ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ : “ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!”

Διαρροές από τα άδυτα των ισραηλινών υπουργικών συμβουλίων μιλούν για σχέδιο που αφορά σε εκτοπισμό 500.000 Παλαιστινίων στον Καναδά. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν σ’ αυτό, ίσως πολλά. Μια πιθανή άρνηση πάντως του κυρίου Trudeau δεν συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Ο νούμερο ένα μαθητής του Klaus Schwab είναι το avatar της Παγκοσμιοποίησης, πρωθυπουργός – ανοιχτή αγκαλιά για τους απανταχού “πρόσφυγες” και “μετανάστες”.
Ο υπουργός μετανάστευσης της χώρας,
Mark Miller, ερωτώμενος απάντησε : “δεν μπορώ να κάνω εικασίες, πάγια πολιτική μας πάντως είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει πόλεμος* ο Καναδάς είναι μια χώρα φιλοξενίας”.

Το πρώτο που περνάει “απαρατήρητο” εδώ, είναι ότι δεν μιλάμε καν για τα “τυπικά” ρεύματα εθελούσιας μετανάστευσης, αλλά για βίαιη εκτόπιση πληθυσμού με προορισμό συγκεκριμένο και προκαθορισμένο.
Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι αυτό που συντελείται ενώ μιλάμε : το σενάριο μετακίνησης 2 εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους …εγκαθίσταται αργά αλλά σταθερά ως
δεδομένο στη συνείδηση του κόσμου, μέσω απίθανων επικοινωνιακών μεθόδων. ** Εντός ολίγου, ερώτημα δεν θα είναι το “αν”, αλλά το “που” και το “πότε”. Και οι επίσημες συμφωνίες με επικών διαστάσεων κάλυψη απ’ τα απανταχού μίντια, θα είναι θέμα χρόνου.
Όσο για τα κλασικά [οικονομική παράμετρος, “συμβατότητα” πληθυσμιακών ομάδων, δυνατότητα συνύπαρξης …] για τα οποία έχει μαλλιάσει η γλώσσα κάποιων από εμάς επί δεκαετίες ολόκληρες, καθίστανται πλέον
ανέκδοτο.
Μια πρόσθετη, ενδιαφέρουσα παράμετρος: Το 50 + % των κατοίκων της Γάζας είναι ηλικίας κάτω των 18.

* Υπό τέτοιες συνθήκες, πόσο παρατραβηγμένο είναι ένα σενάριο βάσει του οποίου κάποιοι, οπουδήποτε, δυσανεκτικοί στο περιβάλλον της χώρας τους, εργάζονται για την πρόκληση εκρύθμων καταστάσεων, με απώτερο σκοπό την ένταξη τους στην κατηγορία “δραπέτες των war zones”;
Στο κάτω-κάτω, αυτό δεν τους έκαναν οι ανεπτυγένες χώρες με την …Αραβική Άνοιξη; Γιατί να μην αναλάβουν κάποια στιγμή πρωτοβουλία;

** Αποτέλεσμα των οποίων δεν είναι άλλο από την “αλχημική μεταστοιχείωση” του φλέγοντος ζητήματος σε αφορμή για αργόσχολη συζήτηση.

6
(Visited 138 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

16 Comments

  1. EMMANOUEL November 9, 2023 at 11:22 am

    Ποιος Καναδας ? Ηδη υπαρχουν δημοσιευματα απο καποια ημιψεκασμενα (που κατα καιρους βγαινουν αληθινα ομως ..) σα’ι’τ (πχ pronews) για συμφωνια να φερουν 100.000 Παλαιστηνιους στην Ελλαδα .. Επισημως η γραμμη της κυβερνησης δια στοματος Κουλη ειναι “Η Ελλαδα να καταστει διαδρομος ανθρωπιστικης βοηθειας για την Γαζα” που ειναι εξοχως πονηρη διατυπωση .. Ευχομαι να ειναι υπερβολες αν και δεν θα μου εκανε στην τελικη καμμια εντυπωση διοτι η υποταγη στις ΗΠΑ / Ισραηλ ειναι τετοια που μπορει να φτασει στο σημειο να γινουμε συνεργοι εθνοκαθαρσης.. Φυσικα οσο μιλανε οι ΗΠΑ για λυση δυο κρατων το σεναριο εκτοπισμου των Παλ. απ την περιοχη δεν μοιαζει και πολυ πιθανον.. Θα δειξει ..

