“ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ”

Πάω στοίχημα ότι η “κυβέρνηση Μητσοτάκη” μου είναι πιο αντιπαθής απ’ ότι στους περισσότερους διαδηλωτές, εχθές στο Σύνταγμα. Αλλά, επειδή έτυχε να ρίξω μια ματιά σ’ αυτό το βίντεο της συγκέντρωσης, έχω μια απορία.
Δεν αφορά μόνο στο
Κουτσούμπειο “Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” και στον εμμονικό, πλην του γκροτέσκου, χαρακτήρα του, ενόψει εκλογικής αναμετρήσεως.
Αφορά κυρίως στο άλλο σύνθημα που διακρίνεται κάποια στιγμή : “Turkey and Greece are killing workers”…
Τι άραγε εννοεί ο ποιητής/ακτιβιστής;
για ποιών τα μάτια είναι γραμμένο αυτό το σύνθημα;
Το λέω γιατί τέτοιου είδους κρίσεις τυγχάνουν συχνά εκμετάλλευσης από αποσταθεροποιητικά κέντρα, η ατζέντα των οποίων προσφέρει “λύσεις” χειρότερες απ’ το πρόβλημα. Και ας μη φτάσω σε επίπεδα “συνωμοσιολογίας”, εξετάζοντας την πιθανότητα ενός σαμποτάζ πίσω από το πολύνεκρο δυστύχημα.
Ιδού ένα ασφαλέστερο σενάριο : ο διόλου ευκαταφρόνητης εμβέλειας μηχανισμός του
τιμημένου [η συγκέντρωση είναι καπελωμένη απ’ το ΠΑΜΕ] βρίσκεται στην υπηρεσία μιας “διεθνιστικής” ατζέντας, στη σύγχρονη εκδοχή της : του globalization.
Αυτό, γιατί η παρουσίαση των επιμέρoυς πολιτειών ως
failed states αποτελεί προοίμιο μετάβασης στο επόμενο στάδιο : συνειδητοποίησης από μια κρίσιμη μάζα της ανάγκης για …Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Και γιατί το αίτημα του “interdependence” προωθείται σταθερά, στο όνομα κάποιας ανάγκης πάντα για την αντιμετώπιση κρίσεων με διαδικασίες κατεπείγοντος : από τον Covid και το Climate Change, μέχρι το ενεργειακό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κρίσεις, “παρεμπιπτόντως” κατευθυνόμενες, αν όχι κατασκευασμένες.
Όσο για την περίφημη Παγκόσμια Διακυβέρνηση, υπό ποια άλλη σημαία θα κυβερνούσε / -ίσει, αν όχι εκείνην ενός “σοσιαλισμού” που ο Υπαρκτός μπροστά του θα φαντάζει
επίγειος παράδεισος;

Στα καθ’ ημάς, και επί του παρόντος, αυτό που προωθείται είναι ίσως εκείνο που υποπτευόμαστε από πέρσι [βλ. εδώ], και το οποίο είχε φανεί προς στιγμή να ματαιώνεται : ένα είδος τρι- ή και …τετρακομματικής κυβέρνησης.
Προς “σωτηρίαν της πατρίδος”, με τη συνεργασία εκείνων που την έχουν προ-πωλήσει.

6
(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Reply