Για τους παρακολουθούντες την αμερικάνικη πολιτική σκηνή ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, συγγραφέας, στέλεχος και σύμβουλος κυβερνήσεων Douglas MacGregor έχει προκύψει ως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, χάρη στα σχόλιά του για ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν Ιράκ και Κόσοβο, ή η πολιτική απέναντι στη Ρωσία, η προσάρτηση της Κριμαίας για την οποία η άποψή του ήταν εξ αρχής ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί με την προσάρτηση του Ντομπάς.
Εδώ ακούγεται ως μοναχική φωνή της λογικής – φωνή βοώντος εν τη ερήμω, συνομιλώντας με τον μειωμένης εγρήγορσης δημοσιογράφο του Fox / πρώην γερουσιαστή Trey Gowdy…
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ο Αμερικανος καθηγητης John Mearsheimer λιγες μερες πριν ξεσπασει ο πολεμος αναλυει περι Ουκρανιας.\
https://www.youtube.com/watch?v=Nbj1AR_aAcE&t=42s
Κι αν εχεις κουραγιο ενα ποστ ιστορικη αναδρομη περι “χρησιμων ηλιθιως”
https://www.facebook.com/tasos.sideridis/posts/10228348039708670
Thanks!
Μια χαρά είχα το κουράγιο και το διάβασα, πόσο μάλλον όταν [αν έχεις διαβάσει τα κείμενα συμπεριλαμβανομένων των σχολίων – check chat με Αμερικανό φίλο στο Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ] έχω ακριβώς την ίδια άποψη …και κάτι παραπάνω : όχι μόνο ο Ζελένσκι [τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται] αλλά και Ο ΙΔΙΟΣ ο Πούτιν έχει παίξει [εν γνώσει του και μη έχοντας άλλη επιλογή] τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.
Την ενεργεια του Πουτιν κι εγω δυσκολευομαι να την κατανοησω , εννοωντας οτι ετσι εβαλε ολο τον πλανητη απεναντι του ( ασχετο κατα ποσο εχει τα δικια του η. οχι ). Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι με καποιο τροπο εμαθε οτι ετσι κι αλλιως τον εχουν προγραμμενο , δηλ οτι θα του γινει καποιου ειδους επιθεση ( μπορει και οικονομικη μονο ,πχ η λυσσα με την πρασινη ενεργεια μπορει να εχει στοχο ΚΑΙ την οικονομια της Ρωσσιας που ζει πουλωντας φυσ. αεριο ) ) οποτε αποφασισε να τριξει πρωτος προς ολους τα δοντια , εξ ου κι οι δηλωσεις με τα πυρηνικα .. Γεγονος ειναι οτι διπλωματικα στο εξης θα ειναι απομονωμενος , εκει που πηγε να λυσει ενα ζητημα δημιουργησε εναν αμετακλητο πλεον εχθρο ακριβως διπλα του , τους Ουκρανους , θα χει γκρινιες στο εσωτερικο του , το ΝΑΤΟ θα βγει και θα λεει τωρα “να τα βλεπετε καλα καναμε κι επεκταθηκαμε ανατολικα” ( Βαλτικες χωρες , Πολωνιες κλπ ) , δωστου τωρα καργα εξοπλισμοι ( τριβουν τα χερια τους οι αμυντικες βιομηχανιες ΗΠΑ- Ευρωπης ), και το κυριοτερο , ο αντικειμενικος σκοπος της Αμερικης δειχνει να επιτυγχανεται , δηλαδη η οριστικη ρηξη της Ευρωπης με την γεωγραφικα αυτονοητη συνεχεια της , την Ρωσσια. Φαινεται λοιπον οτι θα χασει απο πολλες μεριες , πραγμα που θεωρω παραξενο για εναν παιχτη οπως αυτον να μην το ειχε προβλεψει .
Αρα κατι αλλο πρεπει να συμβαινει η’ το πιο πιθανο να .. λεω μπουρδες !
Αν και κανονικά πρόκειται για μια lose-lose situation, σε περίπτωση που το τραβήξουν, χαμένη θα είναι κυρίως η Ευρώπη που ενεργειακά και οικονομικά είναι απόλυτα εξαρτώμενη, ενώ η Ρωσία είναι ουσιαστικώς αυτάρκης. Εκτός κι αν πιστεύουν στα σοβαρά ότι θα θερμαίνονται το χειμώνα με ανεμογεννήτριες και θα λειτουργούν τις βιομηχανίες τους με φωτοβολταϊκά. Για τα εκατομμύρια προσφύγων που θα δεχτούν από την Ουκρανία, τα οποία προκάλεσαν από μόνοι τους βάζοντάς τους να σκοτωθούν αναίτια, δεν το συζητάω, παλιά μου τέχνη κόσκινο. Σε περίπτωση τέλος ολοκληρωτικού πολέμου και μάλιστα πυρηνικού η Ευρώπη βρίσκεται σε φοβερά μειονεκτική θέση σε σχέση με τη Ρωσία: μια ενιαία, πυκνοκατοικημένη και πολιτικά διασπασμένη περιοχή που μπορεί να διαλυθεί σε χρόνο dt με μερικά καίρια χτυπήματα, ενάντια σε μια δυσπρόσιτη, αποκεντρωμένη και αχανή αυτοκρατορία που ελέγχεται από ένα και μόνο αποφασισμένο άτομο που επιπλέον έχει καλυμμένη την πλάτη του από την Κίνα. Καλό είναι να μην ξεχνάνε τόσο εύκολα οι Ευρωπαίοι ότι ο Χίτλερ τους κατέκτησε με μηδενική αντίσταση εν μια νυκτί και ότι χωρίς την επέμβαση της Ρωσίας η Ευρώπη θα ήταν σήμερα καμένη γη..
Right to the point!