ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η Ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχει ετοιμαστεί το εμβόλιο του κορωνοϊού. Στη συνέχεια θα χρειαστούν άλλες 90 μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και λίγος ακόμα χρόνος για να διοχετευθεί στην αγορά…
Εδώ και τέσσερα χρόνια, επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου MIGAL, με έδρα την Γαλιλαία, αναπτύσσουν ένα εμβόλιο εναντίον του ιού της βρονχίτιδας IBV o οποίος προσβάλλει τα πουλερικά.
Ο Dr. Chen Katz, επικεφαλής της ομάδας: “Πρόθεσή μας ήταν να αναπτύξουμε μια τεχνολογία ευρύτερης εμβέλειας, όχι αποκλειστικά ένα εμβόλιο για τον συγκεκριμένο ιό. Τυχαία, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον κορωνοϊό σαν μοντέλο για το σύστημά μας”.
Ωστόσο, όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA του κορωνοϊού είδαν ότι είχε μεγάλη γενετική ομοιότητα με τον IBV, και ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό προσβολής.
“Το μόνο που έχουμε είναι να προσαρμόσουμε το σύστημα στη νέα αλληλουχία DNA. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Με δεδομένη τη διάδοση του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κάνουμε ότι μπορούμε για την ταχύτερη παραγωγή του εμβολίου… Πιστεύουμε ότι τα τεστ ασφαλείας θα έχουν ολοκληρωθεί σε 90 μέρες. Το εμβόλιο θα λαμβάνεται από το στόμα, ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από όλο τον πληθυσμό…” Πηγή: Jerusalem Post

Το τί σκέψεις γεννάει μια τέτοια είδηση, βαλμένη μέσα στη μεγάλη εικόνα, δεν είναι της παρούσης… Προς το παρόν αρκεί η ελπιδοφόρα διάσταση του θέματος…

2
(Visited 189 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

8 Comments

  1. stcigar March 12, 2020 at 8:45 am

    Όποια και νάναι πάντως η πραγματική προέλευση του ιού Σωκράτη, έχω την εντύπωση ότι τελικά η αντίδραση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα παρά η αρρώστια. Η μεγάλη θνησιμότητα που παρατηρείται στην Ιταλία σε σχέση με τα δηλωμένα κρούσματα, σε περίπτωση φυσικά που δεν πρόκειται για ιδιαίτερη παραλλαγή του ιού, πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο ζωής των ιταλών: ψυχαναγκαστική κοινωνικότητα, χειραψίες και φιλιά με τον πρώτο τυχόντα, ατέλειωτη πάρλα κλπ, που μετέφεραν σε χρόνο dt την ασθένεια στους ηλικιωμένους, οι οποίοι επιπλέον μένουν συνήθως μαζί με τα παιδιά τους. Από την άποψη αυτή τα μέτρα που παίρνουν οι δικοί μας είναι δικαιολογημένα – και το λέω αυτό αν μη τι άλλο για τον πατέρα μου που μόλις χτες βγήκε από (άλλο ένα) χειρουργείο πληρώντας με το παραπάνω τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στις «ευπαθείς» ομάδες. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί προς το παρόν μια τέτοια επιδημία είναι να νοσήσει και ακολούθως να αποκτήσει ανοσία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού: we’ve got to get in to get out.. Από την άλλη τα «μέτρα» ήρθαν για να μείνουν, δεδομένου ότι, ακόμα κι όταν παρουσιαστεί το εμβόλιο, κάποια νέα παραλλαγή του ιού θα εμφανιστεί και του χρόνου, όπως γίνεται πάντα με όλες τις μορφές γρίπης. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος η «πανδημία» θα πλήξει κυρίως τις οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών όπως αντιστοίχως η υστερία με την «κλιματική αλλαγή». Είναι ενδιαφέρον ότι ποτέ δεν μπήκαν σε καραντίνα οι ασθενείς του AIDS για παράδειγμα, οι οποίοι ως ομοφυλόφιλοι ή μαύροι δικαιούνται να περιφέρουν ως τίτλο τιμής την ασθένειά τους ανά τον κόσμο, ενώ συγχρόνως το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται τα τελευταία χρόνια εκθετικά περνάει απαρατήρητο στα ψιλά των εφημερίδων χωρίς καμία σύσταση προφύλαξης προς το ευρύτερο κοινό.

