Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος πώς θα αναφέρονται κάποιοι στην περίοδο που διανύουμε, μετά από χρόνια. Με την προϋπόθεση μιας επιστροφής στην κανονικότητα βέβαια, που ως πιθανότητα, απομακρύνεται όλο και περισσότερο.
Το …ενσταντανέ είναι από μια παραλία του Herault, κοντά στο Montpellier [νότια Γαλλία].
Με διαταγή του κυρίου Μακρόν, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές δίπλα στη θάλασσα. Η οικογένεια που βλέπετε πλήρωσε πρόστιμο 405 ευρώ, 135 για κάθε άτομο.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1111753/sarigiannis-me-covid-nosileuetai-o-86hronos-pateras-tou-ehei-emvoliastei-kai-me-tis-duo-doseis/
Ρίξε τώρα μια ματιά στη “συλλογιστική” με την οποία ο Σαρηγιάννης προσπαθεί να παρουσιάσει ως θετικό παράδειγμα “ειδικά για όλους μας” την περίπτωση του πατέρα του και άμα καταλάβεις το παραμικρό κάνε τον κόπο κι εξήγησέ μου και μένα..
Πρόκειται για συνδυασμό ηλιθιότητας και κακών ελληνικών εκ μέρους του επιστήμονα και της δημοσιογράφου. Υποθέτω πάντα ότι ο επιστήμων “καλό για όλους μας” θεωρεί το ότι ο πατέρας του ΝΑΙ ΜΕΝ κόλλησε [όπου και σ’ αυτό, το αρνητικό σκέλος, ελλοχεύει ένα θετικό, η υπενθύμιση δηλ. του πόσο πρέπει να προσέχουμε *] αλλά λόγω του ότι ήταν εμβολιασμένος νοσεί ελαφρά. Αυτό που είναι σοκαριστικό βέβαια [για να χρησιμοποιήσω τα δικά της λόγια] είναι η δουλοπρεπής πονοψυχία σε συνδυασμό με την ηλιθιότητα της παρουσιάστριας. Ο Σαρηγιάννης αποτελεί απορίας άξιο φαινόμενο, με μοναδική εξήγηση την πρωτοφανή υποβάθμιση το επιπέδου σπουδών. Εντάξει το ξέρεις ότι συμβαίνει, αλλά άλλο να το βλέπεις: αυτό το άτομο είναι καθηγητής πανεπιστημίου.
* εδώ βέβαια δεν μας εξηγείται στην πράξη τι θα σήμαινε αυτό : να μην μπει στο νοσοκομείο; να ελέγξει το αίμα της μετάγγισης; να μην την κάνει;
..τουτέστιν απορία ψάλτου βηξ. I mean really τώρα, ο άνθρωπος αυτός επηρεάζει την κοινή γνώμη και τις κυβερνητικές αποφάσεις; Εγώ το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από την περίπτωση του πατέρα του είναι μια επιβεβαίωση των πιο ακραίων (= εύλογων) “συνωμοσιολογικών” θεωριών, ότι δηλαδή 1) τα μέτρα προστασίας και τα εμβόλια είναι παντελώς άχρηστα, 2) το νοσοκομείο είναι ιδανικός χώρος για να κολλήσεις τη συγκεκριμένη μαλακία, and last but not the least ότι 3) και πάλι δεν έγινε τίποτα, γιατί στην πράξη το συγκεκριμένο μικρόβιο δεν σκοτώνει κανένα.
Αυτά πράγματι είναι τα συμπεράσματα ενός ανθρώπου που δεν έχει [ξε-]χάσει τη λογική.
Το θέμα είναι, υποτίθεται, ότι το εμβόλιο, δεν σε εμποδίζει μεν να πάθεις [και να μεταδώσεις] την ασθένεια, αλλά ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να την πάθεις βαριά.
Ενώ μέχρι τώρα, ας πούμε, …η πιθανότητα αυτή ήταν μεγάλη.
Επαναλαμβάνω ότι κάποιοι, στο τέλος αυτής της ιστορίας, αν ποτέ υπάρξει τέτοιο, θα πρέπει να πληρώσουν.
Θα πρόσεξες εντωμεταξύ ότι κανένα “celebrity” παγκοσμίως, από τα πολλά που έχουν κολλήσει τη συγκεκριμένη μαλακία, δεν έπαθε ποτέ απολύτως τίποτα, ενώ για τους λίγους ετοιμοθάνατους (π.χ. Larry King) που βγήκε βρώμα ότι πήγαν από το μικρόβιο, υπήρξαν άμεσες και κατηγορηματικές διαψεύσεις. Οι “θάνατοι από κορωνοϊό” αφορούν αποκλειστικά και μόνο ανώνυμους ασθενείς που πεθαίνουν εν κρυπτώ δίνοντας έτσι τροφή σε χαλκευμένες στατιστικές. Ο λόγος δεν είναι η δήθεν καλύτερη περίθαλψη των celebrities, αλλά ότι απλούστατα ένεκα της μόνιμης έκθεσής τους στο μεγεθυντικό φακό της δημοσιότητας είναι δύσκολο να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες ενός πιθανού θανάτου. Αντιθέτως για τον τάδε ή τον δείνα ταλαίπωρο και πάμφτωχο John Doe μπορεί κανείς να λέει ό,τι γουστάρει χωρίς κανέναν απολύτως φόβο διάψευσης, που και στην απίθανη περίπτωση που συμβεί, ποτέ δεν πρόκειται να φτάσει στο φως της δημοσιότητας.
Ακριβώς. Τελευταία τέτοια περίπτωση ο λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης. Οι συγγενείς αναγκάστηκαν να διαψεύσουν δημόσια το Υπουργείο Υγειας για τα περί κορωνοϊού απ’ τον οποίο δήθεν πέθανε. “Είχε ήδη αναρρώσει”, είπαν, από τον ιό, “μια βδομάδα προ του θανάτου του”, ο οποίος προήλθε από τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε 6 μήνες.
Μιλάμε για χοντρή ξεδιαντροπιά εδωπέρα εφ’όλης της ύλης. Αν αυτά τα πράγματα πήγαιναν να τα μεθοδεύσουν κάποιοι ακόμα και τη δεκαετία του ’90, η κόλαση θα άνοιγε και θα τους κατάπινε. Εξ ου και …δεν το έκαναν.
Η μόνη ελπίδα είναι ότι τα [“social”] media δεν έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά όσο φαίνεται, στον “τομέα” της αποκτήνωσης.
Ωραία βιωματική διαπαιδαγώγιση του πιτσιρικά, περικυκλωμένου από πάνοπλους αστυνομικούς. Τάχει παίξει το Σύστημα: Δημιουργεί εκ του μη όντος και σφυρηλατεί το φρόνημα των αυριανών επαναστατών…
Αμήν!