Περνώντας απ’ το σαλόνι, ρίχνω μια ματιά στην τηλεόραση που παίζει με κλειστό τον ήχο. Η λεζάντα : “πέθανε ανεμβολίαστος γιατρός, αρνήθηκε να νοσηλευτεί”. Πάνω απ’ τη λεζάντα, ένα μασκοφορεμένο ξέκωλο [νεαρός ρεπόρτερ] μιλάει με γουρλωμένα μάτια, κάνοντας θεατρικές χειρονομίες.
Δεν κάθομαι ν’ ακούσω τί λέει. Σκέφτομαι τον οικογενειακό γνωστό μας που πέθανε χτες, 48 χρόνων, “με κορωνοϊό” – στην πραγματικότητα από κλασική ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Και αναρωτιέμαι : ο γιατρός πέθανε “γιατί δεν ήθελε να νοσηλευτεί”. Υπάρχει περίπτωση να μάθουμε ποτέ, πόσοι και ποιοι πέθαναν γιατί νοσηλεύθηκαν;
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Δεν θα ήθελα να γίνω αδιάκριτος για ένα τέτοιο δυσάρεστο ζήτημα, επειδή όμως το ανέφερες κι επειδή κατά κάποιο τρόπο “είναι η δουλειά μου” να ερευνώ κάθε πραγματική περίπτωση, θα ήθελα να σε ρωτήσω πρωτίστως αν ο εκλιπών γνωστός σου μπήκε στο νοσοκομείο για πνευμονία ή για κάποιο άσχετο ζήτημα και δευτερευόντως αν ήταν “εμβολιασμένος” (γιατί και αυτό πλέον τείνει να γίνει ρευστό).
Αυτό που ήξερα [δεν ήταν ακριβώς δικός μου οικείος] ήταν ότι “είχε κορωνοϊό”. Δεν ήταν εμβολιασμένος, αλλά ούτως ή άλλως εισέπραξε κάποιο ενδονοσοκομειακό νόσημα και από αυτό, μετά από σχετικά μεγάλο διάστημα [κάνα δίμηνο] απεβίωσε. Θα τσεκάρω αύριο λεπτομέρειες.
Από συζητήσεις πάντως που έκανα σήμερα με μαθητές λυκείου – η πλειοψηφία των οποίων έχει προσβληθεί από κορωνοϊό – κατάλαβα ότι ο βασικός λόγος που τεστάρονται και ξανατεστάρονται είναι 1. Γιατί ελπίζουν ότι τελικά θα χάσουν σχολείο 2. Γιατί τα σελφ και ράπιντ δεν δείχνουν τίποτα και 3. Για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης και να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό. Επιπλέον επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι κανένα τεστ δεν ξεχωρίζει την Ο και χρειάζονται ειδικές νοσοκομειακές εξετάσεις. Ως εκ τούτου η αναλογία της επί των συνολικών κρουσμάτων είναι πρακτικώς άγνωστη. Κανά δύο από αυτούς τέλος νόσησαν σχετικά βαριά.
Το οποίο σημαίνει να υποθέσω κάνα πυρετό 38-39; Εν πάση περιπτώσει απ’ τα παιδιά που ξέρω εγώ να έχουν “αρρωστήσει” το max ήταν αυτό : 39 πυρετό για μια-δυο μέρες.
Κι εγώ αυτό ήξερα το ανώτερο. Το συγκεκριμένο άτομο πάντως (με τον οποίο μίλησα πριν από λίγο) είχε ακατέβατο 39 για 5-6 μέρες και συνολικά ήταν άρρωστος καθόλη τη διάρκεια των γιορτών. Θα υπέθετα ότι το είπε για να δικαιολογηθεί που δεν έκανε καμία εργασία, είναι όμως από τους καλύτερους μαθητές και αθλητικός τύπος. Well, you never know..
…Θυμήθηκα άλλωστε και όταν είχε ξεκινήσει η Μετάλλαξη Δέλτα, ένα σεβάσμιο κάποιας ηλικίας δόκτορα, απ’ αυτούς που εμπνέουν όντως εμπιστοσύνη, να απορεί “πώς ακριβώς εξακριβώνονται τα κρούσματα της Δέλτα δεδομένου του ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει τέτοια παράμετρος στα τεστ και ακόμα και η εργαστηριακή προσέγγιση δεν είναι εμπιστεύσιμη”. Εννοείται ότι δεν ξαναφάνηκε.
Ως προς το περίφημο “φερέγγυο” PCR test, σ’ αυτό το post από τον Ιούλιο
https://oannes.gr/cdc-%cf%84%ce%bf-pcr-test-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%89%cf%83-%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%bf/
αναφέρεται η εντολή απόσυρσής του από το CDC μέχρι το τέλος του έτους, δηλ. θα πρέπει πλέον να έχει αποσυρθεί [από Αμερική μιλάμε].
Γενικότερα τα ιατρικά τεστ δεν είναι και πολύ αξιόπιστα. Εγώ έκανα 5 για το διαλυμένο μου χέρι, τα οποία έδωσαν – αν συνδυάσεις τις απόψεις ακτινολόγων και ορθοπεδικών – τουλάχιστον 10 διαφορετικές διαγνώσεις. Ευτυχώς που πέτυχα στο τέλος ένα καταρτισμένο φυσιοθεραπευτή και βρήκα κάπως το φως μου.
Και τα νέα από την πατρίδα..
https://www.protothema.gr/greece/article/1198063/dipli-tragodia-stin-karditsa-me-duo-aifnidious-thanatous-enos-18hronou-kai-mias-33hronis/
Επειδή το Θέμα δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, να υποθέσω ότι αποσιωπά κάτι; γιατί για να βρίσκεται σε καφετέρια ο “18χρονος” ήταν πιθανότατα εμβολιασμένος.
Ούτως ή άλλως αν ήταν ανεμβολίαστοι κατά πάσα πιθανότητα θα το διαφήμιζε με τυμπανοκρουσίες, όπως γίνεται και με τους θανάτους από κορωνοϊό. Πάντως ο αιφνίδιος θάνατος νεαρών υγιών ατόμων οφείλεται κατά κανόνα σε μυοκαρδίτιδα (όχι απαραίτητα λόγω εμβολιασμού) και οι “ελαφρές περιπτώσεις” που αναφέρονται ως ασήμαντες και σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων είναι απλούστατα οι λίγοι που επιβίωσαν. Οι άλλοι αρχειοθετούνται στην κατηγορία X-Files..