ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΠΡΕΠΕΙΑ

Οι “fact checkers” λένε ότι πρόκειται για σατιρικό βίντεο, όχι για αυθεντικά αποσπάσματα από ιρανική τηλεόραση.
Σατιρικό ξεσατιρικό, τη δουλειά του
την κάνει άψογα.

3
(Visited 143 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

16 Comments

  1. stcigar August 1, 2024 at 2:14 pm

    Αυτό είναι μάλλον το μικρότερο πρόβλημα με το Ιράν..

    Reply
    1. Oannes August 1, 2024 at 6:10 pm

      Εννοείται. Το ψάχνω από δω κι από κει και το τι μαλακίες διαβάζω και ακούω δίκην “αναλύσεων” δεν περιγράφεται. Θα πρέπει να κάτσω να στραμπουλήξω το μυαλό μου και βαριέμαι – άσε το amount τρεξίματος σε περιορισμένο χρόνο που αντιμετωπίζω ιουλιάτικα / αυγουστιάτικα υπό συνθήκες τόσο δυσκολευτικές που καταντούν …ενδιαφέρουσες. To cut a long story short, και για να μη θεωρηθεί ότι υπερβάλλω …μέχρι και κορωνοϊό περάσαμε αυτές τις μέρες. 🤧🙂😊

      Αδυνατώ να καταλάβω, κυριολεκτικά, πώς δουλεύει το μυαλό του Νεταν. Ίσως γιατί η “ηθική μου συγκρότηση” δεν μου επιτρέπει να δεχτώ ότι υπάρχει άνθρωπος που ετοιμάζεται να γαμήσει το Σύμπαν για να σώσει το τομάρι του.

      Εν τω μεταξύ, άσχετο : Άθρο (in.gr)
      Υπερτουρισμός: Τι φοβούνται οι Έλληνες – Στα αρνητικά η λειψυδρία και η ακρίβεια στα αγαθά και τα ενοίκια
      Τι λένε οι πολίτες για τον υπερτουρισμό – Οι αρνητικές επιπτώσεις γίνονται όλο και πιο αντιληπτές, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία αναγνωρίζει τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομία.
      Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα έρευνας, που επικεντρώνεται στο πώς οι Έλληνες βλέπουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού στη χώρα μας. Ένα φαινόμενο που αποτελεί όλο και μεγαλύτερο αντικείμενο συζήτησης στον δημόσιο λόγο, καθώς οι πολύπλοκες επιπτώσεις του στις τοπικές κοινωνίες το καθιστούν ένα αρκετά ευαίσθητο πεδίο.

      In other words, βρισκόμαστε μάρτυρες κατασκευής “θέματος” εκ του μη όντος στα πρώτα στάδια. Όχι ότι δεν ξέραμε πώς γίνονται αυτά, αλλά άλλο απλώς να ξέρεις και άλλο να το βλέπεις εν τη γενέσει.

      Reply
    2. Oannes August 1, 2024 at 6:17 pm

      Είναι το ίδιο “μέσο” που τις προάλλες πρόβαλε “έρευνα” απ’ την οποία προέκυπτε ότι …δυο θέματα απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες πάνω απ’ όλα : οι τιμές σπιτιών / ενοικίων και η κλιματική αλλαγή.

      Reply
  2. stcigar August 1, 2024 at 6:53 pm

    Υποτίθεται ότι το ζήτημα με τον τουρισμό προέκυψε από την άνοδο των ενοικίων. Πιθανότατα πρόκειται για το “αριστερό” αντίστοιχο της “δεξιάς” ξενοφοβίας πάντα στα πλαίσια ενός προϊόντος δυτικού απομονωτισμού. All roads lead to Rome. Για τη σοβαρότητα των ισραηλινών κινήτρων όπως γνωρίζεις αμφέβαλλα εξαρχής. Η στάση τους και μόνο στο θέμα των εμβολίων φτάνει και περισσεύει ως ένδειξη εκφυλισμού. Το timing πάντως της πρόσφατης έξαρσης επιθετικότητας του Ισραήλ δεν μπορεί να είναι άσχετο με τις αμερικανικές πολιτικές εξελίξεις και το σχετικό ταξιδάκι του Ν. Τα ολόψυχα περαστικά μου εννοείται για τον κορωνοϊό, φαντάζομαι όμως ότι δεν θα είχατε ιδιαίτερο πρόβλημα καλοκαίρι που είναι. Από την άλλη βέβαια τέτοια φαινόμενα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου το καλοκαίρι.

    Reply
    1. Oannes August 1, 2024 at 7:30 pm

      Thanks, έχουμε βγει “αρνητικοί” και οι δυο από τριημέρου. Δεν καταλάβαμε τίποτα ιδιαίτερο να πω την αλήθεια (υποθέτω και λόγω των βιταμινών) πέρα από μια δυο μέρες ατονίας και πυρετού – εγώ δεν έβαλα καν θερμόμετρο αλλά σίγουρα είχα. Μετά, λίγο πονόλαιμο και, τέλος, μια δόση χλαπάτσας – αποβολή μυξών και φλεμάτων – με την πάροδο της ασθένειας.

