ΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο “ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ”

Κατ’ αρχήν να παρατηρήσω ότι πουθενά στον ιστότοπο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει headline σχετικό με την κλιμάκωση στο ουκρανικό, την “σκλήρυνση” της στάσης της Δύσης, το ΟΚ για επιθέσεις Ουκρανών σε ρωσικούς στόχους, τις απειλές των Ρώσων, με άλλα λόγια στη δημιουργία κλίματος παραμονών πυρηνικού ολοκαυτώματος. * Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο κρίνεται βλαπτικό του κλίματος “Θρίαμβου της Θέλησης” που με χαρακτηριστικά γκροτέσκο στιλ καλλιεργεί το site του Μαρινάκη.
Από κει και πέρα, η αναφορά στον εξαναγκασμό των παιδιών από την …πανδημία (!) να κλειστούν στο σπίτι και να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως (αυτό ενώ οι Fauci & Co καταθέτοντας αυτές τις μέρες στην επιτροπή του Κονγκρέσου
παραδέχονται την απουσία επιστημονικού υπόβαθρου για τα μέτρα που λήφθηκαν και, εν πολλοίς, τα τεράστια λάθη τους) δεν προσθέτει κάτι καινούργιο σ’ αυτά που ήδη ξέρουμε. Απλώς χρησιμεύει, για μένα τουλάχιστον, σαν ένας συνδυασμός υπενθύμισης και …πεντάλεπτου μίσους, Orwell style.


* Η πιθανότητα η κλιμάκωση να αποτελεί μια τύπου “πανδημίας” επιχείρηση καταρράκωσης του ηθικού του κόσμου, δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς. Το ίδιο δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εξέλιξη να οδηγεί, όντως, στο real thing. Αυτό που όλοι εμείς, οι εθισμένοι στα Αποκαλυψιακά blockbusters δεκαετίες τώρα, “περιμένουμε”.

3
(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Reply