Και επειδή αισθάνομαι …provocative αυτές τις μέρες 🤣😇 παραθέτω, προσυπογράφοντας, το παρακάτω εύρημα.
Όποιος θέλει να αρχίσει τις αρλούμπες περί …διαφήμισης της Χούντας, be my guest.

(Visited 60 times, 3 visits today)
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Η λαθρομετανάστευση πάντως δεν έχει σχέση με το είδος του πολιτεύματος. Κύριος υπεύθυνος για τα κύματα μεταναστών είναι η αμερικανική πολιτική. Μέχρι το 1990 δεν υπήρχε στη χώρα μας λαθρομετανάστης ούτε για δείγμα. Με την “πτώση του τείχους” και τη διάλυση των κομμουνιστικών καθεστώτων μάς κουβαλήθηκε η μισή Ανατολική Ευρώπη, ενώ μετά την 9/11 μάς κουβαλήθηκε η μισή Μέση Ανατολή.
Το αφήγημα περί τυπικού δεξιού αντισημίτη σκοντάφτει ελαφρώς στην αντιπάθεια του παραδοσιακού αριστερού για το Ισραήλ, συνοδευόμενη από “ανυπόκριτη” αγάπη για τους Παλαιστίνιους, αρχής γενομένης από την εποχή της ΕΣΣΔ.
Από κει και πέρα, ως μη ψυχολόγος, δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύει ο “όψιμος υποστηρικτής του Ισραήλ”. Και δε νομίζω ότι με αφορά κιόλας, αν είναι χρήσιμος γι’ αυτό που θεωρώ σωστό.
Ως “παραδοσιακός υποστηρικτής του Ισραήλ” από την άλλη, έχω μάθει να μην καταπίνω αμάσητη την προπαγάνδα της Χαμάς, του ΟΗΕ και του WHO (δηλ. …του ΟΗΕ).
Όντως ισχύουν τα περί ευθύνης των Αμερικανών για τα κύματα της μετανάστευσης, όμως αυτή ακόμα περισσότερο και απ’ τους πολέμους, οφείλεται στην ανάγκη κάποιων να πουλήσουν / μολύνουν με τα κωλομαραφέτια τους (κινητά, laptop etc) όλη την υφήλιο, ριζοσπαστικοποιώντας το φαινόμενο των “συγκοινωνούντων δοχείων” και καθιστώντας τις ροές ανεξέλεγκτες.
Από το άθροισμα των πληθυσμών χωρών όπως η Νιγηρία, η Σομαλία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές etc προκύπτει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εκρηκτικό φαινόμενο, το οποίο εκτείνεται πέραν της θρησκευτικής παραμέτρου. Στη Νιγηρία πχ. το 50% είναι Χριστιανοί… so what. Προσωπκά θα είχα πρόβλημα ακόμα και με τη μετακίνηση εδώ άλλης μισής Ελλάδας, κι ας ακούγονται διάφορα περί υπογεννητικότητας.
Αλλά αδυνατώ και να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται την παράμετρο “Ισλάμ” ως αιχμή μιας μη αντιμετωπίσιμης κατάστασης.
Το πρόβλημα είναι πρωτίστως ποσοτικό και δευτερευόντως ποιοτικό. Το φαΐ δεν φτάνει για όλους. Και αυτοί αυξάνονται συνεχώς.
Δε διαφωνώ. Αλλά και το δευτερεύον δεν είναι επουσιώδες. Υπάρχουν πιο συμβατοί και λιγότερο συμβατοί άνθρωποι πως να το κάνουμε. Το ίδιο και λαοί. Εδώ προσπαθούν διάφορα πουσταριά, δεκαετίες τώρα, να μας πείσουν ότι πρέπει να έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά για τον κάθε μπαγκλαντεσιανό ή κογκολέζο, και να ξεκινάμε μια ως δια μαγείας αρμονική συμβίωση μαζί τους. “Πολιτική” με όρους “αισθητικής” να πούμε.
Ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι αρέσκονται να ζουν με τους ομοίους των.
…κα σκάει μύτη ο φουκαράς ο Morrissey και λεει ακριβώς αυτό (“everybody ultimately prefers their own race”) και πέφτουν τα μεταλλαγμένα να τον φάνε.
Εδώ που φτάσαμε, ξένος προς την κοινωνία θεωρείται πρωτίστως εκείνος που λέει το αυτονόητο.
…Κα δεν πρέπει, πιστεύω, να μας διαφεύγει η συγγένεια αυτού του φαινομένου : διάφοροι τρελαμμένοι να …διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή ισχυρίσθηκες ότι 1+1=2, με εκείνο το άλλο φαινόμενο, όπου το “γλωσσικό μοντέλο” παρεμβαίνει στο κείμενό σου …διορθωτικώ τω τρόπω : γράφεις “ευήκοον ους”, να πούμε, στο μετατρέπει σε “ευήκοον ουσία”. Γράφεις “τρόπον τινά”, στο μετατρέπει σε “τρόπο τινάζεται” : και στις δυο περιπτώσεις ο αδύναμος, ο ανεπαρκής, έχει …de facto το πάνω χέρι.
Το ίδιο και στα social media: τελικά επικρατεί ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής.