ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, TUE-25022020-1045 τι είπε ο σαράφης…

Από το in.gr:

Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή, ο «Σαράφης» φαίνεται να «τα παίρνει όλα πίσω» σε σχέση με όσα είχε καταθέσει παλαιότερα, αφού όπως αναφέρουν παραδέχθηκε ότι «δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς». Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξαιρεί από την υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.
Για τον Αντώνη Σαμαρά φέρεται να ξεκαθάρισε: «Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι πιθανολόγηση». Παράλληλα εξαίρεσε από όλη την υπόθεση Novartis τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, στους οποίους δεν έχει τίποτα να προσάψει, ενώ για τον Αδωνι Γεωργιαδη είπε πως «πέρα από τυχόν εύνοια κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του.
Ο «Μάξιμος Σαράφης» σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε η ΝΔ τόνισε πως δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο  ούτε για Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο».

Από την πλευρά τους μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως ο « Σαράφης επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς».
«Δίνει στοιχεία πως είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι ανέφερε για «σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και μέσω μέιλ έφτιαχναν τις τιμές».
Την ίδια στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να διαρρεύσει ότι ο «Σαράφης» επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Φρουζή για «δωροδοκίες πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων και γιατρών» ενώ ο ίδιος δεν δέχθηκε καμία πίεση ή καθοδήγηση για τα όσα κατέθεσε στο παρελθόν.

Από τα παραπάνω προκύπτει χωρίς σκέψη ότι οι διαρρέοντες ψέματα είναι [έκπληξη…] οι του ΣΥΡΙΖΑ : αν ο κουκουλοφόρος είχε …επιβεβαιώσει όσα κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, αν είχε όντως κατονομάσει πρόσωπα της τότε κυβέρνησης,  “λαός” θα είχε βγει στους δρόμους, ζητώντας “εκλογές εδώ και τώρα”.  Άρα αυτό που ισχύει εδώ είναι η ειλημμένη απόφαση ενός πολιτικού μορφώματος να επιμείνει μέχρι τέλους στο ψέμα. Κι αυτό γιατί γνωρίζει ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που, σε πείσμα κάθε λογικής, θα το πιστεύουν. Αν η πολιτική υπήρξε ανέκαθεν μια τεχνική διαχείρησης ευπιστίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ το πράγμα αναβαθμίζεται σε τεχνική διαχείρισης του πιο ηλίθιου, τυφλού φανατισμού.

 

 

 

 

2
(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Reply