ΠΕΡΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ …ΕΛΛΑΔΑ

Ελπίζω να μην κουράζει η δημοσίευση αλιευμάτων απ’ το Twitter – υποθέτω ότι αν εντυπωσάζουν εμένα σε τέτοιο βαθμό, όλο και κάποιοι άλλοι θα εντυπωσιάζονται.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μόλις είχε υποπέσει στην αντίληψή μου η επικεφαλίδα σε κάποιο site : “Εμπειρογνώμονας προειδοποιεί : Ο κίνδυνος για ένα νεο εμφύλιο που θα σκίσει την Αμερκή στα δυο”. Δεν άντεξα να εντρυφήσω στις προειδοποιήσεις του …εμπειρογνώμονα (των εμφυλίων πολέμων;) Αλλά, επειδή όντως ο κίνδυνος ενός νέου εμφυλίου είναι
ορατός σε όσους ασχολούνται με τις ΗΠΑ (βλ. πχ. εδώ ένα από τα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σ’ αυτό το blog – 2020), ιδού, κάτω, μια ανάρτηση “πολιτικού ζώου”, made in Greece αλλά ομούσιου των Αμερικάνων Δημοκρατικών, πιο εύγλωττη του κλίματος από οποιαδήποτε ανάλυση. Όχι ότι οι της αντίθετης πλευράς διαφέρουν ιδιαίτερα. Και στις δυο περιπτώσεις με σταματημένα ρολόγια έχουμε να κάνουμε. Αλλά το “ρεπουμπλικανικό” είναι σταματημένο στη σωστή ώρα.

(Visited 29 times, 29 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 Comments

  1. EMMANOUEL July 7, 2025 at 1:11 pm

    Μου κανει εντυπωση που συνεβει αυτο.. Παρακολουθω ( παιδικη αρρωστια γαρ ..) το παγκοσμιο πρωταθλημα συλλογων ποδοσφαιρου που γινεται στην Αμερικη και σε δυο τρεις περιπτωσεις διακοψανε τα ματς γιατι περιμενανε “ακραια καιρικα φαινομενα” τυπου καταιγιδες και τετοια .. Δεν επεσε σταγονα μεν αλλα υπηρχε αυτου του ειδους η προνοια ..
    Καλα ο τυπος που εκανε αυτην την αναρτηση ειναι για δεσιμο .. Να μας κανει κι ενα σχολιο για την φωτια που μας κατεκαψε προσφατα στην Χιο αν ειναι ..

    Reply
    1. Oannes July 7, 2025 at 1:38 pm

      Σε κάθε περίπτωση, επειδή είμαι χωμένος στην αμερικάνικη σκηνή επί δεκαετίες (τρόπον τινά η “ξενομανία” μου μεταδόθηκε από τα καλλιτεχνικά στα πολιτικά – ο λόγος κ στις δυο περιπτώσεις : η εγχώρια μιζέρια) υπάρχει ένα είδος παρανοϊκής, γενικευμένης μισαλλοδξίας που δεν ξέρω πού αλλού μπορεί να οδηγήσει από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Και το πρόβλημα είναι ότι, και εδώ όπως σε όλα, το παρόν τους είναι το δικό μας μέλλον.

      Reply

Leave a Reply