ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ TRUMP

Για να θυμόμαστε που και που το νόημα κάποιων λέξεων. “Συγκλονιστικό”, ας πούμε.
Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες και ανάλυση.

5
(Visited 124 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

8 Comments

  1. stcigar July 14, 2024 at 7:04 am

    Φυσικά είχες απόλυτο δίκιο να θεωρείς πιθανή μια τέτοια εξέλιξη εδώ και καιρό. Το περίεργο είναι ότι τις δύο προηγούμενες μέρες έβλεπα επίμονα τον Τραμπ όλη τη νύχτα στον ύπνο μου – που μέχρι τώρα δεν τον είχα δει ποτέ ούτε καν ως guest star – σε όνειρα με δυσάρεστο περιεχόμενο που δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ.

    Reply
    1. Oannes July 14, 2024 at 7:48 am

      Δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει κάτι οριακό όπως απόπειρα δολοφονίας. Bρισκόμαστε 3 μήνες πριν απ’ την αναμέτρηση η οποία, για τους Democrats 1. πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί * και 2. δεν κερδίζεται με τίποτα.
      Από κει και πέρα τα σενάρια τρέχουν : ελπίζω ότι ο DT θα σταματήσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, αν και δεν το πιστεύω. Και βέβαια οι εναλλακτικές επιλογές δεν λείπουν, όταν μιλάμε για ερπετά – gangsters : ένας νέος ιός ή “φονική μετάλλαξη” του Covid, η ώθηση των πραγμάτων σε γενικευμένη ρήξη μέσω Ουκρανίας ή Γάζας, you name it. Τα ανωτέρω υπαγορεύονται από τη βασική σκέψη που είναι αυτή : για κάποιους, έχοντες και κατέχοντες, Trump’s re-election is not an option.

      * Τίθεται ζήτημα επιβίωσης του κόμματός τους. Αλλά και συγκεκριμένων ατόμων, πολιτικών, δικαστικών κλπ. που έχουν περάσει κάθε όριο, και στα οποία ο DT δεν προτίθεται να φερθεί με τον ιπποτικό τρόπο που φέρθηκε το ’17 στη Σκύλα του Κλίντον.

      Reply
  2. stcigar July 14, 2024 at 7:51 am

    Ήδη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σχόλια περί στησίματος του περιστατικού από τον ίδιο τον Τραμπ. Βλέποντας πάντως το βίντεο μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι, αν δεν είχε γυρίσει εκείνη ακριβώς τη στιγμή το κεφάλι του ενενήντα μοίρες – no less – προς τα δεξιά, η σφαίρα θα είχε καρφωθεί στο κρανίο του.

    Reply
    1. Oannes July 14, 2024 at 8:05 am

      Ό,τι και να πουν, ό,τι και να κάνουν, το ρεύμα υπέρ του DT είναι πλέον μη αντιστρέψιμο. Η συγκεκριμένη εικόνα με τον τύπο αιμόφυρτο να υψώνει τη γροθιά και να φωνάζει “fight” είναι (…literally) history in the making. Αφού εγώ βλέποντάς την δάκρυσα – εντάξει είμαι χωμένος σ’ αυτή την ιστορία από πριν τις εκλογές του ’16 ακόμα, και μ’ έπιασε ένα “κάτι τι”, αλλά δεν δακρύζω και για να περνάει η ώρα, ας πούμε.
      Τέτοιο γεγονός σε μια χώρα – απέραντο κινηματογραφικό ντεκόρ όπως η Αμερική, δεν αντιμετωπίζεται.
      Από μια πλευρά, αποτελεί ανέλπιστο δώρο για τον Biden. Γιατί η ήττα του καθίσταται αίφνης εύλογη και μη επιδεκτική καταλογισμού σε κανέναν και σε τίποτα πέρα από …αυτό.

      Reply
      1. stcigar July 14, 2024 at 8:14 am

        Όποια κι αν ήταν πάντως τα κίνητρα του νεαρού που τον πυροβόλησε, από τεχνικής απόψεως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός του ήταν εξ αρχής να τον σκοτώσει.

        Reply
  3. stcigar July 14, 2024 at 9:11 pm

    Ο τύπος εντωμεταξύ που εξετέλεσε τη συγκεκριμένη αποστολή φαίνεται – αν πάρουμε τις έως τώρα πληροφορίες τοις μετρητοίς – εξαιρετικά μυστήριος. Εγγεγραμμένος και καλά ρεπουμπλικάνος με οικονομική δωρεά στους δημοκρατικούς, αριστούχους μαθηματικός με ιδιαίτερη αδυναμία στα όπλα κλπ. Makes no sense at all.

    Reply
    1. Oannes July 14, 2024 at 9:14 pm

      Two words, perhaps: “Manchurian Candidate”. Είμαι περίπου πεπεισμένος ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει τις ιστορίες που έχουμε δει στην οθόνη.

      Reply
  4. stcigar July 14, 2024 at 9:24 pm

    Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Υπάρχουν τρόποι. Όσο για την τελευταία σου παρατήρηση: χιλιάδες τόνοι χολυγουντιανών παραγωγών με διεφθαρμένους επιστήμονες και αδίστακτες φαρμακευτικές απλά ωχριούν μπροστά στο ριάλιτι του κορωνοϊού.

    Reply

Leave a Reply