ELON MUSK : ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια ανησυχητική υπόθεση : η ευφυέστερη μέθοδος αποπροσανατολισμού δεν είναι η περίσπαση της προσοχής με ανύπαρκτα ζητήματα, βλ. πανδημία και climate change. Αλλά η επίκληση ενός αληθινού, “με σάρκα και οστά”, χρήζοντος όντως κινητοποίησης. Και εντούτοις ελάσσονος, εν όψει του κεφαλαιώδους project που πρέπει να περάσει απαρατήρητο απ’ τα φώτα της δημοσιότητας.
Θα μπορούσε το υπαρκτό αλλά έλασσον πρόβλημα, να είναι η woke culture και η απειλούμενη ελευθερία του λόγου που επικαλείται ο κύριος Musk σ’ αυτό το tweet; Τα παρακάτω αποτελούν αντίδραση του “κυνικού” εαυτού μου στη συγκίνηση που ένιωσα διαβάζοντάς το. Γιατί αυτό που συντελείται εδώ είναι η γέννηση ενός υπεράνω κριτικής
superhero, υπερβατικά εμπιστεύσιμου.
Ο “κυνικός” εαυτός μου λέει ότι η όλη ιστορία, με τον EM ιππότη του free speech & σωτήρα της ανθρωπότητας, πέρα από γελοία ως ιδέα, βγαλμένη απ’ τα comic books, αποτελεί προπέτασμα καπνού για [συγκριτικά] σκιώδεις δραστηριότητες του ανδρός όπως το project της Space X
Starlink με το απίστευτο δίκτυο δορυφόρων – η προοπτική είναι για 42.000 από δαύτους – που θα χαρίσουν, guess what, πρωτόγνωρες ταχύτητες στο διαδίκτυο [κάθε ώρα και στιγμή, όλο και κάποιος θα περνάει από πάνω μας …].

Πέρα από το οφθαλμοφανές της πανταχού πλέον παρουσίας του παντεπόπτη οφθαλμού, το πρόβλημα για κάποιους αφορά στην αισθητική του ουράνιου τοπίου – οι δορυφόροι είναι θαυμάσια ορατοί διά …γυμνού οφθαλμού. Για κάποιους άλλους, στις παρεμβολές που το Starlink δημιουργεί στα επίγεια συστήματα παρατήρησης αστεροειδών. Για άλλους τέλος, στο θέμα της “πανσπερμίας” 5G ακτινοβολίας, ακόμα αδοκίμαστης, και με συνέπειες πιθανώς χειρότερες των “mRNA εμβολίων”. Για να μη μιλήσουμε για τις …διαψευσμένες απ’ τους fact checkers θεωρίες περί αλληλεπιδράσεως του ανοσοποιητικού μ’ αυτήν, ενεργοποιημένης μέσω του εμβολιαστικού προγράμματος.
Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες περί
Neuralink και ηλεκτρονικού εμφυτεύματος στον εγκέφαλο, το οποίο επιτρέπει σε πιθήκους να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια [μπορεί να φανταστεί κανείς πιο πεμπτουσιακή εκπλήρωση των μύχιων επιθυμιών ενός πιθήκου;] και του οποίου οι δοκιμές σε ανθρώπους ξεκινάνε τώρα.
Προς το παρόν μια απορία: πώς και κανένα απ’ τα μαλάκια του woke army δεν επικαλείται κάτι απ’ τα παραπάνω εναντίον του EM; πιθανή απάντηση : γιατί “τα παραπάνω” αποτελούν αντικείμενο ευρύτερου
consensus, περιλαμβάνοντος τον κύριο Musk και τους αντίπαλούς του – καθοδηγητές του woke army. Στο κάτω-κάτω ο “πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο” μόνο ανοσία δεν διαθέτει απ’ τον ιό του political correctness. Και είναι, μέσω Starlink, κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί, μείζων χρηματοδότης – υποστηρικτής του κυρίου Ζελένσκι.

4
(Visited 101 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

11 Comments

  1. stcigar December 16, 2022 at 9:29 am

    Σε κάποιο βαθμό πάντως και πολλές conspiracy theories αποτελούν περισπασμό, με την έννοια ότι μεταθέτουν υπαρκτά και φλέγοντα προβλήματα στο μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περίφημο 5G, του οποίου η αναβολή θα ικανοποιούσε πιθανότατα τους πολεμίους του που δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα με το παλιότερο 3G και το κυρίαρχο 4G ή με την ακτινοβολία των κινητών γενικότερα ή ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ένας ένοικος μια μέσης πολυκατοικίας απορροφάει καθημερινά όχι μόνο την ακτινοβολία του δικού του wifi (που εκπέμπει πλέον σε δύο διαφορετικές συχνότητες) αλλά και των γειτόνων του. Βασικά το σύνολο του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος είναι στην πραγματικότητα πειραματικό και κανένας δεν γνωρίζει πώς θα επηρεάσει στο άμεσο μέλλον την ανθρωπότητα.

