Ο ELON MUSK ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μια κάποια δυσπιστία στις σωτηριολογικές εξαγγελίες του EM άμα τη “εξαγορά” του Twitter [βλ. προηγούμενο post], είναι υποθέτω θεμιτή, για όσους τουλάχιστον δεν γεννήθηκαν εχθές.
Αλλά το να βγαίνει κανείς και να υποστηρίζει το
προηγούμενο καθεστώς του διαδικτυακού μέσου [ = απλή λογοκρισία του αντιπάλου έως πλήρης εξαφάνισή του], τόσο ξεδιάντροπα, όσο τα επιφανή σκουπίδια του liberal χώρου, είναι κάτι που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.
Στο πλαίσιο βέβαια μιας μεγαλύτερης εικόνας, είναι αυτά τα σκουπίδια [human trash] που δίνουν
extra large διαστάσεις στο προφίλ του πλουσιότερου, αλλά και …εξυπνότερου ανθρώπου στον πλανήτη.
Ακολουθεί ρεπορτάζ από το διαδικτυακό λασπότοπο του Σκάι –
φιλελέφτ προπύργιου στην Ελλάδα των Μητσοτάκη, Τσίπρα.

Οι διάσημοι «σηκώνουν» το λάβαρο της επανάστασης και απειλούν ότι θα εγκαταλείψουν το Twitter λόγω Ίλον Μασκ
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι εγκατέλειψαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλοι προτρέπουν τους προοδευτικούς να παραμείνουν και να αγωνιστούν

Οι διάσημοι αρχίζουν να εγκαταλείπουν το Twitter ή τουλάχιστον ισχυρίζονται ότι το κάνουν, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ίλον Μασκ ανέλαβε τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
«Φεύγω από εδώ», δήλωσε ο παραγωγός του «This Is Us», Ken Olin, στους 300.000 ακολούθους του την Παρασκευή, αφού προηγουμένως είχε υποσχεθεί: «Την ημέρα που ο @elonmusk αναλαμβάνει την ιδιοκτησία του Twitter, φεύγω. Χωρίς κριτική. Ας κρατήσουμε την πίστη. Ας προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ευγενικοί. Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πλανήτη. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο γενναιόδωροι. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την ειρήνη στον κόσμο». Σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να δοκιμάσει το Tribel social αντ’ αυτού.
Ο πρωταγωνιστής του «Bill & Ted», Alex Winter, ομοίως φαίνεται ότι εγκατέλειψε την πλατφόρμα. Έσβησε το ιστορικό των tweet του, άφησε πίσω του μια διεύθυνση Linktree και δημοσίευσε ένα meme σχετικά με την ανάληψη της πλατφόρμας από τον Μασκ, το οποίο απεικόνιζε τον νέο επικεφαλής του Twitter ως τρεις σωματοφύλακες μαζί με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κάνιε Γουέστ.
Ωστόσο, ορισμένοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν στην πλατφόρμα, για να συνεχίσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές.
Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής, Ρομπ Ράινερ, ο οποίος είχε προηγουμένως εκφράσει την ανησυχία του για την ανάληψη της πλατφόρμας από τον Μασκ  έγραψε στο Twitter: «Για όσους αγωνίζονται για τη διατήρηση της συνταγματικής μας δημοκρατίας, τώρα δεν είναι η ώρα να εγκαταλείψουν το Twitter. Τώρα είναι η ώρα να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΠΛΕ!».
Άλλοι προοδευτικοί στην πλατφόρμα δείχνουν ότι μένουν προς το παρόν, αλλά σίγουρα θα παραιτηθούν μόλις αποκατασταθεί ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter, κάτι που ο Μασκ έχει δηλώσει ότι πιθανότατα θα κάνει.
Η Μία Φάροου, για παράδειγμα, δήλωσε ότι θα έφευγε από την πλατφόρμα αν γινόταν πιο τοξική υπό τον Μασκ.
Η ηθοποιός Jameela Jamil, εγκατέλειψε το Twitter στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με το People, και δήλωσε: «Φοβάμαι ότι αυτή η προσφορά για την ελευθερία του λόγου θα βοηθήσει αυτή την πλατφόρμα της κόλασης να φτάσει στην τελική της μορφή, του εντελώς άνομου μίσους, της μισαλλοδοξίας και του μισογυνισμού. Καλή τύχη». Αργότερα διέγραψε το tweet και επέστρεψε στην πλατφόρμα.  