    Reply
    1. Oannes November 9, 2023 at 11:43 am

      Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να γεμίσουμε Παλαιστίνιους, αν και ποτέ δεν ξέρεις. Ούτως η άλλως στον Καναδά θα προωθηθεί ένα μέρος τους.
      Φοβάμαι άλλωστε ότι οι ΗΠΑ λένε ότι λένε για να περνάει η ώρα, και ότι μετά θα κάνουν το κορόιδο. Για να μην πάρω φόρα και πω ότι κινητήριος δύναμη σε όλο αυτό είναι οι ίδιοι και όχι το Ισραήλ. Περισσότερα σε αρθρίδιο που ετοιμάζω μαζεύοντας στοιχεία και ξεκλέβοντας χρόνο από διάφορες “υποχρεώσεις”. Υπολογίζω το Σ-Κ. Υπάρχουν πάντως ψιλοαπίστευτες παράμετροι, άγνωστες στο “ευρύ κοινό”.

      Reply
      1. EMMANOUEL November 9, 2023 at 2:44 pm

        By the way , σημερινο πρωτοσελιδο του Μακελειο ..
        https://www.protoselidaefimeridon.gr/politikes/makelio/23-11-2?date=11%2F09%2F2023
        Αλλα ακομα πιο “κουλη” ειναι αυτη η ειδηση περι πνευματικης υγειας του Νετανιαχου για την οποια εκανες κι εσυ μια νυξη .. Αν εχει ψηγματα αληθειας η ειδηση that is ..
        https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%9e%ce%99%ce%9f%ce%a3%ce%97%ce%9c%ce%95%ce%99%ce%a9%ce%a4%ce%97-%ce%95%ce%9e%ce%95%ce%9b%ce%99%ce%9e%ce%97%ce%a3-%ce%97%ce%9c%ce%99%ce%a4%ce%a1%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%a3-%ce%9f-%ce%95/

        Reply
        1. Oannes November 9, 2023 at 6:43 pm

          Τώρα που το είδα, αυτή η αναφορά στον …ψυχίατρο του Νετανιάχου που αυτοκτόνησε είναι pathetic as it gets. Ένα άγλωσσο χωρίς αρχή μέση και τέλος κείμενο, απ’ το οποίο δεν βγαίνει νόημα. Το ότι κατά καιρούς μόνο σε σάιτ σαν το Μακελειό μπορείς να βρεις κάτι που να θυμίζει “ενημέρωση”, οφείλεται στο ότι όλοι οι υπόλοιποι [σχεδόν] είναι πουλημένα ξέκωλα.
          Ως προς τον Νετ πιστεύω ότι ξέρει τι κάνει, και ότι είναι ιδιαίτερα ευφυής και φοβήσιμος.
          Οι μόνοι που απειλούν πραγματικά το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι οι Τούρκοι. Οι οποίοι μην ξεχνάμε, πέρα από την ισλαμική παράμετρο έχουν και σχέση ιστορικά “ιδιοκτητική” με το συγκεκριμένο territory.
          Αυτό όπως αντιλαμβανόμαστε δεν είναι ακριβώς καλό για μας : εάν ο κυρ-“σουλτάνος” θέλει πάσει θυσία να παίξει το χαρτί της ηγετικής φυσιογνωμίας των Αδελφών Μουσουλμάνων, και αν [λέμε τώρα] γίνει κάνα μπραφ με το Ισραήλ …εμάς η θέση μας ποια είναι; Γιατί παρά τους λεονταρισμούς των καραβανάδων μας, οι Τούρκοι αν το θέλουν μας τελειώνουν εν μια νυκτί – και μόνο με τα drones.

          Reply
  2. stcigar November 10, 2023 at 9:41 am

    Εντωμεταξύ.. με ποιον ακριβώς “πολεμάει” το Ισραήλ στη Γάζα? Οι πολεμιστές της Χαμάς είναι κατά βάση αντάρτες. Δεν έχουν επαγγελματική έδρα, μπορούν ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουν τη δράση τους από άλλη περιοχή. Ακόμα και να τους εξοντώσει (λέμε τώρα) έναν-έναν, και πάλι τη θέση τους θα πάρουν άλλοι όσο το πρόβλημα παραμένει. Αμάχους εκτοπίζει και σκοτώνει απλώς ο Νετανιάχου, προκειμένου να.. τι?

    Reply
    1. Oannes November 10, 2023 at 10:39 am

      Βέβαια οι εγκαταστάσεις της Χαμάς είναι of biblical proportions, πράγμα το οποίο καθιστά την παράμετρο “ανά πάσα στιγμή από άλλη περιοχή” προβληματική.
      Αλλά ως προς το τι συμβαίνει, έχεις δίκιο, τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Αν ήταν εύκολο άλλωστε να ξεκαθαρίσουν την [ερεβώδη] σφηκοφωλιά θα το είχαν κάνει, θεωρητικά, από χρόνια. Είναι κάτι που απλώς δεν γίνεται χωρίς την παράμετρο “εθνοκάθαρση” – το όνομα αυτού που συμβαίνει σήμερα.
      Προκειμένου να …τί; κατά την άποψή μου, προκειμένου να φύγουν όλοι από κει ανεπιστρεπτί, και η Holy Land να περάσει στα χέρια του Ισραήλ χωρίς “υποσημειώσεις”, όπως την έχει υποσχεθεί ο …Θεός. Αυτή η “υπόσχεση” αποτελεί κινητήριο δύναμη, σε επικοινωνιακό επίπεδο τουλάχιστον, όσων συμβαίνουν.
      Tο όλον διακινείται με θρησκευτικούς όρους, και η ιστορία ξεκινάει πολύ πριν ακόμα και απ’ την εμφάνιση του Μωάμεθ …σκιώδους by the way, ιστορικά, φυσιογνωμίας – έτι περαιτέρω και από του Κυρίου Ημών.
      Κάτι μου λέει ότι και η μοίρα των της Δυτικής Όχθης είναι ψιλοπροαποφασιμένη, απλώς το πράγμα θα αργήσει – ή ίσως και όχι, αν γίνει τελικά κάποια έξωθεν παρέμβαση.

      Reply
      1. stcigar November 10, 2023 at 10:57 am

        Συμφωνώ, αν και το ουτοπικόν της υποθέσεως μάλλον οδηγεί το Ισραήλ να βάλει νερό στο κρασί του. Γιατί, όσο έχει θρησκευτική ρίζα το θέμα για τους εβραίους, άλλο τόσο έχει και για τους – ανερχόμενους – μουσουλμάνους. Το “παλαιστινιακό κράτος” είναι απλώς μια πρόφαση, το εθνικό αίσθημα ποτέ δεν ρίζωσε στους μουσουλμάνους, οι διακρίσεις τους γίνονται κατά 99% με θρησκευτικά κριτήρια. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει μακροπρόθεσμα το Ισραήλ μέσα στο στόμα του μουσουλμανικού λύκου στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Και ποιες δυνάμεις δηλαδή? Καμία πραγματική μάχη δεν έγινε στην περιοχή της Γάζας. Το μόνο που έχουμε είναι τα βίντεο του IDF – που δείχνουν στρατιώτες να καταστρέφουν μια ήδη έρημη περιοχή – και τους ισχυρισμούς των ισραηλινών αρχών ότι σκότωσαν το α’ ή β’ ηγετικό στέλεχος της Χαμάς που προφανώς καθόταν και τους περίμενε στωικά. Μια κλασική περίπτωση εκτοπισμού και γενοκτονίας είναι και μάλιστα της πιο θρασύδειλης υποστάθμης.

        Reply
        1. Oannes November 10, 2023 at 11:32 am

          Όντως, και δυστυχώς γιατί παρ’ όλα αυτά, τη μεγάλη εικόνα κοιτώντας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το “συμφέρον μας”, είναι με το μέρος των Εβραίων και πάντως σίγουρα όχι μ’ αυτό των Μουσουλμάνων.
          Τα περί θρσυδειλίας υπογραμμίζονται από απίστευτα βίντεο που έχω δει με Ισραηλινούς μπάτσους να κακοποιούν [κανονικό κλωτσομπουνίδι] γέροντες “ορθόδοξους Εβραίους” που διαδηλώνουν εναντίον του πολέμου. Σε μια φάση το έβλεπα και με είχε πιάσει ανήμπορη λύσσα να μπω κανονικά μέσα στην τηλεόραση – ευτυχώς που δεν μπορούσε να γίνει, γιατί θα έτρωγα διπλάσιο ξύλο απ’ τον γέροντα.

          Reply
          1. stcigar November 10, 2023 at 12:21 pm

            Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το συμφέρον μας – όχι ότι ως χώρα παίρνουμε την παραμικρή απόφαση για οτιδήποτε – είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα με το μέρος των Εβραίων. Κατά τη γνώμη μου η πολιτική του Νετανιάχου δεν εξυπηρετεί άμεσα ή έμμεσα ούτε τα συμφέροντα της Ελλάδας ούτε της Δύσης ούτε του ίδιου του Ισραήλ. Όλοι προσπαθούν λίγο πολύ να του το πουν με τον τρόπο τους, αν και κατά πάσα πιθανότητα το καταλαβαίνει και ο ίδιος.

