Το μόνο εφιαλτικό προς το παρόν με την «Παραλλαγή της Μοτσουάνα» * είναι οι εφιαλτικές μαλακίες που γράφονται γι’ αυτήν, και βέβαια το γνωστό ηλίθιο μείγμα χαβαλέ και τρόμου που επικρατεί στα social media.
Από μια σύντομη περιήγηση σε ξένα μέσα συνέλεξα τα κάτωθι :
Το στέλεχος φέρει 32 μεταλλάξεις, πολλές από τις οποίες μπορεί να σημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και ανθεκτικό στα εμβόλια.
Το University College του Λονδίνου ανέφερε ότι πιθανότατα εμφανίστηκε στο πλαίσιο παρατεταμένης λοίμωξης σε ανοσοκατεσταλμένο ασθενή, πιθανώς σε κάποιον με αδιάγνωστο AIDS.
Ο Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College, περιέγραψε τον συνδυασμό μεταλλάξεων της παραλλαγής ως «φρικτό» και «χειρότερο από οτιδήποτε άλλο», συμπεριλαμβανομένου του στελέχους Δέλτα. Προσθέτοντας όμως ότι …μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα «περίεργο σύμπλεγμα» που δεν είναι πολύ μεταδοτικό.
Επίσης «άλλοι επιστήμονες» υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων μπορεί να λειτουργεί εναντίον της παραλλαγής, καθιστώντας την ασταθή και ως εκ τούτου μη βιώσιμη.
Προσθέτουν ότι δεν χρειάζεται υπερβολική ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια γρήγορη εξάπλωση.
* προτείνω από τώρα για την επόμενη παραλλαγή, το επιστημονικό όνομα «Δουλειά Δεν Είχε ο Διάολος Γ@μούσε Τα Παιδιά Του»…
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Παρά το γεγονός πάντως ότι τα ειδησεογραφικά μας κανάλια συνεχίζουν από κεκτημένη ταχύτητα σταθερά το χαβά τους, ο κόσμος φαίνεται να προτιμά φέτος περισσότερο την επίσημη – ελληνική για να εξηγούμαστε – κρατική γραμμή που περιέργως εμφανίζεται για πρώτη φορά καθησυχαστική σε μια προσπάθεια να λήξει το ζήτημα με συνοπτικές διαδικασίες κατά τα πρότυπα της Κίνας. Κι αυτό είναι κάτι που παρατηρώ προς μεγάλη μου έκπληξη όχι μόνο στην καθημερινή συναναστροφή με άτομα of every walk of life, αλλά και στις “δημοφιλείς αναζητήσεις” της google: ενώ το καλοκαίρι για παράδειγμα τα “κρούσματα” και τα σχετικά βρίσκονταν σταθερά στην κορυφή του ενδιαφέροντος, τώρα εμφανίζονται προς τον πάτο της λίστας ή ακόμα και καθόλου, ενώ τη θέση τους έχουν πάρει επιτέλους οι αθλητικές ειδήσεις, οι εξελίξεις των ριάλιτι και τα καλλιτεχνικά κουτσομπολιά. Κατά κάποιο τρόπο επομένως τα πράγματα έχουν επιστρέψει στους “κανονικούς” τους ρυθμούς. Οι εμβολιασμένοι κοιμούνται ήσυχοι γιατί έχουν κάνει το εμβόλιο, οι ανεμβολίαστοι γιατί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αμφότεροι αρέσκονται στην ιδέα ότι το θέμα τελείωσε, οι μάσκες και τα μέτρα προφύλαξης έχουν γίνει – τυπικά τουλάχιστον, καμία σχέση με τις περσινές ακρότητες – αποδεκτά και από τις δύο πλευρές, όπως εξάλλου και ο κοινωνικός διαχωρισμός, αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη θέση και την κατάσταση του αντιπάλου. Ακόμα και η φλέγουσα διένεξη για τις παρενέργειες του εμβολίου έχει παραχωρήσει τη θέση της σε χλιαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του, την οποία ούτως ή άλλως με την γραφική εξαίρεση του yours truly μέχρι προχτές δεν αμφισβητούσε απολύτως κανένας. Η όψιμη κατά συνέπεια τάση μου προς τη λαϊκή τρομοκρατία φαίνεται μέσα στα ελληνικά πλαίσια – γιατί πολλοί συνήθεις ύποπτοι εκεί έξω έχουν αρχίσει να διαφωνούν – όλο και περισσότερο εκτός τόπου και χρόνου και σκέφτομαι ήδη να την εγκαταλείψω. Και γιατί όχι; Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Το τι αισθάνεται κανείς δεν παίζει κανένα ρόλο στις εξελίξεις, και ακόμα περισσότερο αν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Ας κάνω κι εγώ λοιπόν μια προσπάθεια να ξεχάσω το ζήτημα – γιατί τελευταία έχω χάσει τον ήδη ελάχιστο ύπνο μου – με την ελπίδα ότι θα με ξεχάσει επιτέλους κι αυτό..
Με επιφύλαξη απάντησης ως προς τα υπόλοιπα, θα σου έλεγα ότι υπάρχει πλήθος συμπληρωμάτων χρήσιμων για την αϋπνία [καμία σχέση με “υπνωτικά”, “ηρεμιστικά” κλπ.], ένα απ’ τα οποία είναι το Μαγνήσιο. 200-400 mg κάνα μισαωράκι πριν την κατάκλιση, χωρίς φαΐ. Trust me.
Η αλήθεια είναι ότι μαγνήσιο έπαιρνα πρόσφατα για ιατρικούς λόγους, αλλά δεν παρατήρησα κάποια διαφορά. Τους καλύτερους ύπνους παρεμπιπτόντως τους έκανα μια περίοδο που μου είχαν συνταγογραφήσει στεντόν ως μυοσκελετικό παυσίπονο (ok, αναμενόμενο αναμενόμενο, αλλά κοίτα και το επόμενο) και για ένα διάστημα που κάποιος γιατρός προσπάθησε να με πείσει πως είχα καρκίνο στο στομάχι. Α, μην ξεχάσω και το στρατό..
Εξαρτάται και από το πότε το παίρνεις. Υπάρχει ούτως ή άλλως πληθώρα πραγματακίων. Melatonin, Ashwagandha, Relora, η “γνωστή σε όλους” βαλεριάνα κλπ.
Εννοείται ότι πρέπει να βρει κανείς ποια του ταιριάζουν. Υπάρχει επίσης μπόλικη παραπληροφόρηση. Το CoQ10 πχ. που κάποιοι δεν συνιστούν βράδυ ως energy booster, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ευεργετικό για τον ύπνο ως καταπραϋντικό των νεύρων.
Καλά εσύ το έχεις ψάξει το ζήτημα χοντρά! Thanks πάντως, θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία, παρόλο που γενικά το πρόβλημα με τον ύπνο δεν μου παρουσιάζεται τόσο στην εκκίνηση, όσο στον τερματισμό..
Some other stuff [δοκιμασμένα όλα από το πειραματόζωο yours truly] 5-HTP, Acai, Bacopa, DHEA, Kyolic [σκόρδο], Ginkgo Biloba, Inositol, K2, Noni.
Υπάρχουν και άλλα φυσικά, για τα οποία δεν έχω ιδίαν άποψη. Εννοείται ότι η ωφέλεια επεκτείνεται στην “ποιότητα” του ύπνου.
Ως προς τα συμπληρώματα,πέρα απο το να παίρνω και ‘γω ο ίδιος(Μαγνήσιο με D3 ή κανά MSM πχ,όχι για λόγους αϋπνίας),έχω “σπρώξει” κάμποσα σε προηγούμενο στάδιο της “καριέρας” μου😹.Kαταλαβαίνω ότι το “ύφος” μου είναι κάπως “ξεκάρφωτο”,sorry!
Η υποσημείωση με τον αστερίσκο😈 είναι,μάλλον,η πιο καλά “ζυγισμένη” περιγραφή της “όλης” “αυτοάνοσης κατάστασης”.”You seem to have nailed it!”😺…https://m.youtube.com/watch?v=RFGHlSDd5fc
Major ουπς!Δημιουργική ασάφεια😺(όντως κοιμήθηκα κι εγώ αργά)…