ΠΕΡΙ META-ΝΟΟΥΝΤΟΣ ZUCKERBERG

Έχοντας περάσει δεκαετίες επισημαίνοντας, σε επιφυλλίδες και άρθρα, τον ρόλο των social media ως εργαλείου των μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορείς να μη χαμογελάσεις με τους τίτλους των μέινστριμ (αλλά και “εναλλακτικών”) μέσων περί απολογίας του Mark Zuckerberg για τη συνεργασία του με την κυβέρνηση Biden κατόπιν “πιέσεών της”. * Με χαρακτηριστικό τρόπο, τα μίσθαρνα της “ελληνικής δημοσιογραφίας” εστιάζουν στην παραπληροφόρηση / λογοκρισία που ασκούσε ο MZ, σε διατεταγμένη υπηρεσία όντας, στο θέμα του Covid και “εμβολίων”. Το κάνουν (σε διατεταγμένη υπηρεσία όντας και οι ίδιοι) αγνοώντας τη συνέργειά του στην τερατώδη συγκάλυψη της υπόθεσης “Hunter Biden laptop” δυο μήνες προ των εκλογών του 2020, και τον δεδομένο μέσω αυτής επηρεασμό του αποτελέσματος. Υπόθεση για την οποία επίσης ο ιδρυτής του FB, νυν Meta, “απολογείται” σήμερα. Παρεμπιπτόντως, σε μια χρονική στιγμή όπου επιχειρείται νομικά η αναζωπύρωση των κατηγοριών εναντίον του Trump για …επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος του ’16 – σύμφωνα με αυτές, ως γνωστόν, ο πρώην πρόεδρος το έκανε αυτό αποσιωπώντας τη δωροδοκία της Stormy Daniels – λες και η ίδια η δωροδοκία κατ’ αρχήν είχε άλλο στόχο απ’ την αποσιώπηση.
Το αληθινά ενδιαφέρον είναι …προς τι η ξαφνική κρίση συνείδησης του MZ σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, και με τον Trump να απειλεί ότι “θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή
…αν το ξανακάνει”.
Η απάντηση είναι ίδια μ’ εκείνην που έχει ένα άλλο ερώτημα : γιατί ο Elon Musk εκδηλώνεται τώρα ανοικτά υπέρ του Trump, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέρος στην προεκλογική του εκστρατεία; και (η απάντηση) έχει ονοματεπώνυμο :
Peter Thiel.
O tech guru – entrepreneur – “political activist” είναι παλιός γνώριμος του κυρίου Musk (οι δυο τους είναι συνιδρυτές της PayPal από τα late ’90s), και υποστηρικτής εξ αρχής, μοναδικός στη Silicon Valley, της πολιτικής καριέρας του Trump. Aνάμεσα σε ένα πυκνό πλήθος δραστηριοτήτων (θα επανέλθω), ο PT είναι Ιδρυτής – CEO της εταιρίας
Palantir, ειδικευόμενης στην παροχή τεχνικής υποστήριξης (εργαλεία συγκέντρωσης / διαχείρισης δεδομένων) σε μυστικές υπηρεσίες. Βασικός οικονομικός υποστηρικτής της Palantir είναι η In-Q-Tel : ρόλος της η επένδυση σε tech companies οι οποίες προμηθεύουν την CIA με τεχνολογία αιχμής. Ο PT βρίσκεται επίσης εξ αρχής, ως χρηματοδότης, πίσω από την εκτόξευση της πολιτικής καριέρας του JD Vance. Είναι άλλωστε ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον τελευταίο από Never-Trumper σε υποστηρικτή και αντιπρόεδρο τελικά του Trump. Η επιλογή Vance μπορεί να θεωρηθεί με ασφάλεια αποτέλεσμα της επιρροής του Peter Thiel.
…Α ξέχασα, για τον Zuckerberg μιλάγαμε. Ο εν λόγω συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών είχε από τα πρώτα του κιόλας βήματα μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τον Peter Thiel : η τελευταία μπορεί να περιγραφεί ως σχέση
μαθητή προς μέντορα.
Τι προκύπτει απο τα παραπάνω;
1. Ότι με τους ιθύνοντες των μυστικών υπηρεσιών να “αφουγκράζονται” τον (συνδιαμορφούμενο απ’ τους ίδιους) σφυγμό του εκλογικού σώματος, μέρος τους τουλάχιστον ποντάρει στην επιστροφή του Trump στην εξουσία. Μένει να δούμε αν θα υπερισχύσουν του αντίπαλου δέους – αντίθετες τάσεις υπάρχουν πάντα, εννοείται, και εντός των μυστικών υπηρεσιών.
2. Η με αποδείξεις και ονόματα ακύρωση απλοϊκών σεναρίων που αναφέρονται σε ένα Elon Musk ιππότη του free speech ή ένα Trump – φύλακα άγγελο των λαϊκών συμφερόντων.
Όπως έχω επανειλημμένα σημειώσει, αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε έχει τα χαρακτηριστικά
πολέμου συμμοριών περισσότερο, παρά πολιτικής αντιπαράθεσης. Και το ότι η μια απ’ τις δυο συμμορίες είναι προτιμητέα κατά περίσταση (αυτή την περίοδο, de facto οι Republicans) δεν αναιρεί την αληθινή τους φύση.

ΥΓ. Μπορεί κανείς να ρίξει μια ματιά σε κείμενό μου δημοσιευμένο στο περιοδικό ΗΧΟΣ αμέσως μετά τις αμερικανικές εκογές του 2016 (αναδημοσιευμένο εδώ τον Ιανουάριο του ’17) : DONALD DRUMPF : THE REAL MCCOY. Στην τελευταία παράγραφο υπάρχει η εκτίμηση περί επερχόμενης επανόδου του αυθεντικού πνεύματος της
Μακαρθικής περιόδου, με αιχμή του δόρατος τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο.

* Άνθρωποι σαν τον Zuckerberg δεν χρειάστηκαν ποτέ πίεση για να λογοκρίνουν / φακελλώσουν / καταδώσουν. Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους from day one. Κάτω, ο μέντοράς του, Peter Thiel.

3
(Visited 41 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply