ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑ-ΤΕΡΑΤΑ

Όλοι έχουμε δει “κλασικές” ταινίες δράσης, με τους χαρακτηριστικούς δισδιάστατους κακούς [γκάνγκστερς – τέρατα, εξωγήινους – τέρατα κοκ.], οντότητες δίχως background, δίχως μια στοιχειώδη αιτιολόγηση της κακότητάς τους: είναι εκεί γιατί απλώς πρέπει να υπάρχουν, εν είδει …αντίδρασης που προκαλεί τη δράση – ένα είδος ζωντανού σάκου του box του ήρωα.
Βλέποντας CNN, σκέφτομαι ότι, κανείς κακός, καμιάς κακής ταινίας, δεν ήταν κακός όσο οι παρουσιαστές του.
Κάθεσαι και χαζεύεις αυτά τα τοξικά blobs με “ενδιαφέρον” – είναι το τρίτο στάδιο, στο οποίο παραχωρούν τη θέση τους η οργή και η αηδία, που ακολουθούν την αρχική αποσβόλωση.

Τρεις μέρες πριν, τα όντα ξεφούρνισαν μια μικρή μελέτη με …αρνητικά αποτελέσματα για την χλωροκίνη: από τους 368 ασθενείς, οι 97 που πήραν χλωροκίνη είχαν 27.8% ποσοστό θανάτων. Ενώ από τους 158 που δεν πήραν είχαν 11.4 % !
Το πόρισμα: “Αυξημένα ποσοστά θνητότητας εντοπίσθηκαν σε ασθενείς που ακολούθησαν αγωγή μόνο [sic] με χλωροκίνη – chloroquine alone. Αυτά δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να περιμένουμε μελλοντικές [sic] ελεγχόμενες μελέτες, προτού επιτραπεί η ευρεία χρήση του φαρμάκου” [σημείωση: το φάρμακο χρησιμοποιείται μήνες ολόκληρους σε συνδυασμό με άλλα, όχι μόνο σε ασθενείς αλλά και από το νοσηλευτικό προσωπικό…].
Ο “ιατρός” του πάνελ ομολογεί, για τα προσχήματα, ότι πρόκειται για μια μικρή, “non peer-reviewed” μελέτη, και ότι “υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα αναφερόμασταν σ’ αυτήν”. “Έλα όμως που και οι μελέτες υπέρ της χλωροκίνης …το ίδιο είναι!” έρχεται η απάντηση…
Το σκεπτικό σε αδρές γραμμές: “υπάρχει ένα φάρμακο, το οποίο αποδεδειγμένα λειτουργεί. Πρέπει όμως να δυσφημιστεί, γιατί έχει ένα βασικό ελάττωμα: κυκλοφορεί στο εμπόριο σε φτηνή τιμή, μισό αιώνα τώρα. Αυτό σημαίνει παρενέργειες …για μάς: 1. διακύβευση του φοβερού groundbreaking status του ιού. 2. διακύβευση της οικονομικής προοπτικής που αντιπροσωπεύουν τα φάρμακα ‘νέας γενιάς’ που ετοιμάζουμε.
Τι κάνουμε; 1. βαφτίζουμε τις θετικές μελέτες “μη έγκυρες” 2. εξαπολύουμε κάποιες όντως μη έγκυρες, αρνητικές, δικές μας και 3. εξισώνουμε τα σκέλη”.

.


6
(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Reply