Ο “ΚΑΥΣΩΝΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Νέο κύμα καύσωνα ήρθε για να… μείνει στη χώρα, φέρνοντας έντονη επιβάρυνση στους πολίτες. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν για αρκετές ημέρες, με τους ειδικούς μάλιστα να προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην υγεία λόγω των καιρικών συνθηκών.
Όπως επεσήμανε, μιλώντας στο NEWS 24/7 ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, «αφού καταφέραμε και επιβιώσαμε το θερμότερο Ιούνιο όλων των εποχών σε μέση θερμοκρασία -δεν είχαμε ακρότητες, αλλά ο υδράργυρος ήταν σταθερά πολύ υψηλά- σημαίνει πως ο άνθρωπος έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα». Για να προσθέσει: «Άρα θα επιβιώσουμε και τον Ιούλιο, όπου το πρώτο δεκαήμερο κύλησε με υψηλές θερμοκρασίες και αυτό θα συνεχιστεί και το δεύτερο. Θα φτάσουμε έως τις 20-21/7 με αυτήν την κατάσταση».
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. (screen shot, κείμενο από News 24/7)


Ο κύριος
Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ και φωνή της λογικής που επικαλούμασταν σε προηγούμενο post (εδώ) φαίνεται πως …πήρε το μήνυμα. Σύμφωνα με το οποίο, προφανώς, αποκλίσεις απ’ την επίσημη μιντιακή αφήγηση συνεπάγονται συνέπειες που δεν θα έπρεπε να αγνοούνται.
Δεν παριστάνουμε τους τιμητές. “Όποιος είναι έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια ξέρει”, κτλ. κτλ. Αντιλαμβάνεται κανείς την ανάγκη για συμβιβασμό, μέχρι ενός σημείου, ανθρώπων που θέλουν να προστατεύσουν την επαγγελματική τους υπόσταση.
Αυτό δεν σημαίνει και
προσχώρηση στο υπαγορευμένο αφήγημά τους. Γιατί διαβάζοντας μια φράση όπως αυτή : «αφού καταφέραμε και επιβιώσαμε το θερμότερο Ιούνιο όλων των εποχών σε μέση θερμοκρασία – δεν είχαμε ακρότητες, αλλά ο υδράργυρος ήταν σταθερά πολύ υψηλά – σημαίνει πως ο άνθρωπος έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα» συνειδητοποιείς ταυτόχρονα το γελοίο παραλογισμό που την διέπει, * και το σκεπτικό που κρύβεται (;) πίσω απ’ αυτόν : πρόκειται για την τρομοκράτηση του κόσμου για την οποία φώναζε παλαιότερα ο κύριος Κολυδάς, καταφερόμενος εναντίον συναδέλφων του.

* όπως πληροφορούμαστε εδώ, η επιβίωσή μας κινδυνεύει από θερμοκρασίες, ακόμα και αν δεν είναι ακραίες καθαυτές. Αρκεί να συνιστούν “ακραία” απόκλιση απ’ την κανονικότητα. Βλ. πχ., κάτω, “συγκλονιστικά” στοιχεία αφορώντα τον μήνα Φεβρουάριο…

7
(Visited 153 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

14 Comments

  1. stcigar July 12, 2024 at 11:18 am

    Η ετήσια μέση θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη περιοχή (ένα συγκεκριμένο μετεωρολογικό σταθμό) είναι πρακτικά σταθερή με διακυμάνσεις όχι μεγαλύτερες του μισού βαθμού Κελσίου στην πιο ακραία περίπτωση από χρονιά σε χρονιά. Ένας “ασυνήθιστα” ζεστός μήνας θα έρθει στα ίσα του κατά τη διάρκεια του έτους με κάποιον “ασυνήθιστα” ψυχρό ή με πολλούς απλά δροσερούς μήνες. Δεν έχει νόημα να παραθέτουμε τη θερμοκρασία μεμονωμένων μηνών για να καταδείξουμε την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή. Ο κύκλος της γήινης θερμοκρασίας δεν είναι μηνιαίος, είναι αποκλειστικά και μόνο ετήσιος. Δεδομένων μάλιστα των άπειρων μεταβλητών που τον επηρεάζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι σχεδόν απίστευτα σταθερός.

    Reply
    1. Oannes July 12, 2024 at 11:46 am

      Καλά τώρα, η “επιστημονική” βάση των μιντιακών αναφορών στο θέμα είναι για τα πανηγύρια. Εδώ οι τύποι επικαλούνται ως επιχείρημα για την κλιματική αλλαγή τις …πυρκαγιές, ενώ οι εμπρησμοί για τους οποίους δεν σταματούσαμε να ακούμε μέχρι μια εποχή, τείνουν σήμερα να απαλειφθούν από το plot.
      Αλλά και να δεχτει κανείς την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής, το διασκεδαστικό είναι η απόδοσή της κατ’ αρχήν στο CO2. Αυτό αντιπροσωπεύει το 0.0415% της ατμοσφαιρικής σύνθεσης, η δε αύξηση της (ανθρωπογενούς) έκλυσής του είναι σταθερή σε ολόκληρο σχεδόν τον 20ο αι., ακόμα και σε περιόδους κατά τις οποίες ο πλανήτης …κρύωνε, όπως τα ’60s και τα ’70s. Εξ αυτού του τελευταίου είχαν προκύψει τα σενάρια για τα οποία μίλαγα τις προάλλες, για το CO2 το οποίο, τότε, απειλούσε με Νέα Εποχή Παγετώνων και εξαφάνιση της ζωής μέχρι το 2.000.

      Reply
      1. stcigar July 12, 2024 at 12:05 pm

        Κλιματική αλλαγή θα υπάρξει αναπόφευκτα κάποια στιγμή για οποιουσδήποτε λόγους, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα είναι το μικρότερο κακό.

        Reply
        1. Oannes July 12, 2024 at 12:22 pm

          Μια ζωή (για …πλανητικής ζωής διάρκεια μιλάμε) λαμβάνουν χώρα κλιματικές αλλαγές. Το πιο κραυγαλέο στοιχείο ανεντιμότητας (βλ. φτωχομπινεδισμού) απ’ όσα αφορούν στο “ανθρωπογενές” …climate boiling είναι η παραχάραξη δεδομένων από συγκεκριμένες περιόδους ώστε το αποτέλεσμα να “δένει” με το επιθυμητό αφήγημα. Κάτι τέτοιο αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά πρόσφατα.
          Αλλά ακόμα και το ίδιο το μαζικής κλίμακας Climategate Scandal του 2009 – στο οποίο είχα αναφερθεί στον τότε ΗΧΟ – κουκουλώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, παρά τα απίστευτα emails ανάμεσα σε επιφανείς κλιματολόγους που είχαν διαρρεύσει, στα οποία αναφέρονταν στον επηρεασμό και την …ανάγκη επηρεασμού διαφόρων data, όπως και στη “σίγαση” συγκεκριμένων συναδέλφων. Το “οικουμενικό consensus” (my ass) περί κορωνοϊού δεν είναι η πρώτη επιστημονικοφανής συνωμοσία εναντίον της ανθρωπότητας.

          Reply
          1. stcigar July 12, 2024 at 12:54 pm

            Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί επίσημα η αντίληψη ότι για κάποιο λόγο οι “επιστήμονες” – λες κι ένας γεωργός ή ένας ζωγράφος για παράδειγμα δεν είναι στον τομέα του επιστήμονας – εξ ορισμού δεν κάνουν λάθη, δεν λένε ψέματα, δεν εξυπηρετούν συμφέροντα, δεν είναι στενοκέφαλοι, εγωιστές, φανατικοί και ανόητοι. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι, αυτοί όχι.

            Reply
            1. Oannes July 12, 2024 at 1:36 pm

              Αυτό ακριβώς. Επίσης είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν ισχύει το κλασικό “η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα”, παρόλο που είναι οι κατ’ εξοχήν με εξουσία και στο απυρόβλητο : καμιά από τις γελοίες προσωπικότητες που προειδοποιούσαν για σημεία και τέρατα απ’ τα ’60s – ’70s δεν κατηγορήθηκε επίσημα για κάτι / απομονώθηκε απ’ την ακαδημαϊκή κοινότητα. Για να μη μιλήσουμε για τη συμμορία του Covid, κάποιοι απ’ τους οποίους πολιτεύθηκαν κιόλας.

              Reply
              1. Oannes July 13, 2024 at 12:50 pm

                Πάντως περίπτωση μη υπάρξεως ενορχηστρωμένου ψέματος, εφ’ όλης της ύλης, δεν υπάρχει. Γιατι εντάξει ο φερ’ ειπείν Λυγερός μπορεί να μην είναι ο “εξυπνότερος Έλληνας”, αλλά και τελείως ηλίθιος δεν είναι. Τουλάχιστον στο βαθμό που χρειάζεται για να μη λέει κουβέντα περί Μπάιντεν ας πούμε, πέρα απ’ το φοβερό “όσοι ζητούν από τον Μπάιντεν να κάνει cognitive test θα έπρεπε να το κάνουν οι ίδιοι” – αυτό μετά το ντιμπέιτ.
                Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό ή παιδαριώδες, αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι ανατριχίλα στη σκέψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε κοιτούν στα μάτια και λένε ωμά ψέματα.
                Υποθέτω το φοβερό επιχείρημά τους είναι εκείνο του Τζακ Νίκολσον στο “A Few Good Men” (ισχύει εξ ίσου για στρατιωτικούς, γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες)

