ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ – ΙΣΡΑΗΛ!

Για κάποιους από μας ήταν δεδομένο : δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει κάτι μεγάλο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, με σκοπό (πέρα απ’ ο,τιδήποτε άλλο) την αναβολή τους.
Με την παρατεταμένη αναβλητικότητα και τις κούφιες απειλές των Ιρανών, υπέθετε κανείς ότι θα ήταν κάποια άλλη επιλογή απ’ το “μενού” της υποθέσεως. Εν τέλει, είναι αυτό : το Ιράν εξαπολύει
πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

3
(Visited 89 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

13 Comments

  1. stcigar October 1, 2024 at 8:36 pm

    Σε περίπτωση πάντως που γίνουν τελικά οι εκλογές, μια τέτοια εξέλιξη δεν βολεύει τον Τραμπ?

    Reply
    1. Oannes October 1, 2024 at 8:59 pm

      Υπό “φυσιολογικές” συνθήκες, ενός πολέμου δηλ. που θα κρατήσει κάποιους μήνες : αν γίνουν τελκά εκλογές, ένεκα συνθηκών εκτάκτου ανάκης, κινδύνου για το έθνος κλπ. κλπ. προκύπτει “συσπείρωση” γύρω από την υπάρχουσα κυβέρνηση, ασχέτως του ποια είναι.
      Σε περίπτωση που οι Ισαρηλινοί καθαρίσουν με τους Ιρανούς στα γρήγορα (αλλαγή καθεστώτος κλπ.*) εννοείται ότι γίνονται εκλογές και ευνοούμενος είναι ο Τραμπάκουλας.
      Μια πρώτη υπόθεση που μπορεί να κάνει πάντως κάποιος είναι ότι ο Νετ. πουλάει αυτόν τον τελευταίο. Γιατί είναι δεδομένο ότι το πήγαινε φιρί – φιρί και με το ζόρι για πόλεμο. Από την άλλη, ίσως είναι κάτι που υπαγορεύθηκε από τις περιστάσεις : ακούγοντας τις άσφαιρες απειλές των Ιρ. και μυρίζοντας τον φόβο τους, θεώρησε τη στιγμή κατάλληλη για να ξεμπερδεύει μια και καλή μαζί τους. Άσε τις φήμες περί πυρηνικού οπλοστασίου που υποτίθεται αποκτά το Ιράν από στιγμή σε στιγμή.

      * Οι μουλάδες μετά το χτεσινό διάγγελμα του Νετ (όπου μιλούσε για ήττα / ανατροπή του καθεστώτος / μετατροπή του Ιράν σε ελεύθερη χώρα / αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων με Ισραήλ και ΗΠΑ) κατάλαβαν προφανώς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουν το μοιραίο. Οπότε χτύπησαν πρώτοι.

      Reply
    2. Oannes October 1, 2024 at 9:08 pm

      Η πλάκα είναι που είχα αποφασίσει από σήμερα να το ρίξω στην αρνησικοσμία, με μουσικά ποστ, τζαζούλα και “θεωρητικά ζητήματα”…

      Reply
      1. stcigar October 1, 2024 at 9:26 pm

        Να σου πω εγώ το σκέφτομαι για ένα διάλειμμα. Με την εξαίρεση του Νετανιάχου και του Ζελένσκι εξάλλου δεν βλέπω μεγάλη προθυμία προς το παρόν για ένα “ολοκληρωτικό πόλεμο” από κανέναν άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενο. Βασικά “ολοκληρωτικός πόλεμος” με την κυριολεκτική σημασία έχει να γίνει από τον τελευταίο παγκόσμιο. Στην περίπτωση του Ισραήλ με το Ιράν μάλιστα υπάρχουν και κάποιες τεχνικές δυσκολίες, αφού οι δύο χώρες δεν έχουν κοινά χερσαία ή θαλάσσια σύνορα και ο πόλεμος θα πρέπει να γίνει από απόσταση.

        Reply
        1. Oannes October 1, 2024 at 9:42 pm

          Αυτό βέβαια σημαίνει “την πληρώνουν οι άμαχοι”…

          Reply
          1. stcigar October 1, 2024 at 10:03 pm

            Όχι απαραίτητα. Εδώ δεν έχουμε την ιδιόμορφή περίπτωση της Γάζας, όπου οι άμαχοι αποτελούσαν ουσιαστικά το σύνολο του “αντιπάλου”. Εδώ υπάρχουν κανονικά κράτη και στρατός που τους προστατεύει. Ad hoc απώλειες αμάχων θα σήμαιναν ανεξέλεγκτη κλιμάκωση. Από την πλευρά του Ιράν καταφανώς δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση προς το παρόν. Από την πλευρά του Ισραήλ βέβαια δεν αποκλείεται καθόλου.

            Reply
            1. stcigar October 1, 2024 at 10:28 pm

              Ενδιαφέρον θα παρουσίαζε μια εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να στείλει μεγάλη χερσαία δύναμη στο Ισραήλ. Οι όποιες εξελίξεις πάντως εξαρτώνται πρωτίστως από την πλευρά του τελευταίου, η συμπεριφορά του οποίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο erratic. Οι γειτονικές δυνάμεις λίγο πολύ κοιτάνε το συμφέρον τους με την κλασική έννοια. Οι εβραίοι συμπεριφέρονται περισσότερο σαν.. τζιχαντιστές.

              Reply
  2. Oannes October 1, 2024 at 8:42 pm

    …Να επισημάνουμε τα “ακαριαία” αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης : η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα γίνει αύριο στις 9:30 το πρωί.

    Reply
  3. Sue Dreamwalker October 1, 2024 at 11:49 pm

    And so it begins… That which they have been pushing for is now biting back. October is going to be very red… There are no winners in any war… Only those supplying the arms to them.. And they have no intentions of stopping supplying arms. Its how the money game keeps going.

    Prayers for all those innocents caught up within it. 🙏

    Reply
    1. Oannes October 2, 2024 at 10:00 am

      They’re the ones that always pay. Let us not forget the name of the game : Depopulation.

      Reply
      1. Sue Dreamwalker October 2, 2024 at 1:26 pm

        💯 Exactly Oannes, it’s sickening the depths these entities will go to. I refuse to call them people, because they hold no consciousness or compassion for human suffering.
        😥

        Reply
        1. Oannes October 2, 2024 at 1:59 pm

          I call them simply reptiles.🦎🐊🐍

          Reply
          1. Sue Dreamwalker October 2, 2024 at 11:33 pm

            Yes, Totally. Hybrids with no souls.. 🙂

            Reply

Leave a Reply