Αναπαράγω χωρίς να σχολιάζω [clockwork orange]:
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο γνωστός αναλυτής εκλογικών τάσεων και δημοσκοπήσεων, Ηλίας Νικολακόπουλος, στην παραλία Αχλάδι της Σύρου, γύρω στη 1 το μεσημέρι.
Ενώ κολυμπούσε σε ύπτια στάση, ξαφνικά σταμάτησε να κινείται και ένα μικρό σκάφος έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες -μία κίνηση που αποδείχθηκε μάταιη, καθώς o πολιτικός αναλυτής που έχει συνδεθεί με τις εκλογικές βραδιές στην χώρα μας, είχε ήδη ξεψυχήσει.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους διασώστες και επιτόπου και σε όλη τη διαδρομή έως το νοσοκομείο Σύρου, όπου διακομίστηκε. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν και πιστοποίησαν τον θάνατό του. Να σημειώσουμε, ότι ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν πλήρως εμβολιασμένος.
Σε “άλλα νέα της ημέρας” :
Το τιμημένο ΣΤΕ απεφάνθη ότι η επιβολή προστίμου στους άνω των 60 που αρνούνται να εμβολιαστούν είναι συνταγματική.
Ο κύριος Μαγιορκίνης είπε ότι δεν θα κάνει την τέταρτη δόση γιατί δεν του χρειάζεται. [ΟΚ, η “είδηση” είναι προχτεσινή, δένει όμως ωραία με την επόμενη:]
Σύμφωνα με τον κύριο Καπραβέλο τα νοσοκομεία γεμίζουν με εμβολιασμένους. Οι ΜΕΘ ακολουθούν οσονούπω. Ο επιστήμων έχει την εξήγηση : “κανείς από αυτούς που εισήχθηκαν δεν μας είχε ακούσει και δεν είχε κάνει την τέταρτη δοση. Το 6ο κύμα ήρθε πιο γρήγορα. Μέτρα επειγόντως, πριν γίνει τσουνάμι και μας καταστρέψει!”
Και μια προσωπική εμπειρία, διάλογος που άκουσα προχτές με τα ίδια τα αυτιά μου:
“Ο φίλος μου ο τάδε, 78, έχοντας κάνει τις τρεις δόσεις, εισήχη μόλις στο νοσοκομείο”.
“Μάλιστα. Ευτυχώς που ήταν προστατευμένος δηλαδή…”.
“Μην κοροϊδεύεις, αν δεν ήταν εμβολιασμένος τα συμπτώματα θα ήταν βαρύτερα”.
“Αφού λοιπόν δεν είναι βαριά, τότε γιατί μπήκε στο νοσοκομείο;”
“Ε, για καλό και για κακό…”
Χτες η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την πιθανότητα διασωλήνωσης.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνει κανένας από αυτούς ότι με τις ανείπωτες μαλακίες τους κάνουν τα πράγματα όλο και χειρότερα. Όχι δηλαδή ότι έχει σημασία, το ίδιο θα έκαναν σε κάθε περίπτωση. Εδώ που τα λέμε στο δίλημμα “να σώζεις κόσμο δίνοντας την εντύπωση ότι αδιαφορείς ή να σκοτώνεις κόσμο παριστάνοντας ότι ενδιαφέρεσαι?” δεν ξέρω πόσοι πραγματικά θα επέλεγαν το πρώτο. Ή μάλλον δεν θέλω να το σκέφτομαι.