                https://youtu.be/9FnO3igOkOk?si=EheIvxpNij9boWTw

                Reply
                1. stcigar July 13, 2024 at 2:05 pm

                  Θα θυμάσαι βέβαια το ρητό του Dr Gregory House: Everybody Lies. Τον τελευταίο καιρό χαράμισα λίγο από τον ούτως ή άλλως άχρηστο χρόνο μου για να διαπεράσω τη φαινομενολογία του ψέματος χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το ζήτημα δεν είναι τόσο το γιατί ο κόσμος μας βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του σε ασύστολα ψέματα, όσο το γιατί ορισμένοι επιλέγουν ενάντια σε όλο τον κόσμο την αλήθεια, παρόλο που στο τέλος βρίσκουν μόνο τον μπελά τους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει κατά τη γνώμη μου το αναίτιο, ιδιοπαθές ψέμα, που είναι ακόμα πιο διαδεδομένο και από την αναίτια βία. Σε πολλές περιπτώσεις και μόνο το γεγονός ότι κάποιος λέει απλώς την αλήθεια στη θέση του καθιερωμένου ψέματος προκαλεί την ίδια περίπου κοινωνική αποστροφή που θα προκαλούσε η δημόσια επίδειξη των γεννητικών του οργάνων. Και ως γνωστόν δεν υπάρχουν ωραία γεννητικά όργανα.. παρόλο που στην πραγματικότητα υπάρχουν.

                  Reply
                2. stcigar July 13, 2024 at 5:54 pm

                  Είτε παραμείνει πάντως ο Μπάιντεν είτε αντικατασταθεί, το παιχνίδι φαίνεται χαμένο για τους Δημοκρατικούς. Εκτός κι αν ο γέρος ξέρει κάτι που εμείς αγνοούμε.

                  Reply
                  1. Oannes July 13, 2024 at 6:28 pm

                    Ο ροσγέ επιμένει 1. Γιατί τα έχει χαμένα. Και 2. Γιατί μέσα στο χάσιμό του πιστεύει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τ. και ως εκ τούτου να σώσει απ’ τη φυλακή το κωλοπρεζάκι το γιο του. Τον οποίο αναγόρευσε πρόσφατα σε …σύμβουλο.

                    Reply
                    1. stcigar July 14, 2024 at 6:21 am

                      Στημένη πάντως η απόπειρα δολοφονίας – ως απόπειρα δηλαδή και όχι ως δολοφονία – δεν ήταν με τίποτα. Κανένας δεν μπορεί να πυροβολήσει από απόσταση με τόση ακρίβεια ώστε να πετύχει το αυτί και όχι για παράδειγμα το μάτι.

                    2. Oannes July 14, 2024 at 6:51 am

                      Αυτό, υποθέτω πάντα απ’ τα λίγα που έχω διαβάσει, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα κάποιος να το πει – θα γίνει βέβαια, no doubt about it.
                      Η πλάκα είναι ότι ανοίγω το κομπ. σήμερα πρωί-πρωί, σκεπτόμενος να γράψω ένα σημείωμα του τύπου “για τις επόμενες μέρες θα περιοριστούμε σε λίγα μουσικά posts” ή κάπως έτσι. Και πέφτω πάνω σ’ αυτό.

  2. Paradiddle diddle July 13, 2024 at 1:40 pm

    Δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές που αυξάνουν την θερμοκρασία αλλά και η τσιμεντοποίηση των πάντων χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και φυσικά εντελώς άναρχα. Το μικροβιοκλίμα αλλάζει τρομερά από το απλό χώμα που δεν συγκρατεί την θερμότητα και το βράδυ είναι κρύο, ενώ από την άλλη το τσιμέντο, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το φθηνότερο και χειρότερο υλικό για την οικοδομή, απορροφά το 100% της θερμοκρασίας! Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τι έγκλημα έχει γίνει στην Ελλάδα με την άναρχη δόμηση και ανοικοδόμηση χωρίς χρήση μονωτικών υλικών

    Reply
    1. Oannes July 13, 2024 at 1:56 pm

      Επ’ αυτού ούτε συζήτηση. Προσωπκά το εισπράττω στο maximum, καθότι μένω σε ρετιρέ πολυκατοικίας 40 χρόνων +, η μόνωση της ταράτσας της οποίας είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα, με αποτέλεσμα περισσότερο κρύο το χειμώνα και περισσότερη ζέστη το καλοκαίρι, και με μια εντελώς γελοία και κτηνώδη κατάσταση ως προς τους λόγους που αυτό δεν διορθώνεται. Ελπίζω να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που περνάμε εδώ.
      Τούτων δοθέντων, εφέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχω ανοίξει λιγότερο air condition από όλες τις τελευταίες χρονιές.

      Reply

Leave a Reply