3
(Visited 85 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. stcigar October 30, 2022 at 11:18 am

    Να πω την αμαρτία μου δεν τους γνωρίζω τους εν λόγω διάσημους. Πέραν πάντως του προφανούς γεγονότος ότι κάθε μεγιστάνας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει το μερίδιο που του αναλογεί στην πίτα των ΜΜΕ, υπάρχει αναμφισβήτητα κάτι το δονκιχωτικό στις προθέσεις του EM. Η ελευθερία του λόγου όπως την έχουμε στο μυαλό μας αποτελεί ένα όψιμο φρούτο της εικοσαετίας 1990-2010 και βρίσκεται πλέον στο στάδιο του σαπίσματος. Όπως και όλες οι λεγόμενες δημοκρατικές ελευθερίες ποτέ δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό ούτε και παραχωρήθηκε στις μάζες από το περρίσευμα ψυχής των εκάστοτε κρατούντων. Έπαιξε το ρόλο του ως δούρειος ίππος της αμερικανικής προπαγάνδας ενάντια στο κομμουνιστικό στρατόπεδο και σταδιακά εκφυλίστηκε σε φερέφωνο της παρακμής στην οποία περιέπεσε η δυτική κοινωνία ελλείψει αντιπάλου. Τώρα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί: ο νέος και ισχυρότερος αντίπαλος ωθεί τα δυτικά καθεστώτα να μετατραπούν σε κακέκτυπα του εαυτού του και όχι το αντίστροφο. Που σημαίνει ότι ο μόνος ρόλος που επιφυλάσσεται στη διαδικτυακή πλέον ελευθερία του λόγου είναι αυτός του εθελοντικού φακελώματος.

    Reply
    1. Oannes October 30, 2022 at 12:23 pm

      Ο Alex Winter και η Jameela Jamil με τ’όνομα μου είναι κι εμένα άγνωστοι, αλλά δεν ανήκω και στο ευγενές είδος των “σινεφίλ” [μπλιάχ!].
      Η Mia Farrow πάντως είναι …η Mia Farrow. Αλλά και ο Rob Reiner είναι “μούρη”, ως ηθοποιός [δεν θυμάμαι πού διάολο έχει παίξει], σκηνοθέτης [‘Stand By Me’, ‘When Harry Met Sally’ κ.α.] και “ακτιβιστής” : θυμάμαι να ξερνάω παρακολουθώντας τον να απευθύνεται σε ένα όχλο γυναικών [Wοmen’s March, 2017] που διαδήλωναν εναντίον του Trump, ντυμένες …αιδεία, και με συνθήματα όπως “Not My President”, το 2017. Θυμάμαι το σαρδόνιο ύφος με το οποίο μανιπουλάριζε το πλήθος : “We have a racist in the white house” [“aaaaaaaaarg!”], “we have a sexist in the white house” [“aaaaaaaaarg!”].
      Τώρα, το δονκιχωτικό του EM δεν το πολυβλέπω, υπό την έννοια ότι, πιστεύω, δεν θα κάνει κάτι ριζικά διαφορετικό από τους προκατόχους του.
      Το πάπλωμα του καυγά, πιθανώς, εξ ου και το συγκεκριμένο timing μετά από περίεργες καθυστερήσεις, ήταν να υπάρξει επάνοδος στον δημόσιο διάλογο φυσιογνωμιών του συντηρητικού χώρου [Trump, Alex Jones, Roger Stone etc.] αλλά και γενικά συντηρητικών ψηφοφόρων [- πελατών] προσεγγιζουσών των ενδιάμεσων εκλογών [8/11]. Το να δοθεί μια αβάντα στο ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν είναι ακριβώς κίνηση του πεταμάτου εκ μέρους του Elon. I respect that.
      Αλλά η φάση μου θυμίζει παρέμβαση “νουνεχών” μαφιόζων προς εξουδετέρωση “ακραίων” που το είχαν παραχέσει και ήταν πλέον βλαπτικοί για την Οργάνωση.
      Όταν ακούω τη φράση “δεν απέκτησα το Twitter για να βγάλω λεφτά, αλλά για να βοηθήσω την ανθρωπότητα” δεν μπορώ να μη κουμπώνομαι.