      Το ότι η επιθετικότητα των Ισρ. δεν μπορεί να είναι άσχετη με την επίσκεψη, εννοείται. Αλλά το σκεπτικό ποιο είναι ας πούμε; να υποθέσω ότι τους έδωσαν το thumbs up οι Democrats ώστε να τα κάνουν όλα πουτάνα και να ακυρωθούν οι εκλογές; μήπως γι’ αυτό δεν έδινε το χέρι, και καλά, ο Τραμπ στον Νετ;
      Γιατί το οξύμωρον είναι αυτό : Η επιλογή της όξυνσης βολεύει σαφέστατα τους Μπάιντεν – Κάμαλα. Αλλά ο Νετ είναι εκ των πραγμάτων εγγύτερα στον Τραμπ : δικές του είναι οι ψήφοι των Christian Evangelists, οι οποίοι είναι φυσικά φιλοϊσραηλινοί, και οι οποίοι αριθμούν ίσα με 100 εκατομμύρια (δεν ξέρω πόσοι είναι ψηφοφόροι). Και μόνο οι “οργανωμένοι” Christians United For Israel είναι πάνω από 10 εκ.

      Reply
      1. stcigar August 1, 2024 at 8:14 pm

        Πιθανότερο μου φαίνεται ότι ποντάρουν στην επανεκλογή του Τραμπ εκμεταλλευόμενοι ταυτόχρονα το κενό εξουσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Δεν αποκλείεται φυσικά να έχουν κατά νου διάφορα σκοτεινά και περίπλοκα σχέδια, τα οποία ουδόλως αναιρούν τον θεμελιωδώς παράλογο χαρακτήρα της υποθέσεως.

        Reply
        1. Oannes August 1, 2024 at 8:32 pm

          Αν το πράγμα εξελιχθεί σύμφωνα με κάποιο από τα αρνητικά σενάρια, δεν τίθεται θέμα επανεκλογής Τραμπ – είτε γιατί θα αναβληθούν οι εκλογές, είτε γιατί αν γίνουν υπό έκρυθμες συνθήκες, ο “λαός” θα συσπειρωθεί ως είθισται γύρω από την υπάρχουσα ηγεσία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η όποια όξυνση/γενίκευση ευνοεί το Νεκρό και την Αλογομούρα.
          Επίσης “ξαναεπανέρχομαι” με την ανησυχία μου για τους κωλότουρκους, οι οποίοι δηλώνουν ότι σε περίπτωση γενίκευσης θα μπουκάρουν στην Παλαιστίνη. Όπερ σημαίνει ότι θα μπουκάρουν και στην Κύπρο, όπερ σημαίνει τσόντα και με μας, και στη συνέχεια, τα f*** πακιστανά ντελίβερι απ’ τα οποία έχει γεμίσει ο τόπος, βγάζουν από ένα χατζάρι και αρχίζουν να μας κυνηγάνε.

          Reply
          1. stcigar August 1, 2024 at 8:49 pm

            Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό το τελευταίο σενάριο, αν και με τις μαλακίες που γίνονται τελευταία δεν θα έβαζα πρόθυμα το χέρι μου στη φωτιά..

            Reply
  3. stcigar August 1, 2024 at 11:17 pm

    Το άσχετο φυσικά όπως πάντα, σε περίπτωση όμως που ταιριάζει στη ροή των πραγμάτων, βάλε αν μπορείς κάποια στιγμή από μέρους μου ένα κομματάκι για το καλό του μήνα:
    https://www.youtube.com/watch?v=CeM4E62M-es
    Παρεμπιπτόντως δεν έχω ιδέα πού κολλάει το gemini girl σε μια κοπέλα που είναι ξεκάθαρα Λέοντας nor have I the slightest idea if to συγκεκριμένο κομμάτι σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ομώνυμο δίσκο του Nick Drake.

    Reply
    1. Oannes August 2, 2024 at 8:05 am

      Εννοείται – ως προς το τραγούδι.
      Ως προς τον τίτλο, πιθανώς η χρήση της λέξης Gemini αφορά σε κάτι εξωζωδιακής φύσεως, who knows. Εκτός πια κι αν όλες οι υπόλοιπες θέσεις της ήταν στο Δίδυμο or something. Είχα σχέση το πάλαι με άτομο που ζωδιακά ήταν Καρκίνος αλλά όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες του ήταν στον Λέοντα (a notable combination this one was).

      Reply
  4. stcigar August 2, 2024 at 8:42 am

    Οι γυναίκες Λέοντες που έχω γνωρίσει (στα όρια με Καρκίνο οι περισσότερες) ήταν πολύ καλές για παρέα και συζήτηση, αλλά λίγο στριμμένες για στενές επαφές τρίτου τύπου. Με τους άντρες Λέοντες επίσης είχα πάντοτε άριστες σχέσεις.

    Reply
    1. Oannes August 2, 2024 at 9:57 am

      Λέοντας είναι από τα πιο ταιριαστά μου ζώδια, και για φίλους και για “σχέσεις”. Τα βρίσκουμε στο ονειροπολητικόν της υποθέσεως, συν το ότι έχω Σελήνη στον Λέοντα.

      Reply
  5. stcigar August 2, 2024 at 8:55 am

    Δεν ξέρω πάντως κατά πόσον η έξαρση της ισραηλινής επιθετικότητας βολεύει τους Δημοκρατικούς. Η αριστερή πτέρυγα των οπαδών τους έχει φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα και θα θεωρήσει μια επιδείνωση της κατάστασης ως αποτυχία του κόμματος. Όχι ότι αυτό θα τη στρέψει στις αγκάλες του Τραμπ, θα μπορούσε όμως να τη στρέψει στην αποχή.

    Reply
    1. Oannes August 2, 2024 at 9:42 am

      …Όμως αυτό θα αποδειχτεί δευτερεύον, καθότι αντικειμενικός σκοπός σ’ αυτό το σενάριο είναι η αναβολή των εκλογών all over – ή η διεξαγωγή τους σε πολεμοχαρές ( = “συσπειρωτικό”) πλαίσιο. Σε τέτοια περίπτωση, ακόμα και οι αναποφάσιστοι στηρίζουν αποφασιστικά Ινδή αλογομούρα.
      Άσε που έχω αρχίσει να ανησυχώ για την πιθανότητα η εντελώς εκ του μη όντος κατασκευασμένη “υποψήφια” να κερδίσει τελικά τις εκλογές – μιλάμε ότι στα primary elections του ’20 είχε έρθει τελευταία, literally, ούτε μια ψήφο. Λίγο πριν την παραίτηση ακόμα του κωλόγερου, το main argument “πολιτικών” και “δημοσιογράφων” του κόμματος για τη διατήρησή του ήταν “και τι να κάνουμε δηλαδή; να βγάλουμε μπροστά την …Κάμαλα Χάρις;” Το πράγμα αντιμετωπίζετο ως ανέκδοτο.
      Τώρα αρχίζω να βεβαιώνομαι ότι δεν υπάρχει όριο στη δυνατότητα των μίντια να κατευθύνουν το πλήθος εκεί ακριβώς που θέλουν. Και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τα εμποδίσει. Ιδίως όταν όπως εδώ, παίζουν το χαρτί του “φεμινιστικού κινήματος”. Trust me on this (αργά ή γρήγορα, εκ των πραγμάτων, θα ασχοληθείς λίγο παραπάνω, όσο χρειάζεται δηλ. για να αντιληφθείς ότι…) πρόκειται για ακραία περίπτωση ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Είναι κανονικά το βούρλο from outer space, απλώς …δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό μ’ αυτήν.

      Reply
      1. stcigar August 2, 2024 at 10:04 am

        Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το ψάξω περισσότερο με τη Χάρις. Κατά την πάγια εκπεφρασμένη άποψή μου το πρόσωπο δεν έχει μεγάλη σημασία στους Δημοκρατικούς. Έψαχναν απλώς ένα συμβολικό αντίπαλο του Τραμπ και τον βρήκαν. Τα περί μαύρης γυναίκας κλπ είναι ήσσονος σημασίας. Τα ίδια πάνω κάτω θα έκαναν με οποιονδήποτε. Αφού δεν είχαν πρόβλημα με τον Τζο, δεν έχουν πρόβλημα με κανένα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο αντιθέτως τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Τραμπ. Θα μπορούσε κάποιος να τον παρομοιάσει με τον Χίτλερ από την άποψη ότι ο τυπικός οπαδός του είναι διατεθειμένος να του συγχωρήσει τα πάντα και να τον ακολουθήσει και στην κόλαση αν χρειαστεί. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να κάνει ο Βαψομαλλιάς που θα ωθούσε τους οπαδούς του να τον αποκηρύξουν.

        Reply
  6. stcigar August 2, 2024 at 11:31 am

    Ο Τραμπ τώρα είχε στηρίξει τον αντιπολιτευτικό του λόγο υπερβολικά πολύ στην ανικανότητα του Μπάιντεν και του ήρθε λίγο απότομο να έχει απέναντί του ένα νεότερο και.. αρτιμελή αντίπαλο. Το ίδιο απότομο πρέπει να ήρθε όμως και στους Δημοκρατικούς που φαίνονται να έχουν εγκαταλείψει τις μηχανορραφίες και τις πισώπλατες μαχαιριές και να ετοιμάζονται για μια κατά μέτωπο αναμέτρηση, την οποία μέχρι χτες θεωρούσαν αδιανόητη.

    Reply

Leave a Reply