    Reply
  2. Oannes March 12, 2020 at 9:54 am

    Η μεγάλη θνησιμότητα που παρατηρείται στην Ιταλία έχει φυσικά να κάνει και με αυτά, αφορά όμως και κάτι που εξακολουθώ να απορώ γιατί δεν λέγεται πουθενά [προχτές μόλις ένας καθηγητής σε ερώτηση κάποιας παρουσιάστριας “μα γιατί επιτέλους όλα αυτά στην Ιταλία”, έλεγε διάφορα άλλα’ αντ’ άλλων, δηλώνοντας ουσιαστικά άγνοια]. Το “κάτι” είναι οι όχι ακριβώς ευάριθμες κινεζικές [αλλά και φιλιππινέζικες, κεϋλανέζικες, αφρικάνικες κλπ.] κοινότητες διεσπαρμένες σε όλες τις πόλεις, ιδίως της Βορείου Ιταλίας από όπου ξεκίνησε το κακό. Οι τελευταίες βρίσκονταν σε διαρκή ανταλλαγή έμψυχου και άψυχου [λόγω κλωστοϋφαντουργίας] υλικού με τη μητέρα – Κίνα [βλ. post ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ].
    Συμφωνώ για το θόρυβο που είναι πιο απειλητικός από την ίδια την αρρώστια κα θεωρώ δεδομένο ότι είναι ενορχηστρωμένος και κατευθυνόμενος, όπως εκείνος για την κλιματική αλλαγή. Απλώς είναι έτσι στημένη η κατάσταση [αυτά τα όντα είναι πολύ πιο έξυπνα και “αφοσιωμένα” από μας] που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να “τα λέμε”, και να …φοβόμαστε.
    Thanks.

    Reply
  3. stcigar March 12, 2020 at 11:40 am

    Οι δικές σου δημοσιεύσεις μου επέστησαν την προσοχή στο θέμα των κινέζων μεταναστών στη Β. Ιταλία, χωρίς όμως και να κλείνουν το ζήτημα. Ίσως πραγματικά το αρχικό κρούσμα να προέρχεται από αυτούς (αν και το πρώτο βεβαιωμένο περιστατικό είναι ιταλός αγνώστων λοιπών στοιχείων που γύρισε από την Κίνα) – δεν εξηγείται όμως έτσι ούτε η μεγάλη θνησιμότητα σε σχέση με τα δεδηλωμένα κρούσματα ούτε το γεγονός ότι αυτή αφορά γηγενείς ιταλούς περισσότερο παρά κινέζους μετανάστες. Αν όντως οι τελευταίοι αποτελούσαν το βασικό μέσο της μόλυνσης, θα έπρεπε οι κοινότητές τους να βρίθουν της λοίμωξης, πόσο μάλλον που αποτελούν σε μεγάλο βαθμό κλειστούς κύκλους φυλετικών συναναστροφών. Θα μου πεις μα είναι νέοι και δεν τρέχουν στους γιατρούς για ψύλλου πήδημα και θα συμφωνήσω. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ που έχουν παρομοίως μεγάλο αριθμό κινεζικών κοινοτήτων και πολύ εγγύτερη γειτνίαση με τη μητέρα πατρίδα, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει αρχικά κανένα μέτρο απαγόρευσης των πτήσεων, όπως έγινε γρήγορα σχετικά στην Ιταλία. Τις θεωρίες πάντως περί ασυνήθιστα γηρασμένου ιταλικού πληθυσμού που κυκλοφορούν τελευταία τις θεωρώ ανόητες και υστερόβουλες πέραν πάσης αμφιβολίας, αφενός μεν γιατί ο μέσος όρος ηλικίας είναι πρακτικά ο ίδιος με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αφετέρου γιατί δακτυλοδείχνει προς τη γνωστή κατεύθυνση της «ανανέωσης» του ανθρώπινου δυναμικού με αθρόες ροές μεταναστών. Η δε υποψία ότι πρόκειται για (άλλο ένα) γενετικά τροποποιημένο εργαστηριακό κατασκεύασμα αγγίζει κατά τη γνώμη μου τα όρια της βεβαιότητας, ασχέτως αν κρύβει κάποιες σκοπιμότητες ή πρόκειται περί ατυχήματος.