            Reply
            1. Oannes November 10, 2023 at 1:19 pm

              Δεν ξέρω, πραγματικά. Ο Νετ ποντάρει στην [επανα-]μεταστροφή των μίντια, η οποία θα γίνει αργά ή γρήγορα – τώρα προβάλλουν αντιεβραϊκές κινητοπήσεις με μισή καρδιά, και όχι όλα τους. Υπάρχει αξιόλογο ποσοστό μελών του Δημ. κόμματος, διαπλεκόμενων με μουσουλμανοειδείς κοινότητες. Αυτό το πολιτικο-μιντιακό κύκλωμα είναι που φιλοτεχνεί στις ΗΠΑ την “οικουμενική κατακραυγή” εναντίον του Μετανιάρχου. Εκ των πραγμάτων, εκλογές έρχονται, η κατακραυγή θα περιοριστεί [σιγά το δύσκολο] ώστε το “κόμμα” να παρουσιαστεί ενωμένο υπό την ηγεσία του living corpse – δέσμιου του λόμπι όπως οποιαδήποτε πολιτική παρουσία “αξιώσεων” στις ΗΠΑ. Κι αυτό ενώ είναι δεδομένο ότι ο JB δεν “πάει” τον Μετανιάρχο. Αυτός που είναι περίεργα ανακατεμένος στην υπόθεση είναι ο ..Τραμπ. Και το όλο σκηνικό δεν είναι άσχετο με την προσέγγιση των αμερικάνικων εκλογών, κατά την άποψή μου πάντα, μαζί με τις οποίες εντάσσεται σε πλαίσιο “τελικής αναμέτρησης”, ή έτσι θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι.

              Reply
              1. stcigar November 10, 2023 at 1:54 pm

                Δύσκολο να προβλέψεις τι θα έκανε στην παρούσα συγκυρία ο βαψομαλλιάς, αν και κρίνοντας από τα πεπραγμένα του, διατηρώ τις προσδοκίες μου σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο. Με το καιρό εξάλλου γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν οφειλόταν σε κάποια ειρηνόφιλη διάθεση του Τραμπ το γεγονός ότι κράτησε την χώρα του έξω από άμεσες επεμβάσεις, αφού το ίδιο κάνει μέχρι στιγμής και ο Μπάιντεν. Απλούστατα δεν τους παίρνει. Το “τέλος της ιστορίας” έφτασε στο τέλος του.

                Reply
                1. Oannes November 10, 2023 at 2:09 pm

                  Μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί απλώς ο Μπάιντεν [δηλ. οι υποβολείς του], να μιμείται όσο μπορεί με το αζημίωτο την εξωτερική πολιτική του Τραμπ. Γιατί η αληθινή πολιτική του ζόμπι-πρέζιντεντ φαίνεται καθαρά από την πολιτεία του [Ομπάμα, και του ιδίου] ως βάις πρέζιντεντ.

                  Reply
                  1. stcigar November 10, 2023 at 5:17 pm

                    Η αλήθεια είναι ότι και σε άλλα θέματα ο “Μπάιντεν” ακολουθεί πολιτικές του Τραμπ (στον “οικονομικό πόλεμο” πχ με την Κίνα). Όχι ότι ο Τραμπ δεν ακολούθησε κι αυτός πολιτικές των αντιπάλων του. Έτσι κι αλλιώς η θέση τού Προέδρου είναι περισσότερο συμβολική με πολύ μικρό περιθώριο πρωτοβουλιών, εξ ου και το ελάχιστο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τρίτους.

                    Reply
                    1. Oannes November 11, 2023 at 8:04 am

                      Ως προς τον Τραμπ-άκουλα, το “συμβολικό” δεν φαίνεται να συνάδει με το Trump Derangement Syndrome απ’ το οποίο πάσχει η μισή Αμερική από το …2015.
                      Θα μπορούσε όλη αυτή η ένταση να αποτελεί σκηνοθεσία προς μετατόπιση της προσοχής από κάποιους κοινούς παρονομαστές [πχ. η “πανδημία” και τα “εμβόλια”] και αναγόρευση αυτών σε υπεράνω υποψίας ; ακούγεται παρατραβηγμένο.
                      Εν τούτοις μάλλον έχεις δίκιο, γιατί το “ερμηνευτικό μοντέλο” για τις σύγχρονες πολιτικές διαμάχες είναι αυτό του πολέμου συμμοριών : Καμία …ιδεολογική διαφορά δεν χώριζε τους γκάνγκστερς που διεκδικούσαν τον έλεγχο μιας πόλης. Αυτό δεν μείωνε σε τίποτα το μίσος και την ένταση της σύγκρουσης, το αντίθετο μάλιστα.

  3. stcigar November 11, 2023 at 9:32 am

    Μα για τα σύμβολα είναι που σκοτώνονται ως επί το πλείστον οι άνθρωποι. Καμία επανάσταση δεν έγινε αποκλειστικά για το φαΐ. Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος κλπ. Η κυριαρχία του virtual στην εποχή μας είναι η φυσική κατάληξη της τάσης του να σκέφτεται με λέξεις και εικόνες. Απλώς παλιότερα δεν υπήρχε η τεχνική δυνατότητα. Δώστου ψέμα και πάρτου την ψυχή!

    Reply
    1. Oannes November 11, 2023 at 9:44 am

      Ακριβέστατα και δυστυχέστατα. Άσε που οι επαναστάσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ από πεινασμένους. Ούτε καν, συνήθως, από τα κάτω.

      Reply

Leave a Reply