως έλεγε και ο Κονδύλης κλείνοντας το βιβλίο του για το Διαφωτισμό, την παρούσα κρίση θα τερματίσουν, όπως τόσες φορές μέχρι τώρα στην ιστορία, εκείνοι που δεν είναι ούτε νοσταλγικοί ούτε ανεκτικοί ούτε λεπτοί διανοητές.

            Reply

Leave a Reply