ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!

Αν ο λόγος γι’ αυτή τη γελοιότητα δεν είναι αυτονόητος, μια ματιά στη στήλη των similar, δεξιά, αρκεί για να τον αντιληφθεί ο καθένας : οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί ανάμεσα σε μαθητές λυκείων και γυμνασίων (με το καλό και των δημοτικών και των νηπιαγωγείων) αποσπώνται από το πλαίσιο της ρουτίνας όπου ανήκαν, και μεταφέρονται σ’ εκείνο των “σημαντικών ειδήσεων”, * με τους χαχόλους των social media να συμφωνούν και να επαυξάνουν. Αυτό, ως άλλοθι για το πρόγραμμα …”safe youth” το οποίο ενεργοποιείται στο τέλος της εβδομάδας, με παράμετρο panic button για μαθητές που (…αισθάνονται ότι) δέχονται ή πρόκειται να δεχτούν επίθεση, και τιμωρητικά μέτρα για παιδιά και γονείς εν τω άμα.

ΥΓ. Η εντύπωσή μου ότι τα ανωτέρω αποσκοπούν στη δημιουργία “πολιτών – losers”, δοσμένων στον τρόμο του bullying, με μόνη διέξοδο την καταγγελία στους επίσημους φορείς, αποτελεί προφανώς σενάριο – προϊόν της συνωμοσιολογικής μου τάσης. Το ίδιο και ο συνδυασμός αυτού του σεναρίου με τον ορισμό του κράτους ως θεσμού ισχύος, έχοντος το μονοπώλιο της βίας.

* Το ξεκίνημα το ρεπορτάζ του in.gr : Η βία ανηλίκων ή αλλιώς η «ανήλικη παραβατικότητα» κυριαρχεί στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες…

4
(Visited 22 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply