ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ

Την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, καλούμε σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.
Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας.
Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.
Την Τρίτη 9/3, στηρίζουμε την συγκέντρωση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης για να υπάρξει μια πάνδημη καταδίκη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
Ως Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών έχουμε ήδη κάνει οκτώ καλέσματα σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ολέθρια κυβερνητική επιλογή να οδηγήσει σε θάνατο τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Οι έξι πραγματοποιηθείσες συγκεντρώσεις ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, ενώ οι δύο χτυπήθηκαν αναίτια από την Αστυνομία με αύρα, γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο και χωρίς καν να έχει υπάρξει εκδοθείσα απαγόρευση.
Ως δικηγόροι βιώσαμε στα σώματά μας την “αύρα” της δημοκρατίας του κυρίου Χρυσοχοϊδη και τις ύβρεις αφιονισμένων αστυνομικών οργάνων κατά των οικογενειών μας. Τους το λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: η μαχόμενη δικηγορία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και την ασκούμε, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από τη βία και τις ύβρεις κρατικών τραμπούκων.
Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά.
Κατόπιν τούτων, και με την προοπτική του θανάτου του κρατούμενου απεργού πείνας να είναι ανοιχτή καθώς οι δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεράσπιση του κρατούμενου που από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζε ότι τα δικαστήρια είναι αναρμόδια και η επίλυση μπορεί να είναι μόνο πολιτική, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες που συμμετείχαν στα καλέσματά μας και στους ακόμα περισσότερες/ους που δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα.
Όλοι μαζί στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό.
Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Δεν βλέπω γιατί κανείς να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στη “μέρα δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό”.
Πρώτον, η οργή του κόσμου για την τυραννία που επέβαλλαν και διαιωνίζουν επίορκοι πολιτικοί και επιστήμονες,
δεν έχει θέση δίπλα στις διεκδικήσεις ενός “κρατούμενου απεργού πείνας”, όπως εξωραϊστικά παρουσιάζεται ο κύριος Κουφοντίνας. Πόσο μάλιστα, όταν τα επιχειρήματα ένθεν και ένθεν καθιστούν την “νομική ουσία” της υποθέσεως απαγορευτικά για τον αδαή περίπλοκη. Η συμπερίληψη, τουρλού τουρλού ενός ευρέως φάσματος θεμάτων στην ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας” υπό τον τίτλο “διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας” θα έπειθε, εμένα τουλάχιστον, αν είχαν βρει μισή κουβέντα να πουν για το όργιο που συντελείται στις πλάτες του κόσμου ένα χρόνο τώρα, στο όνομα μιας δήθεν απειλής για την υγεία του.
Οι
τακτικισμοί εκείνων που εκμεταλλεύονται την υπόθεση Κουφοντίνα είναι δεδομένοι, όσο και η αποσταθεροποιητική στρατηγική που ακολουθούν, και το τελευταίο που χρειάζεται ένα κίνημα έκφρασης λαϊκής δυσαρέσκειας, είναι το μπέρδεμα μαζί τους. Ιδίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, αυτό θα πρόσφερε το “απόλυτο” όπλο εναντίον του, στα μέχρι κεραίας αγορασμένα mainstream media.
Πρόκειται για καπέλωμα ελάχιστα διαφέρον από εκείνο στο οποίο διαπρέπουν κόμματα όπως …το “τιμημένο”, από καταβολής του.

4
(Visited 123 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar March 10, 2021 at 2:24 pm

    Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, εδώ στου Ζωγράφου τουλάχιστον, οι διάφοροι antifa είναι οι μόνοι που άρθρωσαν από την αρχή καθαρό και σαφή λόγο εναντίον της όλης φάσης του κορωνοϊού, με περιεχόμενο που δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας αντίληψη για το θέμα. Ο Κουφοντίνας τώρα δεν φαίνεται να κολλάει εκ πρώτης όψεως στο σκηνικό, μου φαίνεται όμως ότι το θέμα του πήρε τέτοιες διαστάσεις τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί αρκετός κόσμος μπορεί και να επικροτούσε μια νέα εκδοχή της 17Ν προσαρμοσμένης κατάλληλα στην παρούσα συγκυρία. Στο μεγαλύτερο μέρος του φυσικά το σχετικό ενδιαφέρον οφείλεται στα γνωστά κολλήματα της αριστεράς..

    Reply
    1. Oannes March 10, 2021 at 6:09 pm

      Πρέπει να ομολογήσω ότι βλέποντας και ακούγοντας διάφορους όλο αυτό τον καιρό έχω κάνει αυτή ακριβώς τη σκέψη [“εδώ είναι που θα χρειαζόταν μια 17Ν”]. Μπορεί να την παίρνω αμέσως πίσω αλλά η οργή είναι τέτοια που έστω σαν σχήμα λόγου όλο και …ξαναεπανέρχεται. Χαίρομαι για το περί Antifa, άσχετα αν υπάγεται σε μια γενικότερη προσέγγιση του τύπου “ψάχνουμε για αφορμές για αποσταθεροποίηση”. Κάτι …Ρουβίκωνες πάντως, έχουνε δείξει εδώ τη φοβερή τους κλάση.

      Reply

Leave a Reply