ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

Στον παρακρουσιακό “διάλογο” που διεξάγεται στο Twitter παρεισέφρησαν κάποια στιγμή αναφορές στην …Φρειδερίκη, με φωτογραφίες της ως μέλους της Hitler youth [υπήρχαν βλέπεις πολλά παιδιά στη Γερμανία των ’30s …μη μέλη της εν λόγω νεολαίας] και κατηγορίες διατυπωμένες με σουρεαλιστικά γελοίο πάθος, από ανθρώπους που, πιθανώς, όταν η Φ. τάφηκε στο Τατόι [1981] δεν είχαν γεννηθεί.
Απ’ το μπαράζ των κούφιων πυρομαχικών δεν θα έμενε έξω ο
Χρήστος Ζαμπούνης * αλλά ούτε και η “δήθεν αντιστασιακή” Αρβελέρ, δεδομένου του ότι κάποτε είχε ισχυριστεί ότι κακοί υπήρχαν κι απ’ τις δύο πλευρές, και ότι η “βασιλομήτωρ” υπήρξε παρεξηγημένη.
Και βέβαια, προϊόντος του χρόνου, έκανε την εμφάνισή του το hashtag
…#Βελουχιωτης. Στην αγγελική και τη δαιμονική βερσιόν του. Εν αναμονή της τοποθετήσεως της κυρίας Μποφίλιου, ιδού, δεξιά, ένα tweet που αλίευσα, “στην Ελλάδα του 2023” – η οποία για την ψυχαγωγία της, σημειωτέον, εξακολουθεί να προτιμά σίριαλ των ‘90s και κινηματογραφικές ταινίες απ’ τη “χρυσή εποχή” των ‘60s.
Εμείς; συνεχίζουμε το “βασιλικό” μουσικό μας
αφιέρωμα.

ΥΓ. Hashtag
“Μελιγαλάς” δεν είδα ακόμα. Προφανώς το κρατούν για την κορύφωση.

* Φαιδρή περίπτωση, αλλά εδώ εξυψούμενος σε φωνή της λογικής : όπως είπα και τις προάλλες, ο τέως έχει διατελέσει νόμιμα αρχηγός κράτους. Του οφείλεται κηδεία με τιμές …αρχηγού κράτους, όπως έγινε με όλους τους πρώην προέδρους της δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα είναι για να χτενίζεται το Twitter.

5
(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Reply