ΚΟΥΛΗΣ : ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Οι αναγνώστες του blog γνωρίζουν ότι η ανάλυση που κάνει ο κύριος Μπογδάνος για τα κίνητρα του “Έλληνα πρωθυπουργού” είναι ίδια με τη δική μας. Νομίζω ότι γενικά η παρουσίασή του είναι εμπεριστατωμένη και άξια παρακολούθησης.
Παρεμπιπτόντως διάβασα τις προάλλες άρθρο ενδιαφέρον, όχι μόνο για το περιεχόμενό του αλλά, κυρίως, για τον ιστότοπο στον οποίο το είδα, που δεν είναι άλλος από το
in.gr – the site I love to hate. Το κείμενο που δείχνει να σπάει την ομερτά των media “του είδους” ως προς το ουκρανικό, είναι υπογεγραμμένο από τον Βαγγέλη Γεωργίου και ο τίτλος του είναι :
“Οι Ρώσοι έκαναν εισβολή, αλλά ο Ζελένσκι ετοίμαζε επίσης έναν εφιάλτη – Στοιχεία ΟΗΕ”, με
υπότιτλο : “Τι περίμενε εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες σε μια, κατά τ’ άλλα, «ειρηνική» χώρα υπό την ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι;”
Αναδημοσιεύω ένα απόσπασμα. Το πλήρες άρθρο, του οποίου την ανάγνωση συνιστώ, βρίσκεται εδώ

Ενώ αναμφίβολα ο πόλεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, πριν την εισβολή των Ρώσων, το Κίεβο είχε υποβάλει στους πολίτες της ανατολικής Ουκρανίας σε μαρτύριο το οποίο θα παρέτεινε.
Τα 8 χρόνια πολέμου 2014-2022, είχαν μοιραίες συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στις πληγείσες από τις συγκρούσεις περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Εκτιμάται ότι 2,9 εκατ. άνθρωποι θα χρειάζονται ούτως άλλως ανθρωπιστική βοήθεια το 2022, με το 55% περίπου να ζει σε περιοχές που το Κίεβο είχε κηρύξει προσωρινά κατεχόμενες.
Η ουκρανική κυβέρνηση σταμάτησε να παρέχει επιδόματα και υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, νοικοκυριά και τα παιδιά που ζούσαν σε απομονωμένα χωριά ενώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι λόγω της περιορισμένης κινητικότητάς τους, της συνεχιζόμενης έκθεσης σε βομβαρδισμούς, νάρκες και οικονομικές προκλήσεις.
Στις περιοχές αυτές οι παρατηρητές του ΟΗΕ έβλεπαν τις ανάγκες να αυξάνονται ραγδαία, ειδικά όσες βρίσκοταν κοντά στη «γραμμή επαφής», αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που περνούσαν στην κυβερνητική περιοχή μέσω… Ρωσίας. Οι αντοχές όμως των ανθρώπων ήταν λογικό να μειωθούν.
Στο σενάριο που δεν εισέβαλαν οι Ρώσοι, η ανατολική Ουκρανία θα βίωνε και πάλι τον εφιάλτη από το ίδιο το Κίεβο, γι αυτό και στους στόχους του ΟΗΕ ήταν να βοηθήσει άμεσα 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους…

4
(Visited 60 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply