Ο SCOTT RITTER ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ως προς το μεσανατολικό, σταθερά μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές – στο βαθμό που μπορώ να τις αξιολογήσω – είναι ο Scott Ritter, Αμερικανός πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών των Marine Corps, επιθεωρητής όπλων της ειδικής επιτροπής των ΗΠΑ * και νυν στρατιωτικός σχολιαστής / αναλυτής. Παρεμπιπτόντως, πρώην συνεργάτης των Ισραηλινών και διαχωρίσας από μια στιγμή και μετά τη θέση του, πράγμα το οποίο δεν απέχει από το να απηχεί πλέον και τις δικές μου διαθέσεις – χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια φιλοπαλαιστινιακή ή φιλοϊρανική διάθεση. Απλώς το πρόβλημα με τον κύριο Νετανιάχου αρχίζει να γίνεται πρόβλημα για την ίδια την ανθρωπότητα.

* …ο άνθρωπος που είχε σε ανύποπτο χρόνο αποκαλύψει την απάτη της αμερικανκής κυβέρνησης περί “όπλων μαζικής καταστροφής”, στην οποία στηρίχθηκε η δεύτερη εισβολή στο Ιράκ. Αντιμετωπίζοντας οδυνηρές, επαγγελματικές και όχι μόνο, συνέπειες.



4
(Visited 71 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

9 Comments

  1. stcigar October 2, 2024 at 11:01 am

    Επιτέλους και μια φωνή της λογικής.

    Reply
    1. Oannes October 2, 2024 at 2:10 pm

      Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει απο νεότερα στοιχεία, οι πύραυλοι της υποθέσεως δεν ήταν τελικά of the supersonic type αλλά περισσότερο σαν εκείνους που είχαν στείλει οι Ιρ. και την προηγούμενη φορά. Πράγμα το οποίο σημαίνει : ή ότι ο περίφημος “Θόλος” και τα υπόλοιπα defense systems είναι για τα μπάζα, ή ότι δεν είναι ισραηλινο-αμερικανική προπαγάνδα το της απόκρουσης των περισσότερων απ’ αυτούς, με εκείνους που έπεσαν τελικά στο έδαφος να ήταν απλώς εξοστρακισμένοι.
      Σε περίπτωση πάντως που ο Νετ δεν έχει πουλήσει τον Trump, πιθανότητα που εξ αρχής μου φαίνεται περίεργη, και αν, όπως πιστεύω, το Ισραήλ λειτουργεί συντονισμένα με το αμερικανικό του λόμπι : αυτό που αναμένεται ως “αντίδραση” θα αφορά τις πετρελαιοπηγές, καθώς με κάτι τέτοιο οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και, πέρα απ’ το τσιμπ@@κι που θα φάμε όλοι, η αμερικανική κοινή γνώμη στρέφεται αναφανδόν εναντίον της κυβέρνησης.
      Αν μου ζητούσαν να στοιχηματίσω τι θα γίνει, αυτό θα στοιχημάτιζα. Άσε που αν πλήξουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν …”θα πάμε σε ανωμαλία” που έλεγε ο πατήρ Μητσοτάκης.

      Reply
      1. stcigar October 2, 2024 at 2:45 pm

        Άσε δε το μεταναστευτικό. Πού θα πάνε όλοι αυτοί τώρα που τα σπίτια τους έχουν γίνει ερείπια? Μα στην αγαπητή και φίλη Ελλάδα που παρέχει άσυλο σε όλους της γης τους κολασμένους! Μεσοπρόθεσμα επίσης οι επιπτώσεις του Μεσανατολικού στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα είναι μεγαλύτερες από τις ήδη τραγικές του πολέμου της Ουκρανίας. Anyway για μένα είναι σαφές – αν όντως υπάρχει κάποια λογική στις ενέργειες του Ισραήλ – ότι το σκηνικό εκτράχυνσης προέκυψε κατόπιν συνεννοήσεως του Νετανιάχου με τον Τραμπ. Τίποτε άλλο δεν βγάζει νόημα. Πέραν εξάλλου του προφανούς προσωπικού του οφέλους ο Τραμπ είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να πείσει τους απανταχού μέχρι χτες αντισημίτες ακροδεξιούς να μεταστραφούν εν μια νυκτί σε.. σιωνιστές.

        Reply
        1. Oannes October 2, 2024 at 2:50 pm

          Καλά το μεταναστευτικό υπό περιστάσεις όπως αυτές κινδυνεύει να αναδειχτεί σε ζωντανό εφιάλτη για μας, αν υποτεθεί ότι ως τώρα δεν ήταν : ένας Θεός ξέρει πόσοι Πακιστανοί μόνο υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ελάντα, Πακιστάν = κώλος και βρακί με Ιράν-Τουρκία, άσε που διαθέτει και πυρηνικά.

          Reply
        2. Oannes October 2, 2024 at 3:15 pm

          Ως προς τον Trump, πολλοί Αμερικανοί (ακρο-)δεξιοί δεν ήταν ποτέ αντισημίτες. Οι ευαγγελικοί σιωνιστές εξ αυτών ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια τουλάχιστον – ο οργανισμός τους λέγεται C.U.F.I. (Christians United For Israel) και είναι όλοι μπετόν αρμέ με Trump. Αλλά και γενικότερα η “πατριωτική” δεξιά, όχι μόνο στην Αμερική, έχει μετατοπισθεί προς Ισραήλ μεριά : οι masters της επικοινωνίας Εβραίοι έχουν προβάλλει τη χώρα σαν προμαχώνα της Δύσης, last line of defense στην ισλαμική εισβολή ας πούμε.

          Reply
          1. stcigar October 2, 2024 at 3:47 pm

            Έχω συγκεκριμένους λόγους που διακινδυνεύω μια τέτοια υπόθεση. Δεν στηρίζομαι μόνο σε κάποια θολή διαίσθηση ούτε φυσικά ωθούμαι από τυφλό αντιτραμπικό μένος. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι ο.. @realDonaldTrump😊😇

            Reply
            1. Oannes October 2, 2024 at 6:02 pm

              Καλά, το σενάριο ο Trump να αποδειχτεί εν τέλει χειρότερος απ’ όλους, έχοντας πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αφελών και μπει στο απυρόβλητο σαν μάρτυρας, δεν μου διαφεύγει, το έχω αναφέρει και στο παρελθόν μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Εδώ που έχουμε φτάσει, για μένα τουλάχιστον δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Μόνο ευχάριστες. Απλώς οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν δείχνουν σοβαρές.
              Είναι πάντως γνωστό το αντιϊρανικό μένος του Trumpakula, ο οποίος διαδίδει ότι ο Αγιατολάχ (σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών) σχεδιάζει τη δολοφονία του.

              Reply
  2. stcigar October 2, 2024 at 6:18 pm

    Αν εντωμεταξύ με βλέπεις ταπί και ψύχραιμο τελευταία όσον αφορά το Μεσανατολικό, αυτό δεν οφείλεται στην ασημαντότητα του προβλήματος, αλλά στο γεγονός ότι, όπως ίσως έχεις καταλάβει, διάγω μια εξόχως dire straits περίοδο, που δε μου επιτρέπει άλλες ανησυχίες εκτός από τις τρέχουσες προσωπικές. Και σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, μόλις μου έσπασε η εξάτμιση στη μέση της λεωφόρου και κατάφερα με χίλια ζόρια να σύρω το αμάξι στο συνεργείο υπό τις προειδοποιήσεις των περίεργων περαστικών που έβλεπαν τα σίδερα να χαράζουν την άσφαλτο. Αυτή τη φορά μάλλον θα πάει για πέταμα. Ως εκ τούτου λέω να κάνω προς το παρόν εκείνο το διάλειμμα που λέγαμε, μπας και βγάλω άκρη με το δικό μου messανατολικό. See you around!

    Reply
    1. Oannes October 2, 2024 at 6:33 pm

      Υπομονή και ψυχραιμία! Η περίοδος είναι πολύ περίεργη σε μεταφυσικό, “πλανητικό” και, για τους περισσότερους από μας, ατομικό επίπεδο.

      Reply

Leave a Reply