ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑ;

Ο φίλος του blog Stcigar, άνθρωπος του οποίου τις απόψεις διαβάζω πάντα με προσοχή και ενδιαφέρον, έστειλε αυτό το link που οδηγεί στο larissanet.gr. Αναπαράγω το κείμενο:

Το γεγονός ότι στον κορωνοϊό «χρεώνονται» θάνατοι και από άλλες παθήσεις και ότι πρέπει να ηρεμήσουμε μένοντας μακριά από τα τηλεοπτικά κανάλια και ορισμένα ΜΜΕ που καλλιεργούν κλίμα τρομολαγνείας, τόνισε μέσω του Ράδιο ΕΝΑ 102,5, ο Κώστας Γουργουλιάνης καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας. Ο καθηγητής τόνισε ζούμε εποχές άλλων πανδημιών και κάλεσε σε ψυχραιμία και ηρεμία και «να αφήσουν τους ειδικούς να βρουν την καλύτερη λύση».
Όπως ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης, η εμπειρία των προηγούμενων πανδημιών είναι πολύτιμη. Τον καιρό της γρίπης του 2018 χρεώνονταν στη γρίπη και θάνατοι που δεν οφείλονταν σ’ αυτή. Το ξαναζούμε και τώρα. Ο άτυχος συμπολίτης που ήρθε από τη Σύρο, είχε καρκίνο και διαγνώστηκε με κορωνοϊό, χρεώθηκε ως θύμα του ιού, ενώ είχε καρκίνο. Ο ασθενής που πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο 55 χρονών, έγινε ο έλεγχος αν θα γίνει δωρητής οργάνων και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, χρεώθηκε στον Covid-19.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, στον καιρό της φυματίωσης, ένα βιβλίο πνευμονολογίας είχε 450 σελίδες για τη φυματίωση και 50 σελίδες για όλα τα άλλα νοσήματα. «Δηλαδή ο πρωταγωνιστής σε κάποιες μέρες και αν αυτό είναι ένα λοιμώδες νόσημα που τρομάζει, συμπαρασύρει και τα άλλα νοσήματα μαζί. Με την κατάσταση αυτή, που το Νοσοκομείο έχει καταλυθεί από ασθενείς που έρχονται ως πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, αισθάνομαι ότι κάποιοι άλλοι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που ήταν συχνοί στα νοσοκομεία μας, δεν υπάρχουν αυτό το διάστημα, γιατί φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.
Συμπαρασύρουν τον κόσμο
Σύμφωνα με τον καθηγητή στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, ένα ρόλο έχουν παίξει ορισμένα ΜΜΕ, που συμπαρασύρουν με τον φόβο και τον τρόμο τους τον κόσμο.
«Τα καταλαβαίνω και τα δικαιολογώ όλα αυτά, αλλά από την άλλη μεριά, σ’ αυτό τον καιρό της απομόνωσης όλοι είναι στο σπίτι, βλέπουν πολύ τηλεόραση και βλέπουν και το διαδίκτυο. Δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να αναπαραχθεί η είδηση ότι πέθαναν τρεις σε μια μέρα, κάτι που γίνεται σε μια διάθεση τρομολαγνείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι γνωστός δημοσιογράφος ήταν διασωληνωμένος και την άλλη μέρα διέψευσε, λέγοντας ότι βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Λάρισα, είπε ότι κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εβδομάδα πριν επιβεβαιωθεί!

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι απαντά σ’ αυτό η “επίσημη” επιστημονική κοινότητα, όπως επίσης ενδιαφέρον θα είχε η διερεύνηση του γιατί, δελτία ειδήσεων και mainstream sites, απηξίωσαν να το προβάλλουν.
Ενδιαφέρον είχε και η οργίλη,  χλευαστική αντίδραση ενός από τους “άρχοντες” της πρωινής ζώνης στο δημοσίευμα, σήμερα το πρωί. “δηλαδή, όλα όσα λέμε όλοι εμείς είναι ψέμματα; και όχι μόνο εδώ, αλλά και στην Ιταλία, και στην Ισπανία και παντού…; Όλα είναι ψέματα; Έλεος δηλαδή…”
Πίσω από την αναμπουμπούλα που σκόπιμα δημιουργεί η απάντηση του άρχοντα, κρύβεται το δόγμα με το οποίο λειτουργούν αυτός και οι όμοιοί του. Αντίστοιχο εκείνου που τροφοδοτούσε τη σιγουριά του τραπεζικού συστήματος, λίγο πριν την κρίση του 2008:  TOO BIG TO FAIL  Ήταν ποτέ δυνατό, ένας οργανισμός τεράστιος, με τη δικτύωση της  Lehman Brothers να οδηγηθεί σε κατάρρευση;
Είναι δυνατό όλα τα δημοσιογραφικά μέσα στον πλανήτη να επαναλαμβάνουν εν χορώ τα ίδια ψέμματα;
Βεβαίως και ήταν δυνατό η τράπεζα να οδηγηθεί σε κατάρρευση, το domino effect της οποίας κάποιοι εξακολουθούμε “μια χαρά” να απολαμβάνουμε…
Βεβαίως και είναι δυνατό όλα τα media να λένε τα ίδια ψέμματα. Δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε συζητήσεις περί Conglοmerates και ολιγοπωλίων. Αρκεί μια απλή σκέψη: μιλάμε για ένα παγκόσμιο δίκτυο που επί ένα χρόνο, σε πείσμα κάθε λογικής, βομβάρδιζε τον κόσμο με τα αποφθεύγματα ενός φαιδρού, αστοιχείωτου πλάσματος, κατώτερου των προσδοκιών που μπορεί να έχει κανείς από ένα μέσο 16χρονο. Μπροστά σε τι θα δίσταζαν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι; για να καταλάβω.

6
(Visited 87 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply