ΠΕΡΙ …ΣΥΛΛΗΨΗΣ TRUMP

Η Jeanine Pirro είναι πρώην δικαστής και από τις συμπαθείς μου hosts του Fox. Ο κύριος με τον οποίο συζητά είναι ο δικηγόρος του Donald Trump, του οποίου η …σύλληψη αναμένεται από μέρα σε μέρα. Αιτία, η εκ του μηδενός [βλ. αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους] αναθέρμανση της υπόθεσης Stormy Daniels.
Αυτό που εξηγεί ο δικηγόρος, πέρα απ’ το background του Trump hater / Soros funded “εισαγγελέα”, είναι η ολοκληρωτική ανυπαρξία υπόθεσης, η οποία άλλωστε είχε
αποσυρθεί απ’ το προσκήνιο. Ο λόγος της [απίστευτης] επαναφοράς είναι φυσικά ένας και μόνο : κάποιοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν πάση θυσία την επάνοδο του DT στο Λευκό Οίκο. Έντρομοι, μεταξύ άλλων, μπρος στο ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. Κινήσεις όπως το ένταλμα συλλήψεως του Πούτιν για εγκληματική δράση δεν αποσκοπούν αλλού παρά στη διασφάλιση [“δεν διαπραγματευόμαστε με εγκληματίες”…] της συνέχισής του μέχρι τέλους.

Χαρακτηριστικό της χυδαιότητας της υποθέσεως είναι ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί αντίπαλοι / κατήγοροι ομολογούν ότι αφορά κάτι
…έλασσον, “σε σχέση με τα υπόλοιπα, φοβερά εγκλήματά του DT”. Still, “πρέπει να ασκηθεί δίωξη”.
Η προτροπή του τ. πρόεδρου στους οπαδούς να αντιδράσουν αν η διαδικασία προχωρήσει, μεταφράζεται ως “υποκίνηση μιας ακόμα εξέγερσης”.
Για τους Trump supporters το δίλημμα είναι αδυσώπητο : τυχόν
κινητοποίηση μπορεί [με τη βοήθεια προβοκατόρων ή θερμόαιμων] να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου [βλ. του …εμφυλίου] ή, το λιγότερο, να τους φωτογραφίσει ξανά ως domestic terrorists.
Τυχόν
…μη κινητοποίηση, στρώνει το δρόμο για τη μετατροπή σε Μπανανία, της “ηγέτιδας του Ελεύθερου Κόσμου”.

6
(Visited 165 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar March 22, 2023 at 9:14 am

    Υπάρχει τελικά στις ΗΠΑ κάποιος άλλος πολιτικός που να έχει εκφραστεί κατά της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία εκτός από τον Τραμπ?

    Reply
    1. Oannes March 22, 2023 at 9:52 am

      O Desantis έχει αναφερθεί στο ουκρανικό σαν θέμα όχι μείζονος σημασίας για τις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας τα πυρά των ερπετών του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Επίσης η συμπαθέστατη Tulsi Gabbard, πρώην στρατιωτικός – congresswoman Χαβάης, αποχωρήσασα πέρυσι από το δημοκρατικό κόμμα.
      Έχω λυσσάξει κυριολεκτικά με την κατάσταση στις ΗΠΑ, ως εκ τούτου αποφεύγω να γράφω πολλά-πολλά [άσε που συνειδητοποιώ ότι για τον μέσο “Έλληνα αναγνώστη” τέτοιου επιπέδου μέθεξη θα κινητοποιούσε συνειρμούς περί γραφικότητας ή ακόμα και …εξαγοράς μου].
      Το πιο εξοργιστκό απ όλα, πιο πολύ κι απ’ τα επί σκηνής τεκταινόμενα, είναι το φαινόμενο “εναλλακτικών” spokesmen οι οποίοι, ενώ πλήρως επικροτούν τον λόγο και τις κινήσεις του Trump, δεν παύουν σε τακτά διαστήματα [μια στις τέσσερις προτάσεις or something] να δηλώνουν πόσο απέχουν απ’ το να είναι Trump supporters, φυλάγοντας με τελείως αναξιοπρεπή τρόπο τον κώλο τους.
      Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση τρομοκρατίας – αναβάθμισης του γκεμπελικού πνεύματος : ο εν λόγω έχει κατηγορηθεί για όλα όσα μπορεί να κατηγορηθεί ένα δημόσιο πρόσωπο, κι ακόμα περισσότερα. Ούτε μια από τις κατηγορίες δεν έχει αποδειχτεί, ούτε μια ακροαματική διαδικασία δεν έχει τελεσφορήσει εναντίον του.
      Αυτό που μένει μετά το όργιο των κατηγοριών είναι η αύρα του “εγκληματία” και του Literally Hitler. Το να σχετιστείς άμεσα με ένα τέτοιο άνθρωπο ισοδυναμεί με ομολογία Συμφωνίας με τον Διάβολο ενώπιον της Ιεράς Εξετάσεως. Οι μόνοι που δεν μασάνε μ’ αυτό [η ελπίδα της ανθρωπότητας – λέμε τώρα] είναι ο “απλός κόσμος”, όλοι όσοι δεν ξεχνούν ότι ο Trump ήταν ο μόνος που τους νοιάστηκε.

