THE DAMNED : PLAN 9 CHANNEL 7 (1979)

Ο David Lett, περισσότερο γνωστός ως Dave Vanian, γεννήθηκε στο Newcastle αυτό το μήνα πριν από 68 χρόνια. Οι Damned, το συγκρότημα του οποίου είναι τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος, υπήρξαν το πρώτο βρετανικό πανκ συγκρότημα που κυκλοφόρησε single (‘New Rose’, 1976) και μεγάλης διαρκείας άλμπουμ (Damned Damned Damned, 1977). Παρεμπιπτόντως, είναι και το αγαπημένο γκρουπ του χώρου. Πέρα από ο,τιδήποτε άλλο ο Dave Vanian (photo, δεύτερος από αριστερά) θεωρείται από τις κύριες επιρροές του gothic image της επόμενης δεκαετίας.
Προς τιμή του ακούμε ένα τραγούδι από το
Machine Gun Etiquette του 1979.

David Lett, better known as
Dave Vanian, was born in Newcastle this month, 68 years ago. The Damned, the band of which he is singer and founding member, were the first British punk group to ever release a single (‘New Rose’, 1976) and also an LP (Damned Damned Damned, 1977). By the way, they are also my favorite band in the field. Among other things, Dave Vanian (photo, second left) is considered a main influence of next decade’s gothic image.
Honoring
him we listen to a song from 1979’s Machine Gun Etiquette.

She plays her mouth into a smile
And offers that he stay a while
Two hearts that beat as one
And eyes that hardly ever saw the sun
Hollywood babbles on
She lays a wreath of lilies on his grave
His flame gone along with the love he never gave
Not to be seduced by those red lips
Two dimensional comic clips
Hollywood babbles on
on and on and on and on and…
Channel 7, with shades of grey
Too close but two worlds away
Plan 9, hello may
Too close but two worlds away
They say
Step into the night

4
(Visited 40 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

7 Comments

  1. EMMANOUEL October 14, 2024 at 8:49 am

    Ασυνηθιστα μεγαλο σε διαρκεια για punk γκρουπ . Και με τα “απαγορευμενα” σολα του μαλιστα .. Απ τ αγαπημενα μου αλμπουμ των 80s ηταν το Phantasmagoria , το πιο εμπορικο τους νομιζω, οπου τους βγηκε η γκοθιλα μεγαλοπρεπως χα χα .. Κι αυτο ειναι ενα απο τα τοπ τραγουδια για μενα με το επιβλητικο (εκτος των αλλων) ρεφραιν..
    https://www.youtube.com/watch?v=_LGZzVo0A8U

    Reply
    1. Oannes October 14, 2024 at 9:40 am

      Σπουδαίο άλμπουμ κι αυτό, απλώς εγώ λόγω (και) βιωμάτων, είμαι κολλημένος με τα τρία πρώτα. Ιδίως το πρώτο, που θεωρώ άπαιχτο. Τόσο για τα τραγούδια, όσο και για την απόδοσή τους, που δεν νομίζω ότι έχει το όμοιό της. Προς τιμήν αυτό του Nick Lowe – παραγωγού που τους άφησε ασύδοτους μέσα στο στούντιο.
      Αντίθετα το Sex Pistols ακούγεται αρκετά “επαγγελματικό” συγκριτικά, στα πρότυπα του Billion Dollar Babies του Alice Cooper – όχι τυχαία, ο Johnny Rotten είχε κάνει audition για τραγουδιστής των SP με ένα τραγούδι του Alice. Όχι τυχαία επίσης, ήμουν φανατικός και των Pistols, καθότι o Alice ήταν το παιδικό μου είδωλο.
      Παραγωγός, παρεμπιπτόντως, του δεύτερου των Damned ήταν ο Nick Mason των Pink Floyd – διόλου περίεργο το ότι ένας “βετεράνος” είχε εκτιμήσει τη μουσικότητα αυτού του γκρουπ, που το ξεχώριζε από τα άλλα της γενιάς του.

      Reply
      1. EMMANOUEL October 14, 2024 at 10:03 am

        Great info man ! Εγω κατα τι νεωτερος εχασα πολλα απ τα 70s , μια απ τις πιο παρεξηγημενες δεκαετιες (και τα 80s φαγανε πολυ “ξυλο” επισης) , οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων .. Να σου πω το κριμα μου , ακουω καμμια φορα τα ποπ χιτ απ αυτες τις δεκαετιες και πολλα απ αυτα μου φαινονται μεχρι και αριστουργηματα σε σχεση με τα σημερινα .. Μαλλον οτι ακουσει κανεις σε πιο “τρυφερη” ηλικια πρωτα ειναι κι αυτο που του μενει ..

        Reply
        1. Oannes October 14, 2024 at 10:43 am

          The first cut is the deepest! που έλεγε κι ο Cat Stevens (μετέπειτα …Yusuf Islam).
          Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο ευνοημένοι απο την τύχη. Υποθέτω, μιλώντας για τον εαυτό μου, ότι δεν ήταν ακριβώς ατυχία να ακούσω τα πρώτα Floyd εμπύρετος από παιδική αρρώστια – βλ. φυσική μαστούρα. One example of too many.
          Το πρόβλημα με τα βιώματα είναι ακριβώς αυτό : δύσκολα μπορείς να κάνεις την υπέρβασή τους. Οι 60.000 άνθρωποι που πλημμύρισαν τις προάλλες το Καλλιμάρμαρο για τη Βίσση θεωρούν τα δικά τους βιώματα ίσης αξίας με τα δικά μας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εννοούν να τα υπερασπιστούν με τη ζωή τους.
          Εξ ου και δεν υπάρχει λύση. Γιατί η μουσική με την οποία μεγάλωσαν τους έχει διαμορφώσει, όπως κι εμάς.

          Reply
  2. Resa October 14, 2024 at 9:01 pm

    Fun… quite smooth for Punk. Still messy enough!

    Reply
      1. Resa October 14, 2024 at 10:40 pm

        I love that song! Thank you!

        Reply

Leave a Reply