ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, SAT-20042021-1022 ECCE HOMO

Ίδε ο πρωθυπουργός της χώρας, και οι πολίτες – ψηφοφόροι του.
Ποιος θα τους εξηγήσει ότι κάτι έχει πάει
πολύ στραβά εδώ;
Απ’ τη στιγμή που το εμβόλιο δεν προστατεύει 100% και ως εκ τούτου πρέπει να φοράει κανείς μάσκα και μετά απ’ αυτό,
πού ακριβώς τελειώνει αυτή η υπόθεση;
Γιατί, απ’ ότι έχω καταλάβει ακούγοντας τους “ειδικούς”, οι μάσκες προστατεύουν τελικά
περισσότερο από το ίδιο το εμβόλιο [κατά …ενενήντα-τόσο τα εκατό, αν θυμάμαι].
Οπότε,
ποια η διαφορά ανάμεσα σε μασκαρά ανεμβολίαστο και μασκαρά εμβολιασμένο;

5
(Visited 115 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. stcigar April 10, 2021 at 12:21 pm

    Με τον κίνδυνο να καταντήσω κουραστικός θα επαναλάβω και πάλι ότι στην πραγματικότητα το μόνο που πήγε στραβά είναι οι προβλέψεις -τα ωμά ψέματα δηλαδή- των επονομαζόμενων “ειδικών”. Κατά τάλλα η “πανδημία” εξελίχθηκε όπως θα εξελίσσονταν κάθε συνηθισμένη επιδημία κοινού κρυολογήματος, με τις αναπόφευκτες μεταλλάξεις, τη ματαιότητα εμβολίων και προληπτικών μέτρων και τη μηδενική επίπτωση στη γενική θνησιμότητα. Το πώς τώρα κατέστη δυνατό να οικοδομηθεί εν μια νυκτί μια παγκόσμια θρησκεία γύρω από ένα μάλλον ακίνδυνο μικρόβιο της ατμόσφαιρας, είναι κάτι που ομολογουμένως ξεπερνάει τις ούτως ή άλλως περιορισμένες αναλυτικές μου δυνάμεις.

    Reply
    1. Oannes April 10, 2021 at 1:27 pm

      Με δεδομένο ότι κάθε άλλο παρά “περιορισμένες” είναι αυτές οι τελευταίες, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι για μια επαρκή ανάλυση του θέματος χρειάζεται “ανασκούμπωμα”, από το οποίο η ιδια η περίσταση αποτρέπει. Γατί είναι εύκολο να καταφύγει κανείς σε γενικότητες του τύπου “έχουν αποβλακώσει σταδιακά τον κόσμο” κτλ. κτλ. αλλά… τόσους πολλούς; και σε τέτοιο βαθμό;

      Reply
  2. stcigar April 10, 2021 at 1:33 pm

    Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν μπορώ να ξεκολλήσω το μυαλό μου από την παλιομαλακία. Μπορεί να βρει κανείς κάποιες αναλογίες με παλιότερα κοινωνικά φαινόμενα, συνολικά όμως είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο.. και ΧΟΝΤΡΟ.

    Reply
    1. Oannes April 11, 2021 at 11:50 am

      Μα κάτσε, εδώ κοτζάμ Τατσόπουλος, κοτζάμ …Αρίστος Δοξιάδης έχουν “εξηγήσει” ότι ο κίνδυνος από το να κάνεις το εμβόλιο είναι απείρως μικρότερος απ΄το να μην το κάνεις.
      Πάντως, η εν λόγω Νανά Παλαιτσάκη είναι η βασικότερη συνεργάτις του …Μένιου Φουρθιώτη, εκδότρια για την ακρίβεια της “εφημερίδας” Αποκαλυπτικά. Και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα απ’ ότι έχει πάρει τ’ αυτί μου με την δικαιοσύνη και με την αστυνομία. Όχι ότι είναι πιθανό φυσικά [;] να σκηνοθέτησε καρδιακό επεισόδιο την επομένη του εμβολίου. Πάντως η “κρισιμότητα” σύμφωνα με τον τίτλο, της κατάστασής της, δεν στοιχειοθετείται στο πλαίσιο του κειμένου – ίσως από ανεπάρκεια του ρεπόρτερ.

      Reply
      1. Oannes April 11, 2021 at 12:04 pm

        Τώρα, επειδη το …έψαξα λίγο [το λες και κατάντια αυτό, αλλά τέλος πάντων], είδα ότι πριν από 2-3 βδομάδες είχε διαμετακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισίδιο και ο …ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ!

        Reply
  3. stcigar April 11, 2021 at 12:09 pm

    ..ωχ, σαν “περίεργο” μου ακούγεται τώρα κι εμένα!

    Reply
    1. Oannes April 11, 2021 at 12:33 pm

      Πάντως, τηρουμένων, τυχόν, τριών προϋποθέσεων:
      1. Να έχει περάσει κανείς την ηλικία που κόπτεται να αποδείξει κάτι [“αλίμονο στους νέους”]
      2. Να μην αντιμετωπίζει φάσμα απώλειας των απολύτως απαραίτητων [σε πείσμα της σοφίας Ασκητή, εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν]
      3. Να έχει βρει στοιχειώδη ισορροπία μεταξύ τραγικού και γελοίου
      …μπορεί και να βιώσει, διαστροφικά έστω, στιγμές “ευδιαθεσίας” ακόμα και στην παρούσα εφιαλτική κατάσταση.

      Reply
  4. stcigar April 11, 2021 at 12:51 pm

    Μην το συζητάς. Δεδομένου μάλιστα ότι, όπως κι ένα σωρό κόσμος, έχω βρεθεί “στην κόλαση” ουκ ολίγες φορές στη ζωή μου – και δεν είμαι από αυτούς που τα ξεχνάνε σα να μην έγινε τίποτα – η έλλειψη και μόνο σωματικού ή ψυχικού πόνου αποτελεί για μένα σοβαρότατη αφορμή τακτικών ξεσπασμάτων ευδαιμονίας.

    Reply

Leave a Reply