ΕΝΑ “ΜΠΡΑΒΟ” ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΛΥΔΑ

Να πιστέψουμε ότι υπάρχουν επιστήμονες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα δεδομένα (εντός εισαγωγικών και εκτός) παρά για την όποια ατζέντα εξυπηρετεί η παράθεσή τους ; λίγο δύσκολο. Και αυτό δεν χρεώνεται σε μας, αλλά αποκλειστικά στη δική τους πολιτεία.
Ο κύριος
Κολυδάς εδώ δείχνει να αποτελεί εξαίρεση. Δεν τον έχω παρακολουθήσει, τον ήξερα φυσιογνωμικά και κατ’ όνομα – με μια γρήγορη ματιά ανακάλυψα ότι το σημερινό “ξέσπασμα” δεν είναι ασυνήθιστο για το διευθυντή της Εθνικής Μετερωλογικής Υπηρεσίας. Όσο για τη δική μας άποψη για τον ρόλο των επιστημόνων με δημόσιο λόγο, γιατρών, κλιματολόγων, …ερευνητών και τα τοιαύτα, δεν χρειάζεται να την επαναλάβουμε.
Ενώνουμε απλώς τη φωνή μας με τη δική του, όπως προκύπτει από την παρακάτω
ανακοίνωση:

Κάτω, η ανακοίνωση του meteo.gr / Αστεροσκοπείου Αθηνών

5
(Visited 77 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

6 Comments

  1. stcigar April 11, 2024 at 7:45 pm

    Αυτό με την “αφρικανική σκόνη” δεν τόχω πολυκαταλάβει. Τι κάνουμε δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις, κλεινόμαστε στις καλύβες μας μέχρι να κοπάσει τελικά η.. αμμοθύελλα?

    Reply
    1. Oannes April 11, 2024 at 8:05 pm

      Υποτίθεται ότι κουβαλάει μικρόβια κλπ. of African origin, ως εκ τούτου εγκυμονεί κινδύνους, και γενικά πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευε. Κάποιοι έχουν ακουστεί να ψελλίζουν περί …μασκών που καλό θα ήταν να φοράει ο κόσμος.
      Μια πρόσθετη δική μου απορία αφορά στο : πού ήταν η σκόνη μέχρι μια ορισμένη εποχή. Γιατί την παρουσία της τη θυμάμαι από παλιά, αλλά ως έκτακτο γεγονός, κάτι σαν τις εκλείψεις. Τώρα τί έχει συμβεί; έγινε πιο …λεπτή, και ως εκ τούτου μεταφέρεται πιο εύκολα ; δυνάμωσαν οι άνεμοι; φυσάνε πιο συχνά προς τα μέρη μας; ένας συνδυασμός των παραπάνω; τίποτα απ’ τα παραπάνω αλλά κάτι άλλο; το HAARP; τί;

      Reply
      1. stcigar April 11, 2024 at 8:17 pm

        Προφανώς παλιότερα της έδειχναν την αδιαφορία που της αρμόζει. Να πω την αμαρτία μου πάντως, εμένα καλό μου έκανε η παρουσία της τις προάλλες. Ξαφνικά δηλαδή μου πέρασε ο βήχας που με ταλαιπωρούσε από την τελευταία γρίπη, σε συνδυασμό πιθανώς με τη ζέστη. Πάντα έλεγα ότι τι κλίμα της Αφρικής μου ταιριάζει καλύτερα.

        Reply
        1. Oannes April 11, 2024 at 8:25 pm

          Εγώ δεν είδα κάποια ιδιαίτερη επίδραση – αλλά άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, τρελαμένοι από την τηλεόραση κλπ., μέτραγαν τις μέρες να περάσει η σκόνη λόγω της “επικινδυνότητάς της”. Και είχαν, ή φαντάζoνταν ότι έχουν, “περίεργους πονοκέφαλους” και άλλα τέτοια.
          Αλλά ως προς αυτό που έλεγα πριν, εννοώ ότι θυμάμαι να καταγράφω τη σκόνη, ως θέαμα, προ τριακονταετίας plus. Και την θυμάμαι, ως θέαμα επίσης, τα τελευταία χρόνια. Η συχνότητα των εμφανίσεων έχει σίγουρα μεγαλώσει.

          Reply
          1. stcigar April 11, 2024 at 8:55 pm

            Τι να πω. Το μόνο που θυμάμαι προσωπικά, είναι η απουσία του σχετικού όρου από τα δελτία καιρού, όταν τουλάχιστον έβλεπα που και που τηλεόραση μέχρι το γύρισμα της χιλιετίας. Το μικροκλίμα των αστικών περιοχών πάντως έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες για ευνόητους λόγους. Για την ύπαιθρο αμφιβάλλω. Η ακτινοβολία που τρώμε καθημερινά επίσης από τις διάφορες ηλεκτρονικές μαλακίες, είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την premillenium εποχή. Κατά τάλλα το πρόβλημα είναι το global warming. Είναι πολύ βολικό να στρέφεις την προσοχή του κόσμου από χειροπιαστά περιβαλλοντικά ζητήματα – για τα οποία σήμερα δεν ακούγεται κιχ – σε κάποιο φανταστικό πρόβλημα που είναι υποτίθεται ορατό μόνο σε κάποιους εξωνημένους ειδικούς.

            Reply
            1. Oannes April 11, 2024 at 9:10 pm

              Αυτή ακριβώς είναι η πιο σημαντική επισήμανση. Η παράνοια που τρώμε στη μάπα με τα διάφορα ηλεκτρικά πεδία, για να μη μιλήσουμε για τα παιδάκια που κοιμούνται και ξυπνάνε με το κινητό παραμάσχαλα. Για τα οποία λέγονται όσα λέγονται από επιφανείς επιστήμονες και στη συνέχεια ξεχνιούνται σαν να μην τρέχει τίποτα. Για να ασχολούμαστε με το αρχίδι τον Τζον ΒουλοΚέρι και τα zero emissions.

              Reply

Leave a Reply