    Reply
    1. Oannes March 12, 2020 at 12:11 pm

      Εννοείται ότι το θέμα των Κινέζων δεν αποτελεί ΤΗΝ εξήγηση για την κατάσταση της Ιταλίας, αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι από κανέναν απολύτως δεν αναφέρεται. Γενικά πάντως όταν πρόκειται για τέτοιες καταστάσεις δεν δίνω τόση σημασία στα “στοιχεία” που διαχέονται εν θερμώ, όσο στην λογική μου. Επίσης ως προς την Ιταλία, είχα προχτές μόλις πληροφόρηση από top γιατρό [με διαεθνή καριέρα, διακρίσεις et al] που κουράρει ηλικιωμένο συγγενή μου ότι τα στοιχεία που δίνονται από εκεί είναι παραπλανητικά και ότι η πραγματικότητα είναι χειρότερη και πιο περίπλοκη από όπως παρουσιάζεται. Η απαγόρευση πάντως εκεί έγινε αρχές Φλεβάρη, όταν ήταν σχετικά αργά. Στην Αμερική είναι δεδομένο ότι λέγονται αδίστακτα ψέμματα εκατέρωθεν, γιατι το διακύβευμα εκεί είναι το αν θα επιβιώσει η οικονομία και μέσω αυτής ο …Trump από τη νέα κρίση. Κάποιοι φτάνουν να λένε ότι η καταστροφή του εν λόγω είναι ο απώτερος στόχος.

      Reply
    1. Oannes March 12, 2020 at 8:50 pm

      Να, ας πούμε, τώρα μόλις διάβασα αυτή τη μαλακία, από το …NewsBomb:
      “Mετά την Κίνα, η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Mέχρι στιγμής, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 12.149 ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 827.
      Στην Ιταλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι υψηλότερος, επισημαίνουν οι ειδικοί.
      Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μία μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία, προκαλώντας ασφυξία στα γύρω νοσοκομεία”.

      Εννοείαι ότι τα περί άνω των 65 είναι παπαρολογίες. Αλλά ΓΙΑΤΙ, ας πούμε τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μια μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία [τίγκα στους Κινέζους] και όχι αλλού; εν πάση περιπτώσει, γιατί αυτό περνάει αβρόχοις ποσί χωρίς αναρώτηση;

      Reply
      1. stcigar March 12, 2020 at 9:34 pm

        Την απάντηση στο ερώτημά σου την ξέρουμε πολύ καλά και οι δυο μας: δεν έχει μείνει πλέον ούτε για δείγμα τομέας που να μην έχει τρωθεί από τον κορωνοϊό (sic) της πολιτικής ορθότητας. Believe it or not ακόμα και τον αρχιπέφτουλα τον Γουάινστιν τον λυπήθηκε η ψυχή μου όταν άκουσα την ποινή που έφαγε για τους περιβόητους “βιασμούς”..

        Reply
  4. Oannes March 12, 2020 at 10:39 pm

    Εννοείται…και αν είχαν στοιχειώδες “φιλότιμο” τα #METOO creatures θα είχαν καταλάβει πόσο εξευτελιστκό είναι για το φύλο τους αυτό το “κίνημα”…

    Reply

Leave a Reply