      Reply
      1. stcigar October 30, 2022 at 12:55 pm

        Εννοείται ότι ως μετανάστης που πραγματοποίησε το american dream του πέραν πάσης προσδοκίας, δεν μπορεί παρά να είναι με τους “προστάτες των αυτοδημιούργητων” συντηρητικούς και αυτούς πρωτίστως θέλει να εξυπηρετήσει εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του. Να φέρει την άνοιξη αποκλείεται ανεξαρτήτως προθέσεων, γιατί εκλείπουν πλέον οι συνθήκες που κατέστησαν αρχικά την “ελευθερία του λόγου” δυνατή. Από την άλλη συνεχίζω να διαβλέπω κάτι το δονκιχωτικό στη συμπεριφορά του, που τον τελευταίο καιρό τείνει να εκφυλιστεί σε απλό ψώνισμα. Έχουν πάρει αέρα τα μυαλά του και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τα διάφορα “επιτελεία” που κάνουν κουμάντο στο παρασκήνιο. Και καλά ο Γκέιτς που ήξερε να παίζει το παιχνίδι στα μουλωχτά και να διατηρεί για χρόνια τον τίτλο του “πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο” κρατώντας το ρόλο του φιλάνθρωπου για την ηλικία της σύνταξης. Ετούτος εδώ χώνει τη μύτη του παντού και το κυριότερο ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ, χωρίς να πολυσκέφτεται ότι τη σήμερον ο τίτλος του “πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο” αλλάζει κάτοχο από τη μία μέρα στην άλλη.

        Reply
        1. Oannes October 30, 2022 at 1:46 pm

          Συμφωνώ. Άσε που πιστεύω ότι όσο αντιπαθητικός κι αν είναι ο Gates [σε αντίθεση με τον E. – δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέρναγα καλύτερα μ’ αυτόν, πίνοντας μπύρες, παρά με το σκατανθρωπάκο, τον οποίο δεν μπορώ να φανταστώ να πίνει κάτι άλλο από φασκόμηλο] είναι αρκετά πιο έξυπνος …και δεν αποκλείεται in the long term να έχει ράμματα για τη γούνα του κυρ-Musk.
          Ο τελευταίος έχει στα μάτια μου κάτι από αναλώσιμο.

          Reply
          1. stcigar October 30, 2022 at 2:18 pm

            Σε αντίθεση με τον Gates που είχε δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μονοπώλιο στο χώρο του software, οι δραστηριότητες του Musk, όσο ιδιαίτερες κι αν είναι, δεν έχουν αποκλειστικό χαρακτήρα. Λίγο να τα χαλάσει με την αμερικανική κυβέρνηση – τέρμα η Space X. Λίγο να τα χαλάσει με τους Κινέζους – τέρμα η Tesla. Λίγο ακόμα νανέβει το κόστος του ρεύματος.. Ωχ αυτό αφορά περισσότερο εμάς!🙄

            Reply
  2. Timothy Price October 30, 2022 at 3:48 pm

    It’s like stop threatening and just do it. These celebrities on Twitter, and everywhere else they spout their dribble are insignificant. They really think they matter. But IMHO, they don’t matter in the least. I was on Facebook for a short time. When FB changed their license agreement to where you agree that FB owns all your content, I said “¡Hasta la vita! Baby!” scrubbed my FB account and never looked back. All my photographer friends were up in arms over the new license agreement, and threatening to quit FB. None of them quit FB that I know of. Recently when Fitbit and Google joined up together, I said “¡Adios muchachos, muchachas!’ to Fitbit. Unfortunately, I got tied up with Google Maps for work (Google tied my work and personal accounts together. Amazon did the same thing), and I can’t easily dump Google without compromising hundreds of maps that clients use. Of course, I use YouTube. So while I use DuckDuckGo for my search engine, I’m a bit of a hypocrite when it comes to no Google.

    Reply
    1. Oannes October 30, 2022 at 5:39 pm

      I totally agree about the celebrities – both their value and the empty threats. When Trump was elected many of them were threatening of leaving the country, something of course they never did. I suppose guiding the fan base “in the right direction” is, and always was, the true purpose of star system.

      Reply
      1. Timothy Price October 30, 2022 at 6:11 pm

        I started dressing all in black after Clinton retroactive tax increase in 1992. I have worn all black all the time ever since. Being sick of the politics of the time, and pursing other interests, we moved to Spain for 4 years during Clinton’s second term.

        Reply
        1. Oannes October 30, 2022 at 6:29 pm

          “Retroactive tax increase”? sounds pathetic. And, should I say …illegal?

          Reply
          1. Timothy Price October 30, 2022 at 6:49 pm

            He got away with it, and I had a huge tax bill, courtesy of Bill, that year.

            Reply

Leave a Reply