    Reply
    1. stcigar December 16, 2022 at 9:39 am

      Οι millenials είναι η πρώτη γενιά που μεγάλωσε αποκλειστικά σε περιβάλλον γεμάτο ραδιενεργό ακτινοβολία, γενετικά και χημικά τροποποιημένα τρόφιμα, μολυσμένο αέρα και εικονική επικοινωνία. Τι να πουν βέβαια και οι επόμενες γενιές που μεγάλωσαν με μάσκες..

      Reply
      1. Oannes December 16, 2022 at 10:12 am

        Πιλοτικά προγράμματα όλων αυτών που αναφέρεις [ραδιενεργός ακτινοβολία, γενετικά και χημικά τροποποιημένα τρόφιμα, μολυσμένος αέρας, εικονική επικοινωνία] είναι τα της NASA. Εννοείται, πριν και από αυτά, κάποια της πολεμικής αεροπορίας.
        Ιδίως ως προς την εικονική πραγματικότητα, είναι εντυπωσιακό το ότι ο σημερινός ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΙΛΟΤΟΣ – ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του όχι κοιτάζοντας τον πραγματικό κόσμο, αλλά τα δεδομένα σε μια γαμημένη οθόνη.

        Reply
        1. stcigar December 17, 2022 at 9:10 am

          Παρεμπιπτόντως, αν υποθέσουμε ότι το ταξίδι στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ, το εντυπωσιακότερο σημείο δεν είναι τόσο η αμερικανική συνωμοσία, όσο το γεγονός ότι σε αυτή συμμετέχουν και οι ανταγωνιστές. Αν εξαιρέσουμε τις απόλυτα (με τη μία!) επιτυχείς αποστολές του Νίξον, κανένας δεν έχει ξαναπατήσει το πόδι του στη Σελήνη. Προφανώς οι Ρώσοι και οι Κινέζοι γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο είναι προς το παρόν αδύνατο – κι όμως δεν λένε κουβέντα. Εκ πρώτης όψεως ακούγεται τερατώδες, αλλά στην πραγματικότητα καμία κυβέρνηση δεν αμφισβητεί ανοιχτά τις επίσημες δηλώσεις μιας άλλης, απλώς κάνει με τη σειρά της τη δική της προπαγάνδα παραδεχόμενη σιωπηλά το δικαίωμα του αντιπάλου στο ψέμα, ώστε να διατηρεί το ίδιο δικαίωμα και για τον εαυτό της.

          Reply
          1. Oannes December 17, 2022 at 10:01 am

            Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα όσο θα χρειαζόταν για να έχω άποψη. Ένα από τα τελευταία επιχειρήματα που θα χρησιμοποιούσα πάντως για την αυθεντικότητα του εγχειρήματος είναι το περίφημο “πώς κρατήθηκε το μυστικό από τόσους ανθρώπους”. Από τη μία ουδείς λόγος συντρέχει για τον οποίο θα συμμετείχαν όλοι οι απασχολούμενοι στη NASA στη συγκάλυψη. Αφετέρου υπάρχουν τέτοια παραδείγματα συγκάλυψης : το Manhattan project πχ. στο οποίο απασχολούντο 130.000 άτομα είχε κρατηθεί μυστικό για 3 χρόνια. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τρούμαν πληροφορήθηκε γι’ αυτό τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της θητείας του.
            Από κει και πέρα, απ’ τη στιγμή που η επανδρωμένη προσελήνωση αφορούσε ως γνωστόν προπαγανδιστικούς σκοπούς, δεν θα φαινόταν παράλογη η απαξίωση Ρωσίας και Κίνας να επαναλάβουν την απόπειρα. Γιατί εδώ δεν θα ίσχυε καν ο κανόνας “κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο”. Εδώ ο δεύτερος θα καταγραφόταν “χαιρέκακα” απ’ την ιστορία ως τέτοιος. Για να μη μιλήσουμε για την περίπτωση …αποτυχίας.

            Reply
            1. stcigar December 17, 2022 at 10:39 am

              Βασικά το μυστικό τελικά δεν κρατήθηκε, απλά όσοι το επικαλούνται χαρακτηρίζονται συνωμοσιολόγοι. Εξάλλου δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Είδες κανένα εργαζόμενο της Φάιζερ να λέει “το ξέραμε από την αρχή ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα κι επιβλαβή, αλλά ήταν πολλά τα λεφτά”? Κατά τάλλα όλοι γνωρίζουν πλέον ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι άχρηστα κι επιβλαβή, αλλά έτσι και το πουν ανοιχτά χαρακτηρίζονται αρνητές της επιστήμης. Κι ο ίδιος ο Μπουρλάς να το έλεγε, θα τον έβγαζαν τρελό. Κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις. Η κατάλληλη ορολογία για το συγκεκριμένο φαινόμενο θα ήταν ίσως “η κανονιστική δύναμη του οργανωμένου ψέματος”.

              Reply
              1. Oannes December 17, 2022 at 10:40 am

                Ακριβέστατα!

                Reply
    2. Oannes December 16, 2022 at 10:01 am

      Και πρόβλημα να έχεις δεν μορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Θυμάμαι εν έτει 2005 να εγκαταλείπω το “Sony Ericsson κινητό μου” [απ΄τα πρώτα 3G στην Ελλάδα] και να ζητάω από το τυπάκι στο μαγαζί “το απλούστερο κινητό που μπορούσε να μου δώσει”. Όταν βεβαιώθηκε για την σταθερότητα της απόφασής μου το τυπάκι είχε ξεσπαθώσει [“έχετε δίκιο κύριέ μου, κοροϊδεύουν την κοινωνία” κλπ. κλπ.] Μάταιος κόπος, αργά ή γρήγορα “ενσωματώθηκα”. Το κόλπο λειτουργεί με το σύστημα του lockstep, εκτός αν επιλέξεις να τρέφεσαι με ρίζες και βολβούς σε κάποια ερημική τοποθεσία, χωρίς επαφή με την υπόλοιπη ανθρωπότητα – πράγμα απ’ το οποίο δεν πολυαπέχουμε.
      Εδώ δεν μπορείς να μπεις σε ένα στούντιο και να ηχογραφήσεις αν δεν έχεις κάνει αναβάθμιση στα μηχανήματά σου που παύουν να είναι συμβατά με τις τρέχουσες εξελίξεις …in the blink of an eye. Αν αυτό, η διαρκής υποχρέωση αγοράς συγκεκριμένων gadgets και applications αλλιώς …τομπούλο, δεν είναι ακραίος φασισμός, δεν ξέρω τι είναι.

      Reply
      1. stcigar December 16, 2022 at 11:04 am

        Η έννοια του “δοκιμασμένου” πάντως είναι ως επί το πλείστον κοροϊδία. Δεν μπορείς να ξέρεις τι συνέπειες θα έχει οποιαδήποτε απομάκρυνση από καθιερωμένες φυσικές και κοινωνικές πρακτικές αιώνων αν δεν τις δεις πρώτα με τα μάτια σου σε μια τουλάχιστον γενιά που θα έχει γεννηθεί και πεθάνει στο νέο περιβάλλον – που κι αυτό συζητήσιμο είναι δηλαδή, αφού το περιβάλλον μεταβάλλεται πλέον με τέτοιους ρυθμούς και με τόσους διαφορετικούς τρόπους που είναι αδύνατο να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία οι κυριότερες αιτίες θανάτου. Είναι η ακτινοβολία, η διατροφή, ο αέρας, το κάπνισμα, το άγχος, τα φάρμακα, η εξάλειψη άλλων αιτιών θανάτου; Άγνωστο. Εδώ τους πήρε 500 χρόνια για να συνδέσουν με κάποια σχετική σιγουριά το κάπνισμα με τον καρκίνο του πνεύμονα και μιλάμε για κάτι που θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή προφανές.

        Reply
        1. Oannes December 16, 2022 at 12:13 pm

          Καλά τώρα, έτσι κι αλλιώς το “δοκιμασμένο”, ως προς πχ. τα φάρμακα / εμβόλια σημαίνει ότι έχει “δοκιμαστεί” από “ειδικούς” στο payroll της φαρμακευτικής – fact αδιαμφισβήτητο.
          Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν ισχύει το ίδιο παντού όπου ο υπεύθυνοι μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι.
          Ως προς το “τι φταίει”, είναι σε μεγάλο βαθμό ασαφές. Αλλά, για τον καθένα ατομικά, μπορεί να εξακριβωθεί με trial and error. Ξέρω ανθρώπους που αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες ας πούμε, είδαν κυριολεκτικά άσπρη μέρα. Εξ ου κάθε φορά που ακούω τους ξεκωλογιατρούς να “προειδοποιούν” να μην παίρνουμε βιταμίνες χωρίς συμβουλευτούμε τον [“προσωπικό” = ρουφιάνο] γιατρό μας, αναγουλιάζω σκεπτόμενος ότι δε λένε κουβέντα για όσα καταναλώνουμε σαν τροφές.
          By the way, πλάκα θα έχει να προαλείφεται, μετά τα αντιβιοτικά, και η λήψη βιταμινών με συνταγή…

          Reply
          1. stcigar December 16, 2022 at 4:31 pm

            Δύσκολο το βλέπω για τις βιταμίνες, αφού ο κύριος λόγος που απαγορεύτηκε η ελεύθερη πώληση των αντιβιοτικών είναι ότι δημιουργούν ανθεκτικές μεταλλάξεις και συνεπώς πρέπει να χορηγούνται με μέτρο – ασχέτως αν οι γιατροί τα γράφουν ανεξέλεγκτα. Με την ίδια λογική βέβαια θα έπρεπε να περιορίσουν επίσης τη μαζική (και μάλιστα επαναλαμβανόμενη!) χορήγηση των σεσημασμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.. Ευτυχώς που προς το παρόν περιορίστηκε από μόνη της και γλυτώσαμε – θέλω να ελπίζω – τα χειρότερα.

            Reply

Leave a Reply