ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ NORD STREAM

Με τους αγωγούς Nord Stream χτυπημένους σε τρία σημεία, δυο ο πρώτος, ένα ο δεύτερος …δυο πράγματα γίνονται [περίπου] φανερά :
1. Η διαρροή είναι αποτέλεσμα σαμποτάζ. 2. Αυτός που το έκανε ήθελε να γίνει αντιληπτό ότι είναι.
Τα παραπάνω ενισχύονται από τα στοιχεία που παρουσιάζουν σεισμολόγοι, σύμφωνα με τα οποία η διαρροή σχετίζεται με ισχυρές υποβρύχιες εκρήξεις –
όχι σεισμικές δονήσεις ή κατολισθήσεις.
Η διαρροή μεθανίου στη Βαλτική θάλασσα, “ισοδυναμεί με τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή”. Είναι φανερό ότι ο υπαίτιος δεν κόπτεται ακριβώς για το σενάριο του ανθρωποκεντρικού climate change.
Η ανάλυση του
Tucker Carlson δεν είναι 100% ακριβής, στο βαθμό τουλάχιστον που αποκλείει a priori ρωσική υπαιτιότητα – το αφήνω προς το παρόν εδώ.
Το εκπληκτικά ενδιαφέρον του βίντεο συνίσταται στην υπενθύμιση [προσωπικά δεν τις είχα προσέξει / συγκρατήσει] δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων περί
…τερματισμού των Nord Stream, “one way or another”, σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, δηλώσεις που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο.

4
(Visited 139 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. stcigar September 28, 2022 at 10:01 am

  Αμερικανοί, Ρώσοι, Ευρωπαίοι.. ομοφωνούν: η τροφοδοσία ρωσικού αερίου στην Ευρώπη πρέπει να διακοπεί. Όλοι έχουν ισχυρό κίνητρο: οι πρώτοι να πουλήσουν, οι δεύτεροι να εκβιάσουν, οι τελευταίοι ναυτοκτονήσουν. Άντε τώρα να βρεις ποιος τόκανε!

  Reply
  1. Oannes September 28, 2022 at 10:42 am

   Μια στοιχειώδης σκέψη εν μέσω κυκεώνα στον οποίο βρίσκομαι : εκείνος που κάνει ένα σαμποτάζ δεν έχει συμφέρον να φαίνεται ότι είναι σαμποτάζ, ιδίως αν είναι ο Αμερικανός. Αυτός που έχει συμφέρον να φαίνεται ότι είναι, είναι εκείνος που θέλει να ενοχοποιήσει τον πρώτο, δηλ. ο Ρώσος. Το κίνητρο; να διασπάσει το μέτωπο Αμερικής – Ευρώπης, απ’ τη στιγμή που 1. η Αμερική είναι ο βασικός ένοχος, και 2. Στ’ αρχίδια και των Ρώσων το αν θα ξυλιάσει η Ευρώπη – ούτως ή άλλως η τροφοδοσία ήταν κομμένη, και το κυρίως πελατολόγιό τους [Κίνα, Ινδία κλπ.] μένει ανεπηρέαστο.
   Εννοείται τα παραπάνω περισσότερο σαν άσκηση εγρήγορσης πιο πολύ παρά σαν αξίωση “σοβαρής ανάλυσης”.

   Reply
   1. stcigar September 28, 2022 at 11:14 am

    Να σου πω δεν είμαι ιδιαίτερα φανατικός του ατέλειωτου ping-pong της “θεωρίας παιγνίων” – ξέρεις, “το κάνω εγώ για να ενοχοποιήσω αυτόν, αλλά επειδή παραείναι προφανές θα υποψιαστούν τελικά εμένα, οπότε το κάνω ούτως ή άλλως για να μη με προλάβουν αυτοί, από την άλλη όμως κλπ”. Το θέμα είναι ότι και ο.. Ανδρουλάκης να τόκανε, κανένας δεν πρόκειται να στενοχωρηθεί. Και παρόλο που δεν είμαι ούτε φανατικός της θεωρίας ότι “όλοι στο κόλπο είναι”, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ άνετα να φανταστώ μια ρωσοαμερικάνικη ΟΥΚ επί το έργον με τον ευρωπαίο τσιλιαδόρο στη βάρκα να σιγομουρμουρίζει με αγωνία “..ρε πούστη μου λες να μη σκάσει τελικά?”

