ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΣΙΤΑ

…και πολύ καλά κάνεις και τις δέχεσαι… [προσέξτε την ενότητα στην οποία υπάγεται το θέμα : “πολιτισμός”]

Το σκεπτικό του εξαμβλώματος, παρεμφερές εκείνου “της” Conchita Wurst [δεν ξέρω πόσοι “την” θυμούνται, 8 χρόνια μετά…], συνοψίζεται στα κάτωθι:
Κατασκευάζω ένα γροτέσκο ίματζ με αποκλειστικό σκοπό να
σοκάρω. Εν συνεχεία, βαφτίζω το ίματζ “αληθινό εαυτό” και “δικαίωμα στην έκφραση”. Τέλος, παρουσιάζομαι ως θύμα μπούλινγκ …διαδικτυακών haters.
Για τα υπόλοιπα [ως προς τον κύριο Wurst] φρόντισαν τα mainstream media – τα πάντα ήταν
συνεννοημένα εκ των προτέρων.
Για όσους αυτό το τελευταίο ακούγεται συνωμοσιολογικό, θυμίζω ότι το ον, λίγο αργότερα, είχε συναντηθεί με τον
γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, ο οποίος αναφέρθηκε σ’ αυτό σαν σε σύμβολο για το σεβασμό της διαφορετικότητας.

3
(Visited 112 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. EMMANOUEL June 20, 2022 at 10:43 am

    Το μεγαλιτερο προβλημα του τυφλου δικαιωματισμου ειναι οτι ταυτιζεται ολοενα και περισσοτερο με την κακογουστια . Απ τις αποκρουστικες εικονες που βλεπεις στα gay pride μεχρι τα φαινομενα conchita δεχεται κανεις μια ανελεητη επιθεση στην αισθητικη .. Δηλαδη τι φταιμε εμεις να μας τριβουν στην μουρη τις τερατογεννεσεις (τεχνητες η’ φυσικες ) μονο και μονο για να κανουν ενα δηθεν πολιτικο statement .. Η Λατινοπουλου ειδες τι επαθε , ας πουμε που κατι τολμησε να ψελλισει ..
    Η παλαι ποτε υπερκομψη αρχοντικη θηλυκοτητα γυναικων οπως οι Ωντρε’ι’ Χεπμπορν , Ισαβελλα Ροσσελινι , Σοφια Λωραιν κλπ ως προβαλλομενο προτυπο ειναι μαλλον μουσειακο ειδος πια .. Τελος παντων , μπορει να γερναμε κιολας , δεν ξερω ..

    Reply
    1. Oannes June 20, 2022 at 12:59 pm

      Δεν νομίζω ότι γερνάμε, ως προς αυτά τουλάχιστον, περισσότερο από τα 18 (ό,τι γεράσαμε ως τότε …γεράσαμε. Σ’ αυτή την ηλικία έχει διαμορφωθεί πλήρως το γούστο του ανθρώπου). Εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολλών διαφορετικών τύπων γυναίκες (εννοείται και αυτές που γράφεις). Και για να πω την αλήθεια δεν με ενοχλεί τόσο η αισθητική αυτών των ανθρώπων όσο ο επιθετικός παραλογισμός τους. Και το χυδαία ηλίθιο θράσος με το οποίο σου αποδίδουν ιδιότητες λες και σε ξέρουν κι από χτες, να πούμε.

      Reply

Leave a Reply