ΦΑΗΛΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Για το “νομοθετικό” ανοσιούργημα με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να εμποδίσει την κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη * στις εκλογές, τα λόγια περιττεύουν. Ακόμα περισσότερο, όταν το θέμα καλύπτει ο Φ. Κρανιδιώτης, σε μια από τις [σπάνιες τελευταία] αξιέπαινες τοποθετήσεις του. Αντιγράφω την ανάρτηση στο Twitter :

Για την προαναγγελθείσα απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές στον Ηλία Κασιδιάρη και στο κόμμα του. Το συνταγματικό και εν γένει νομοθετικό πλαίσιο στην Δημοκρατία μας είναι σαφές. Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε οποιονδήποτε πολίτη, κόκκινο, μαύρο, μπλε, εμπριμέ, αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς αμετάκλητη ποινική καταδίκη. Εν προκειμένω η υπόθεση της ΧΑ δεν έχει καν τελεσιδικήσει, είναι σε εξέλιξη η κατ’ έφεσιν δίκη. Επομένως τέτοια ρύθμιση θα είναι παράνομη, αντισυνταγματική.
Εάν σκεφτόμασταν κουτοπόνηρα και μικροκομματικά, θα σιωπούσαμε προσδοκώντας εκλογικά οφέλη. Η στοιχειώδης όμως πολιτική ακεραιότητα επιβάλλει να είμαστε ξεκάθαροι και δηλώνουμε την αντίθεση μας σε τέτοια παράνομη απαγόρευση. Οι κανόνες θα πρέπει να είναι οι ίδιοι για όλους.
Το ΚΚΕ που ευαγγελίζεται επιβολή διά της βίας “δικτατορίας του προλεταριάτου” και άλλα αρκούντως ολοκληρωτικά και αριστερόστροφα φασιστικά, γιατί συμμετέχει στις εκλογές;


Σημείωσις : η πρωτοβουλία του ΦΚ να αυτοεπαινεθεί για την “στοιχειώδη πολιτική του ακεραιότητα”,
υπαγορεύει στον κακόπιστο όπως εγώ τη σκέψη : αν, ως πιθανώς γνωρίζει, η κυβέρνηση εφαρμόσει τελικά το ανόσιο σχέδιό της, οι ψήφοι που προορίζονταν για τον Κασιδιάρη, πάνε αυτόματα σ’ εκείνον.
Κάμποσες απ’ αυτές τουλάχιστον, μετά την αναμενόμενη [πλέον] υπερθεμάτιση απ’ τους
υπόλοιπους του χώρου.

* Το ότι μου είναι ανοίκειος και αντιπαθής, όπως και ο ιδεολογικός του χώρος, δεν σημαίνει και ότι μασσάω με τα καραγκιοζιλίκια περί “εγκληματικής οργάνωσης”. Λαμβάνοντας ιδίως υπόψιν από ποιους προέρχονται.

5
(Visited 120 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. dnk January 18, 2023 at 8:05 am

    Είναι όλοι τους “βασιλόφρονες”…από α/α έως ΧΑ🙃! Το όλο “σκηνικό” μοιάζει σαν σύγκρουση μεταξύ “άχρηστων” κληρονόμων διαφόρων “τίτλων” με τους συμβουλάτορες-image makers,όμως,να προέρχονται από το ίδιο “μαγαζί”…

    Reply
    1. Oannes January 18, 2023 at 8:14 am

      Πιο περιεκτική διατύπωση δε γίνεται.

      Reply

Leave a Reply