ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

[Από Business Daily] Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σημείωσε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και να υπάρξει ένα πλαίσιο για την αποφυγή κάθε νέας εισβολής στο μέλλον.
Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την ώρα που το Κίεβο ζητεί την ένταξή του στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφωνούν η Ουκρανία να γίνει μέλος της Συμμαχίας, αλλά ταυτόχρονα αυτό αποτελεί μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την επίσκεψή του στην Φινλανδία προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα «πλαίσιο» για την αποφυγή κάθε νέας εισβολής στο μέλλον.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Μόσχα, η οποία επικαλέσθηκε τον κίνδυνο μίας τέτοιας εξέλιξης για να δικαιολογήσει την επίθεσή της. «Το θέμα σήμερα είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και για τον λόγο αυτόν πρέπει να την υποστηρίξουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Ο πόλεμος του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα αλλάξει τα σχέδιά του. Θέλει να ελέγξει την Ουκρανία και δεν ετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά για περισσότερο πόλεμο».


Η δήλωση του κυρίου Στόλτενμπεργκ είναι ενδεικτική των προθέσεων του οργανισμού για λογαριασμό του οποίου μιλάει : η χρονική στιγμή της “αποφασισμένης” εισδοχής δεν μπορεί παρά να είναι
μετά τη λήξη του πολέμου – ο πόλεμος είναι ακριβώς που τη φρενάρει. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ προσδοκά νίκη της Ουκρανίας [εδώ γελάνε], ή τερματισμό του πολέμου με μια Ουκρανία ικανή για διαπραγμάτευση. Τώρα, για μια Ουκρανία ικανή για διαπραγμάτευση και προσκεκλημένη του ΝΑΤΟ, η ένταξη δεν μπορεί παρά να είναι εκ των ων ουκ άνευ διαπραγματευτική συνθήκη. Πράγμα που σημαίνει ασυζητητί απόρριψη των ρωσικών θέσεων περί ουδετεροποιημένης Ουκρανίας, και αναίρεση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης a priori.
Πρόχειρο συμπέρασμα : η δήλωση του κυρίου Στόλτενμπεργκ αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της
ρωσικής αποφασιστικότητας για αποχή από ειρηνευτικές συνομιλίες και συνέχιση του πολέμου μέχρι τέλους.

6
(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply