‘ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η συζήτηση έχει ζουμί, οι εκπρόσωποι του “Συμμετέχω” έχουν πολιτικό λόγο και, σε κάθε περίπτωση, είναι φερεγγυότεροι από οποιονδήποτε άλλον, του (συμπαθούς) Βελόπουλου μη εξαιρουμένου.
Ο
Κούβελας ειδικά αποτελεί όαση για μένα από τον καιρό της “πανδημίας”, όπως ίσως θυμούνται οι επισκέπτες του blog. Συμπαθής και άξιος εκτίμησης και ο κος Αϋφαντής, για την πορεία και τη στάση του στα εθνικά ζητήματα.
Αν τα βήματα με φέρουν στο εκλογικό μου τμήμα, τη συγκεκριμένη μέρα,
αυτούς θα ψηφίσω.

6
(Visited 90 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

7 Comments

  1. EMMANOUEL May 28, 2024 at 6:12 pm

    Toν Αυφαντη τον εχω ακουσει σε διαφορες αυνεντευξεις και μ αρεσει το ιδιαιτερα καυστικο χιουμορ που εχει και οτι γενικα φαινεται ανθρωπος που ξερει τι του γινεται , δεν ειναι αιθεροβαμων.. Απ αυτους που θα θελα να κατσω να πιω καφε μαζι του , ας πουμε .. Σκεφτομουν μαλιστα καποτε να σου εστελνα βιντεακια που μιλαει στα ραδιοφωνα γιατι ημουν σιγουρος οτι θα σ αρεσε το υφος του ,αλλα λεω τελικα ,ας μην σε πρηζω .. Για να δουμε τι ψαρια θα πιασουνε ..

    Reply
    1. Oannes May 28, 2024 at 6:17 pm

      Τον ξέρω, ωραίος τύπος είναι και εκτός των άλλων προσωπική Νέμεση του βδελυρού Κοτζιά.
      Αλλά αυτός στον οποίο έχω ιδιαίτερη συμπάθεια για τους γνωστούς λόγους είναι ο Κούβελας.
      Εν πάση περιπτώσει μια χαρά τα λένε οι άνθρωποι.

      Reply
  2. Paradiddle diddle May 29, 2024 at 9:33 am

    Και γνώστης του Ιρανικού καθεστώτος που στην Ευρώπη νομίζουν ότι είναι τίποτα φονταμελιστές της κακιάς ώρας. Το πρόβλημα με τον Κούβελα είναι μόνο σε ιατρικά θέματα μπορεί να έχει άποψη καθώς σε όλα τα υπόλοιπα πάσχει. Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς από την παιδεία, βιομηχανία , υποδομές , δημογραφικό διαφορετικά σε 10 χρόνια δεν θα μιλάμε για έθνος απαρτιζόμενο από πολίτες αλλά για χώρο όπου κατοικούν πολυπολυτισμικοί υπήκοοι με ότι και εάν σημαίνει η λέξη αυτή , χωρίς δηλαδή δικαιώματα και απόλυτα εξαρτώμενος από την εκάστοτε κυβέρνηση

    Reply
    1. Oannes May 29, 2024 at 10:04 am

      Ακόμα κι είναι έτσι ως προς τον Κ., έχει πιστεύω την οξυδέρκεια που απαιτείται για να ξεχωρίσει τους αληθινούς γνώστες, και την ακεραιότητα να δεχτεί και να στηρίξει τη δική τους άποψη. (Προσωπικά δεν τον έχω ακούσει να λέει “άλλ’ αντ’ άλλων” ούτε εκτός ιατρικών θεμάτων – όχι ότι τον ακολουθώ και κατά πόδας βέβαια).
      Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα ιατρικά δεν αποτελούν ακριβώς παρελθόν. Η “κλιματική κρίση”, όσο κι να προσπαθήσουν τα μίσθαρνα των μίντια, δεν γίνεται να κυριαρχήσει στη συνείδηση του “πολίτη”. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν πάλι να μας βομβαρδίζουν με κάποιο ιό ή “θανάσιμη” παραλλαγή του Covid που θα συνεπάγονται άμεσο, “απτό” κίνδυνο για την επιβίωση.
      Η παρουσία σοβαρών επιστημόνων σε δημόσια αξιώματα γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Εδώ φτάσαμε (εγώ δηλ.) να χειροκροτάμε τον …Πολάκη.

      Reply
    1. Oannes May 29, 2024 at 10:41 am

      Συμφωνώ με όσα αναφέρετε στο άρθρο σας.
      Πέρα από τις κλασικές τεχνικές παραπλάνησης, το πρόβλημα στη σύγχρονη (γελοιογραφική) βερσιόν της δημοκρατίας εντοπίζεται στην αντικειμενική ανάγκη στρογγυλοποίησης των νοημάτων, ώστε να περνούν στη μάζα των “εξ ορισμού ανειδίκευτων”. Κατηγορία στην οποία, μέσα απ’ τη σουρεαλιστική εξέλιξη του φαινομένου της εξειδίκευσης, υπαγόμαστε ουσιαστικά όλοι. Με τη “Μεγάλη Εικόνα” να ισοδυναμεί με άπιαστο όνειρο, το μόνο που απομένει στον “πολίτη” είναι το ένστικτο, τροφοδοτούμενο από την όποια πείρα / δυνατότητα αξιοποίησής της.
      Η εκλογική διαδικασία δεν μπορεί παρά να έχει τα χαρακτηριστικά ενός πειράματος. Ειδικά σε μια εποχή όπου ένα ερωτηματικό μπαίνει στο τέλος κάθε απόφανσης, και κάθε “αφήγημα” σερβίρεται πακέτο με τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να είναι μια απάτη.

      Reply
  3. Αβερράνδος May 30, 2024 at 9:31 am

    Συμφωνώ με το σχόλιό σας.
    “Όπου οι άνθρωποι σκέφτονται παρόμοια, κανείς δεν σκέφτεται πάρα πολύ”!:-(

    Reply

Leave a Reply