    Reply
    1. stcigar September 28, 2022 at 11:20 am

     Τούτων λεχθέντων κι εγώ προκρίνω τη “ρωσική” εκδοχή, αν μη άλλο γιατί μας έχουν γραμμένους σταρχίδια τους και διασκεδάζουν αφάνταστα με την ιδέα ότι θα παίζουν το παιχνίδι του ανήξερου την ώρα που όλοι θα υποψιάζονται αυτούς.

     Reply
     1. stcigar September 28, 2022 at 11:51 am

      Τα ίδια έκαναν εξάλλου τις προάλλες με το ανταλλακτικό του αγωγού που δεν μπορούσαν υποτίθεται να χρησιμοποιήσουν λόγω των κυρώσεων, την ώρα που και η κουτσή Μαρία καταλάβαινε ότι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Ή όταν την προηγουμένη της εισβολής διατυμπάνιζαν χαμογελώντας “μα καλά τώρα πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιο πράγμα?”. KGB είναι ο Βλαδίμηρος, δεν είναι ούτε CIA που όλα τα προβλέπει εκ των υστέρων, ούτε ΚΥΠ να παραδέχεται από μόνη της ότι παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη.

      Reply
 2. stcigar September 28, 2022 at 3:02 pm

  Εντωμεταξύ μόλις διέρρηξαν το διπλανό μας διαμέρισμα μέρα μεσημέρι, αφού πρώτα χτύπησαν το κουδούνι του δικού μας. Εγώ είχα κλείσει λιγάκι τα μάτια μου και η γυναίκα μου ευτυχώς δεν άνοιξε..

  Reply
  1. Oannes September 28, 2022 at 5:11 pm

   Το αυτό έχει συμβεί και με το δικό μας διπλανό διαμέρισμα, μέρα μεσημέρι και ενώ ευτυχώς γι΄αυτήν η ηλικιωμένη κυρία που μένει εκεί έλειπε. Γύρισε και το βρήκε Γης Μαδιάμ.
   Για μας θέλω να πιστεύω είναι κάποιο advantage ο ψιλοτερατώδης σκύλος με το χοντροτερατώδες γάβγισμα – υποθέτω δεν είναι ακριβώς inviting να τον ακούς πίσω απ’ την πόρτα.
   Πάλι ποτέ δεν ξέρεις σε τι πουτάνας γιο θα πέσεις.
   Έγινε τίποτα πιο χοντρό στους δίπλα σου εκτός απο ληστεία; Ήταν εκεί τα άτομα;

   Reply
   1. Oannes September 28, 2022 at 6:23 pm

    …Εντωμεταξύ μόλς διάβασα ότι η Ρωσία πηγαίνει στον ΟΗΕ τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τες για δολιοφθορά και “ρωτώντας ευθέως” τον Τζο Μπάιντεν αν το έκανε.
    Δεν αποκλείεται να μη χρειάζεται εδω ούτε βαθύς διαλογισμός ούτε θεωρία των παιγνίων. Μια απλή εκμετάλλευση της ηλιθιότητας του Dementia Joe και των υποτακτικών του ίσως φτάνει : στο βίντεο του Tucker [γι’ αυτό το ανέβασα άλλωστε] εμφανίζεται ο “πρόεδρος των ΗΠΑ” αλλά και η Victoria Nuland μιλώντας για αφαίρεση των αγωγών από το κάδρο.

    Reply
    1. stcigar September 28, 2022 at 7:55 pm

     Είδα κι εγώ τις απειλές του γεροξεκούτη στο βίντεο και δεν πίστευα στα μάτια μου. Τελικά η βλακεία είναι μάλλον αποφασιστικότερος παράγοντας απότι φανταζόμαστε. Παρεμπιπτόντως οι επίδοξοι διαρρήκτες πέτυχαν στο διπλανό διαμέρισμα με δύο μαντράχαλους που τους πήραν στο κυνήγι, ενώ εν γνώσει τους καταγράφηκαν από τις κάμερες τις πολυκατοικίας εντός εκτός κι επί ταυτά. Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

     Reply
     1. Oannes September 28, 2022 at 8:23 pm

      Αυτό είναι παρήγορο, ιδίως στις βαθμό που φαίνεται αντιπροσωπευτικό. Θέλω να πιστεύω ότι τυχόν έξαρση της εγκληματικότητας θα συνοδεύεται από δραματική πτώση IQ των μικροεγκληματιών τουλάχιστον. Καλά οι τύποι χτύπησαν την πόρτα σε στιλ ήρθαμε για τα χαλιά ας πούμε;

      Reply
      1. stcigar September 28, 2022 at 9:09 pm

       Δεν έχω ιδέα. Είναι αυτό που λέμε κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει. Ευτυχώς η γυναίκα μου δεν έκανε καν τον κόπο να τους ρωτήσει. Έχω ακούσει πάντως και ιστορίες καθημερινής φρίκης από γνωστούς που να σου φύγει ο τάκος. Δε νομίζω εξάλλου ότι τέτοιους τύπους τους πολυενδιαφέρει αν θα τους πιάσουν. Η φυλακή γιαυτούς αποτελεί τρόπο ζωής. Έξι μήνες έξω έξι μήνες μέσα. Κατά καιρούς θα πρέπει να τους λείπει κιόλας με τόσους φίλους και συναδέλφους.

       Reply
 3. dnk September 29, 2022 at 8:57 am

  Κατάφερες,τουλάχιστον,να “σαμποτάρεις” ή να “κλέψεις” την διαδικασία “ασφαλούς κυκλοφορίας” εντός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος μέσω των pcr test tubes;😽

  Reply
  1. Oannes September 29, 2022 at 9:58 am

   Σίγουρα. Για να μη μιλήσω και για κάποια άλλα που κατάφερα. Αλλά τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία [όχι αισίως, η γυναίκα ήταν 90 ετών και με βαρύ εγκεφαλικό, οι ελπίδες ήταν θεωρητικής φύσεως], κάποιες φάτσες που στάμπαρα εκεί μέσα ευχαρίστως θα τους άλλαζα λίγο τη γεωμετρία, έτσι και τις ξανασυναντούσα στο δρόμο. Μιλάμε, πέραν ολίγων εξαιρέσεων, για διαγωνισμό “ευγένειας” και “λογικής”.

   Reply
   1. stcigar September 29, 2022 at 11:19 am

    Κρίμα για τη γυναίκα, μετά την εμπειρία όμως με τη θεία μου που έμεινε φυτό για κανένα εξάμηνο, πιστεύω πως είναι καλύτερα που δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ..

    Reply
    1. Oannes September 29, 2022 at 11:37 am

     Ούτε συζήτηση. Αιθαιροβάμων ως συνήθως σκεφτόμουν μια κατάσταση όπου θα επέστρεφε σπίτι και θα την περιποιόμασταν εφ όλης της ύλης [υπήρξε ένα είδος “δεύτερης μητέρας μου” – τα τελευταία 5 χρόνια που είχε μείνει μόνη και σχεδόν ανήμπορη, την είχαμε υιοθετήσει]. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτή θα ηταν μια λίαν ζοφερή προοπτική με εφιαλτικές παραμέτρους, και για μας και ιδίως για εκείνη.

     Reply
     1. stcigar September 29, 2022 at 11:47 am

      Επειδή το έχω βιώσει από πρώτο χέρι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, πρόκειται για.. περίεργη κατάσταση που δεν βοηθάει κανέναν. Περίπτωση με περίπτωση βέβαια διαφέρει. Κι εγώ τη θεία μου αυτή την είχα σα μάνα μου και τη σκότωσαν το 2003 οι γιατροί του Ευαγγελισμού. Με σπασμένο πλευρό μπήκε η γυναίκα στα 65 και βγήκε μερικούς μήνες αργότερα εγκεφαλικά νεκρή. Έκανα 5 χρόνια να ξαναπάω σε γιατρό για οτιδήποτε.

      Reply
      1. Oannes September 29, 2022 at 12:05 pm

       Τίποτα, είναι αυτό που λένε “μη μπλέξεις”…

       Reply
 4. dnk September 29, 2022 at 10:54 am

  Καλή ανάπαυση στη γυναίκα.Μερικές φορές,ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες,η ροπή προς τον “κυβισμό” είναι αναπόφευκτη…

  Reply
  1. Oannes September 29, 2022 at 11:15 am

   Αμήν.
   Έχω ένα “κάρμα”, σε οριακές στιγμές που αφορούν ασθένειες / θανάτους δικών μου να εμφανίζονται στο καπάκι οι πιο αντικανονικοί άνθρωποι, και με ταλαιπωρητικές διαθέσεις. Και να πρέπει, όχι να κάνεις το κορόιδο [δεν γίνεται] αλλά να προσέχεις για να μη χάσεις και το δίκιο σου.
   Τέλος πάντων, ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιους, υποθέτω το “κάρμα” δεν είναι αποκλειστικά δικό μου.

   Reply

Leave a Reply