Από Lifo :
Ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter για πρώτη φορά μετά τη χαμένη ψηφοφορία που έβαλε ο ίδιος στο προφίλ του, όπου 10 εκατομμύρια χρήστες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησής του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας.
Ο Μασκ είχε δεσμευτεί πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα. Όμως μετά τις 17 εκατομμύρια ψήφους που σε ποσοστό 57,5% ήταν υπέρ της αποχώρησής του, ο μεγιστάνας επανήλθε λέγοντας απλώς πως μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue που πληρώνουν, θα μπορούν να ψηφίζουν σε μελλοντικές ψηφοφορίες που σχετίζονται με την πολιτική της εταιρείας.
Μετά από σιωπή αρκετών ωρών, ο Μασκ τελικά έσπασε τη σιωπή του όταν απάντησε «Ενδιαφέρον» σε πολλαπλές υποθέσεις ότι ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είχαν αλλοιωθεί από ψεύτικους λογαριασμούς.
Απαντώντας στην πρόταση ενός άλλου χρήστη ότι «οι μπλε συνδρομητές θα πρέπει να είναι οι μόνοι που μπορούν να ψηφίζουν σε δημοσκοπήσεις που σχετίζονται με την πολιτική της εταιρείας», ο Μασκ υιοθέτησε την πρόταση: «Καλή παρατήρηση. Το Twitter θα κάνει αυτή την αλλαγή».
Το Twitter Blue είναι μια συνδρομή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει το μπλε τικ της επαλήθευσης για το λογαριασμό του.
Ουδείς είναι σε θέσει να εξαναγκάσει τον Μασκ να αποχωρήσει, αλλά μια σειρά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις των τελευταίων ημερών, έχει κάνει ακόμη και μερικούς από τους πιο στενούς υποστηρικτές του να διακόψουν τους δεσμούς μαζί του.
Μετά την απόφαση να αναστείλει έναν λογαριασμό που παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού του τζετ την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε η μαζική αναστολή της λειτουργίας των επικριτικών δημοσιογράφων μεγάλων μέσων (CNN, Washington Post, New York Times) που είχαν απλώς αναφερθεί στην απαγόρευση, σε ρεπορτάζ τους.
Την Κυριακή, ο Μασκ απαγόρευσε και τις αναρτήσεις με συνδέσμους που οδηγούν προς άλλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Mastodon, του Instagram, του Facebook, ακόμη και δευτερεύουσες πλατφόρμες όπως το Nostr, που χρησιμοποιείται από τον ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, και το Linktree, ένα εργαλείο σχεδιασμού αρχικών σελίδων που προτιμούν οι influencers.
Η απαγόρευση αυτή τελικώς ανακλήθηκε πριν περάσουν 24 ώρες, μετά από μια δημοσκόπηση στο Twitter από τον λογαριασμό Twitter Safety, με τον Μασκ να λέει: «Στο μέλλον, θα υπάρχει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές πολιτικής. Ζητώ συγγνώμη. Δεν θα ξανασυμβεί».
Ο Μασκ έχει κάνει κι άλλες δημοσκοπήσεις στο Twitter για φαινομενικά πολύ σημαντικές αποφάσεις, πουλώντας το ένα δέκατο των μετοχών του στην Tesla μετά από μια δημοσκόπηση το 2021, αποκαθιστώντας τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά από μια άλλη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα και επαναφέροντας έναν αριθμό λογαριασμών που είχαν ανασταλεί μετά από μια τρίτη. “Vox Populi, Vox Dei”, είχε γράψει ο Μασκ στο Twitter μετά τη δημοσκόπηση για τον Τραμπ.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, έδινε την εντύπωση ότι είχε αποφασίσει για το αποτέλεσμα πριν από την ανάρτηση: είχε ήδη ανακοινώσει την πώληση μετοχών του στην Tesla, για παράδειγμα, πολύ πριν την θέσει σε ψηφοφορία, και το σχέδιό του να αποκαταστήσει τον Τραμπ είχε συζητηθεί πριν καν αγοράσει το Twitter.
Η ιδέα της παραίτησης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε επίσης υπονοηθεί πολύ πριν δημοσιευτεί η δημοσκόπηση στο Twitter. Στις 16 Νοεμβρίου δήλωσε σε δικαστή του Ντελαγουέαρ ότι σχεδίαζε να μειώσει τον χρόνο του στο Twitter και «να βρει κάποιον άλλον να διευθύνει το Twitter σε βάθος χρόνου».
Στη “δημοσιογραφική κάλυψη” του θέματος βλέπει κανείς να ξεδιπλώνεται η κλασική τακτική των liberals : το σχέδιο, ευανάγνωστο, αφορά στο κόνσεπτ του upside down world, την παρουσίαση δηλ., σε τόνους ολοένα μελανώτερους, του Musk σαν αυταρχικού λογοκριτή. Στόχος, η κατάσταση που επικρατούσε προ των ημερών του να ξεχαστεί τελείως.
Το άτομο ουδεμία δέσμευση είχε αναλάβει ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Η τελευταία δεν θα μπορούσε παρά να παίζει τον ρόλο “σφυγμομέτρησης”, η οποία, όπως και στην πολιτική, λαμβάνεται απλώς υπόψιν.
Τώρα, ως προς τους “δημοσιογράφους” των οποίων μπλόκαρε τους λογαριασμούς … πρώτον, δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά εμπροσθοφυλακή της “Δημοκρατικής” προπαγάνδας και κατευθείαν απόγονοι του Γκέμπελς.
Δεύτερον, σύμφωνα με το αφήγημα των liberals, όταν το Twitter ασκούσε λογοκρισία …προ Musk, το έκανε για λόγους “ρητορικής μίσους” . Όταν το κάνει [που δεν το κάνει] ο EM, τότε ο στόχος είναι οι “επικριτικοί δημοσιογράφοι”.
Ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο μπλόκαρε, ανήκε σε άτομο που παρακολουθούσε – μετέδιδε το στίγμα του ιδιωτικού του τζετ [!] Μόνο άνθρωποι με σοβαρό πρόβλημα θα χρειάζονταν σχόλιο επ’ αυτού, για να μη μιλήσουμε για εκείνους που θα κατηγορούσαν τον EM γνωρίζοντάς το.
…Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν όλοι οι “δημοσιογράφοι” των οποίων οι λογαριασμοί μπλοκαρίστηκαν. Περιστασιακά, εννοείται [ως προς αυτό η Lifo και οι όμοιοί της κρατούν αιδήμονα σιωπή].
Ακόμα μεγαλύτερη ίσως πλάκα έχει η δίκην δημοψηφίσματος πρόταση του …Snoop Dog να γίνει ο νέος CEO του Twitter – δημοψήφισμα στο οποίο έλαβε κάτι του στιλ 80% θετική απάντηση. Αυτό αφού πρώτα το αγοράσει. Σημειωτέον ότι η περιουσία του ράπερ ανέρχεται “μόλις” στα 150 εκατομμύρια δολ.
Σημειωτέον επίσης ότι ο εν λόγω καραγκιοζάκος έχει κυκλοφορήσει βίντεο [βλ. κάτω] το 2017, περιλαμβάνον “εικονική εκτέλεση” του Trump, εμφανιζόμενου ως κλόουν. Την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του οποίου, Trump, έχει “ψηφίσει” πρόσφατα ο “λαός του Twitter”.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Μα καλά πού βρίσκει χρόνο κι ασχολείται μεγαλοεπιχειρηματίας άνθρωπος με το τουίτερ? Και μετά κατηγορεί τους μεροκαματιάρηδες τους υπαλλήλους του ότι λουφάρουν!
Κι αμ έλα ‘μ ντε. Εδώ δεν έχω …εγώ χρόνο πάντα, που τα μόνα με τα οποία ασχολούμαι “επαγγελματικά” είναι το blog, και οι “συνθέσεις μου”.
Ως εκ τούτου το ξαναλέω : ο τύπος είναι βιτρίνα, μια ομάδα ατόμων τρέχει τα θέματά του. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος.
Πέρα πάντως από το προφανές Tony Stark/Iron Man image που αρέσκεται να πλασάρει ο ΕΜ προς τα έξω, μέσα στην ίδια την κοινότητα του τουίτερ φαίνεται να περνάει περισσότερο την εικόνα του.. your friendly neighbourhood billionaire.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι απ΄τη στιγμή που ο Musk ασχέτως [υψηλών] προδιαγραφών του, είναι ουσιαστικά ένα επικοινωνιακό tool, στις προδιαγραφές του ως tool έχει προβλεφθεί η συνύπαρξη των δυο παραμέτρων.
Θα το “χόντραινα” ισχυριζόμενος ότι η εικόνα του billionaire next door ισχύει ήδη για τους ίδιους τους υπερήρωες : ο Tony Stark ή ο Bruce Wayne μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν στο μυστικό τους δωμάτιο. Η κάμερα όμως είναι εκεί, η “μοναξιά” τους είναι σε κοινή θέα, με το φιλοθεάμον κοινό εξοικειούμενο δια της περίφημης “ταυτίσεως” μαζί τους.
Επόμενο βήμα για τη βιομηχανία του θεάματος δεν μπορούσε να είναι άλλο απ΄το Big Brother. Χάρη σ’ αυτό, το όνειρο του ταυτισμένου / εξοικειωμένου “σινεφίλ” γίνεται πραγματικότητα. Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του αποκτά μια απόχρωση “σημαντικότητας”, και ο ίδιος [ο …Elon Musk, ας πούμε] κάτι από Tony Stark / Bruce Wayne.
Δεν χρειάζεται κάποια κίνηση του μυαλού εκ μέρους του θεατή : Η χολιγουντιανή κάμερα είναι ο Big Brother του υπερήρωα.
Δεν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι περισσότερο στις ανωτέρω λεπτές παρατηρήσεις. Έτσι βέβαια όπως ο κόσμος μας γίνεται όλο και περισσότερο εικονικός, είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να πάρει εν τέλει στα σοβαρά την εικόνα που ο ίδιος έχει πλάσει και καλλιεργήσει για τον εαυτό του, να θεωρήσει δηλαδή την πραγματική κοινωνική του κατάσταση ως κάτι συμπτωματικό και δευτερεύον και να γίνει διαδικτυακά ο υπερήρωας ή ο κακός που πάντοτε ονειρευόταν. Όταν η διαδικασία κάποια στιγμή ολοκληρωθεί, θα μπορεί πλέον ο καθένας να ζει στον ιδιωτικό του παράδεισο, ενώ έξω από το παράθυρό του θα μαίνεται η κόλαση.. https://www.youtube.com/watch?v=8CXPnXrVuiQ
…η οποία κόλαση δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί ως ΔΙΚΗ ΤΟΥ πραγματικότητα.
Αυτό υποθέτω είναι το σχέδιο των [όντως ευφυών και υπομονετικών] ανθρώπων πίσω απ’ τους διάφορους Musk, Schwab και Gates.