ΠΕΡΙ ΤΩΝ “ΝΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ” ΤΟΥ κου ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΟΥ

Πέραν της ιταμότητας και του κραυγαλέα ένοχου ύφους του κυρίου Βασιλακόπουλου [ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να υποστηρίξει τα λεγόμενά του …βλ. post ΒΑΣΙΛΑΚΟΥΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ, LOWEST OF THE LOWS] με εντυπωσίασε η φράση του περί “νέων μελετών” βάσει των οποίων “αποδείχθηκε” ότι η δράση του εμβολίου κράτει μόνο 4 μήνες.
Μπήκα σε μια στοιχειώδη αναρώτηση. Ο καλύτερος τρόπος, πιστεύω, να δείξεις ότι κάποιος λέει ψέματα [τουλάχιστον όταν δεν έχεις τις γνώσεις και τα στοιχεία που απαιτούνται] είναι να αποκαλύψεις τα κενά
του σκεπτικού του. Αυτό ακριβώς δηλ. που θα ήταν η δουλειά ενός δημοσιογράφου – όχι των συγκεκριμένων φυσικά με τους οποίους συνεντευξιαζόταν το ανθρωπάριο.
Οι ερωτήσεις που μου ήρθαν στο νου είναι οι εξής:
Πότε ακριβώς διεξήχθησαν αυτές οι νέες μελέτες; γιατί, για να είναι νέες, προφανώς, δεν ξεκίνησαν μαζί με την εμβολιαστική δραστηριότητα *. Πράγμα που οδηγεί όμως κατευθείαν στην επόμενη ερώτηση: γιατί δεν ξεκίνησαν ακριβώς τότε; γιατί έπρεπε να κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος “διάθεσης” των δόσεων, με όλα τα δισεκατομμύρια για τις φαρμακευτικές και τις παρενέργειες – θανάτους για τους εμβολιασμένους που αυτό συνεπάγεται ;
Επίσης, όλων των εμβολίων η δράση κρατάει ακριβώς το ίδιο; γιατί ο κύριος …ΑΒ Βασιλακόπουλος δεν έκανε κάποια
ξεχωριστή αναφορά, ούτε του ζητήθηκε να κάνει.
By the way, με τον “επιστήμονα” να απαξιοί να ενημερώσει περί το
που έχουν δημοσιευθεί οι “νέες μελέτες”, και μετά από ένα πρώτο δικό μου ψάξιμο, δεν κατάφερα να βρω τέτοιες. Η πιο πρόσφατη που ανακάλυψα [βλ. screen shot] μιλάει για δράση που εξασθενεί μετά από 6 μήνες, εξακολουθώντας ωστόσο να προστατεύει από βαριά νόσηση.

* Ας μη μιλήσουμε για το ότι θα έπρεπε να έχουν διεξαχθεί πριν απ’ την έναρξή της …Ας δεχτούμε τη λογική των κτηνανθρώπων περί διαδικασίας κατεπείγοντος.

4
(Visited 71 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar November 11, 2021 at 10:35 am

    Καμιά φορά σκέφτομαι ότι θα είχε κάποιο ενδιαφέρον μια περιεκτική ανασκόπηση του αστείου τρόπου με τον οποίο εκτιμήθηκε αρχικά η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων εμβολίων. Aλλά στο τέλος πάντα βαριέμαι, πονάει και το χέρι μου.. και το κυριότερο εδώ που φτάσαμε – who gives a fuck.

    Reply
    1. Oannes November 11, 2021 at 12:38 pm

      Ως προς το who gives a fuck, you can say that again. Αλλά σε περίπτωση που κάποιος θα ενδιαφερόταν [= που το “αποτέλεσμα του μόχθου του” θα μπορούσε να επηρεάσει καταστάσεις] …υπάρχει κατ’ αρχήν δυνατότητα για κάτι τέτοιο; υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε τυχόν στοιχεία πέραν εκείνων που αποφασίζει να εμφανίσει το fuckin’ ιερατείο; γιατί περί αυτού πρόκειται.

      Reply
      1. stcigar November 11, 2021 at 1:15 pm

        Όταν το έψαξα λίγο πριν κάνω το εμβόλιο, είχα βρει (με κάποιο κόπο είναι η αλήθεια) επιστημονικά papers που περιέγραφαν με σχετική ακρίβεια τη “διαδικασία” (= αν το test subject δεν αρρωστήσει μέσα σε 2-3 μήνες, το εμβόλιο λειτουργεί.. and that’s all) Όπως και σε όλες φυσικά τις ανάλογες περιπτώσεις, το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται όχι σε αυτά που λένε, αλλά σε αυτά που παραλείπουν. Δεν γνωρίζω αν τα στοιχεία είναι ακόμα διαθέσιμα στο δίκτυο, αλλά έτσι κι αλλιώς για το μέσο άνθρωπο δεν έχουν την παραμικρή χρησιμότητα. Τελευταία εξάλλου έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο βασικότερος λόγος της επιτυχίας του κόλπου δεν είναι η ανοησία του “πολίτη”, αλλά η ΤΕΜΠΕΛΙΑ.

        Reply
        1. Oannes November 11, 2021 at 1:25 pm

          Μου θύμισες την ατάκα που είχε απευθύνει ο “θεός” Lydon στο κοινό στην επεισοδιακή εμφάνιση των PIL στην Αθήνα [early ’80s]: “Most of you are better than us, but you’re too fucking lazy!”. Η συγκεκριμένη φράση ελέγχεται ως πολλαπλώς ανακριβής, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

          Reply

Leave a Reply