      Reply
      1. stcigar March 22, 2023 at 10:19 am

        Δεν είναι μόνον αυτό, γιατί σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά. Περισσότερο νομίζω γοητεύει τον κόσμο η χωρίς περιστροφές και flowery language διατύπωση αυτονόητων αληθειών που κατά τάλλα δεν λέει κανένας. Το κακό είναι ότι ως τέτοιες παρουσίασε πολλές φορές και τις διάφορες κωλοτούμπες που αναγκάστηκε να κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του παρασύροντας μαζί και τους άδολους οπαδούς του. Το γεγονός πάντως ότι κατάφεραν οι αντίπαλοί να του να ξεσηκώσουν σε παγκόσμιο επίπεδο τέτοια κατακραυγή εναντίον του στηριζόμενοι αποκλειστικά σε κούφιες λέξεις, really scares the hell out of me.

        Reply
        1. Oannes March 22, 2023 at 10:51 am

          Αυτή είναι η ουσία της υποθέσεως = η δύναμη πειθούς του ψέματος, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω φρικάρει, πέρα απ’ τη “μελοδραματική” παράμετρο. Που μόνο μελοδραματική δεν είναι – η αδικία είναι βάρβαρο και σιχαμερό πράγμα από μόνη της – αλλά τέλος πάντων.
          Το φαινόμενο των απίστευτων εκατομμυρίων που τρώνε τη συγκεκριμένη προπαγάνδα, είναι το “πολιτικό” αντίστοιχο εκείνων που φορούν μάσκα οδηγώντας ολομόναχοι και περπατώντας σε άδειους δρόμους. Οι οποίοι, προφανώς θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, για πάντα. Και απ’ τους οποίους πολλοί [εξακριβωμένα] είναι έτοιμοι για το τρελάδικο. Ακριβώς όπως μεγάλο ποσοστό των Trump haters in America.

          Reply
          1. stcigar March 22, 2023 at 11:08 am

            Βασικά η επιτυχία της εξωφρενικής προπαγάνδας εναντίον του είναι που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τις ακόμα πιο επιτυχημένες του κορωνοϊού και της Ουκρανίας που ακολούθησαν, καθώς και για διάφορα τοπικά φαινόμενα προκαταβολικής καταδίκης αθώων σε στυλ Πισπιρίγκου και Πατεραντώνιου. Το απόλυτο παιχνίδι μόδας, η καθημερινή συνήθεια που έγινε λατρεία.. για να παραφράσω και το shopping star.

            Reply
            1. Oannes March 22, 2023 at 11:53 am

              Ακριβέστατα. Με πρόδρομα φαινόμενα όπως οι κατά παραγγελίαν κραυγές εναντίον επικριτών του ανεκδιήγητου Ομπάμα, οι οποίοι εξ ορισμού “ήταν ρατσιστές”.
              Η ίδια η μεταστροφή στις εκλογές του ’16 πολλών Obama voters σε Trump supporters έχει αποδοθεί από “μελέτη” που πραγματοποίησαν “πολιτικοί επιστήμονες”, σε προϊούσα άνοδο του ρατσισμού στην Αμερική.
              Μιλάμε για κόλπο μεθοδευμένο με το νι και με το σίγμα [ασχέτως αστοχιών, όπως η υποψηφιότητα της μέγαιρας Clinton] ώστε να αποτελεί πλέον στις μέρες μας ένα είδος perfect storm. Οι τύποι για όλα μπορούν να κατηγορηθούν εκτός από απουσία στρατηγικής και οράματος.

              Reply
              1. stcigar March 22, 2023 at 12:32 pm

                Και το κυριότερο: είναι αποφασισμένοι. Σε αντίθεση με τους διάφορους “ακροδεξιούς”, “φασίστες”, “ρατσιστές” και τα σχετικά, που στην πραγματικότητα είναι μικρομεσαίοι άνθρωποι του λαού που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την οικογένεια και τη δουλειά τους – κι αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους – ετούτοι εδώ δεν δίνουν δεκάρα για το αν θα καταστρέψουν την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό, για το αν θα θυσιάσουν αφελείς και ανυποψίαστους ανθρώπους για έναν μηδενιστικό σκοπό, για το αν θα βυθίσουν τον πλανήτη ολόκληρο στο πυρηνικό σκοτάδι. Πού να το έλεγες παλιότερα και να σε πίστευαν ότι έτσι θα κατέληγε μια μέρα η επανάσταση των φλώρων.

                Reply
                1. Oannes March 22, 2023 at 12:52 pm

                  Υποθέτω ότι μια νοτροπία όπως αυτή που περιγράφεις είναι σύμφυτη της ιδιότητας …ακριβώς του φλώρου. Ανθρώπου που “επιλέγει” αντί του hard work, αντί επαφής με την παγματικότητα, ένα κόσμο ιδεών στρεβλών ή κακοαφομοιωμένων, προσβλέποντας πάντα σε ένα ισχυρό back up.
                  Είτε απ’ την οικογένεια [άπαντες οι επιφανείς liberal politicians είναι από τζάκι] είτε απ’ το κράτος – μαμαδίτσα.

                  Reply
                  1. stcigar March 22, 2023 at 1:25 pm

                    Υπάρχουν και άλλοι πάντως που κάνουν σχέδια και που δεν είναι λιγότερο συστηματικοί και αποφασισμένοι: https://www.youtube.com/watch?v=yMSv-jALIAM

                    Reply
                    1. Oannes March 22, 2023 at 2:08 pm

                      Δεν ξέρει κανείς τι να ευχηθεί και τι να υποθέσει. Από τη μια συνειδητοποιείς το πέραν αμφιβολίας δίκαιο των Ρώσων – σχιστομάτηδων. Από την άλλη συνειδητοποιείς τη θέση σου, και των ομοίων σου : αιχμάλωτοι στη λάθος πλευρά της ιστορίας και έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες.

    1. Oannes March 22, 2023 at 9:53 pm

      PURE PARANOIA!
      Ώρες – ώρες σκέφτομαι ότι ο Χίος είναι λιγότερο “βλήμα” απ ότι φαίνεται, κι ότι ο μόνος τρόπος να ντιλάρει κανείς με το συγκεκριμένο είδος επικαιρότητας είναι ένα site τύπου Makeleio.gr.
      Αυτό που προκύπτει απ’ την “είδηση” είναι ότι κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν τον “Ελλάδιο” και τη φερεγγυότητά του, άπαξ και αναίρεσε τις κατηγορίες.

      Reply
      1. stcigar March 22, 2023 at 10:05 pm

        Είναι αδύνατο να βγάλεις άκρη έτσι και αρχίσεις να παίρνεις τις “ειδήσεις” τοις μετρητοίς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ταλαίπωρος παπάς δεν έκανε τίποτα. Περιττό να σου πω εντωμεταξύ ότι ασχέτως ενδιαφέροντος και περιεχομένου (“πρώην υπουργός κάνει πιάτσα τα βράδια στη Βουκουρεστίου με ψηλοτάκουνα” κλπ) οι πληροφορίες του είναι κατά 75% τουλάχιστον αληθείς, πράγμα που τον καθιστά εκ των πραγμάτων αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή εγκυρότητας της εγχώριας δημοσιογραφίας.

        Reply
        1. Oannes March 22, 2023 at 10:10 pm

          Ως προς τον παπά είμαι όντως σίγουρος, και εξ ενστίκτου και εκ …Σούρα που είχα δει να ασχημονεί στα πάνελ περί “ανθρώπων στις δομές χωρίς πτυχία” κλπ. [ήγουν, διώξτε αυτούς και βάλτε εμάς να δούνε άσπρη μέρα τα παιδάκια]

          Reply
          1. stcigar March 22, 2023 at 10:23 pm

            Για τον παπά δεν το συζητάμε. Στο Χίο αναφερόμουνα πιο πάνω παρεμπιπτόντως, του οποίου εκπομπή παρακολούθησα για πρώτη και τελευταία φορά προ τριετίας, όταν κάποιος γνωστός μού επισήμανε υποτιθέμενη φυσιογνωμική ομοιότητα..

            Reply

Leave a Reply