Ο ELON …ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ

Ρεπορτάζ του capital.gr :
O νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ απέσυρε ανάρτηση που είχε κάνει χθες Κυριακή, στην οποία αναπαρήγαγε αβάσιμη θεωρία σχετικά με την επίθεση κατά του συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην οικία τους στο Σαν Φρανσίσκο.
Η ανάρτηση που αποσύρθηκε ήταν αντίδραση σε μία ανάρτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία απέδωσε στην επίθεση στη ρητορική μίσους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Στην ανάρτησή της η Κλίντον είχε προσθέσει ένα link σε δημοσίευμα της εφημερίδας L.A. Times σύμφωνα με το οποίο δράστης της επίθεσης προωθούσε θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.
“Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία από όσα μπορεί να δει το μάτι”, απάντησε ο Μασκ στην Κλίντον αναρτώντας ένα σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα The Santa Monica Observer η οποία, σύμφωνα με ανθρώπους που ερευνούν τα γεγονότα, περιγράφεται ως μία ηλεκτρονική σελίδα διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης και της είδησης ότι η ίδια η Κλίντον έχει πεθάνει και έχει αντικατασταθεί από μία σωσία της.
Ούτε ο Μασκ, αλλά ούτε και η Twitter δεν απάντησαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.
Με τους φόβους να αυξάνονται σχετικά με την κλιμάκωση της πολιτικής βίας καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος θα χειριστεί τη ρητορική μίσους και παραπληροφόρησης στο Twitter.
Οι διαφημιστές θα παρακολουθούν στενά. Η General Motors Co ανακοίνωσε την Παρασκευή πριν από την ανάρτηση που αποσύρθηκε ότι προχωρεί στην προσωρινή αναστολή της πληρωμένης διαφήμισης στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τον Μασκ και ότι συνεργάζεται με την εταιρία “προκειμένου να κατανοήσει την κατεύθυνσή της υπό τη νέα ηγεσία της”.
Οι πωλήσεις πληρωμένων διαφημίσεων διαμόρφωσαν ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των εσόδων της Twitter στο δεύτερο τρίμηνο. Σε μία ανάρτησή την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μασκ απευθύνθηκε άμεσα στους διαφημιστές, επισημαίνοντας ότι υπό τη διοίκησή του το μέσο “είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους πεδίο αναρτήσεων, όπου θα μπορούν να λέγονται τα πάντα χωρίς συνέπειες!”.
Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, ο Μασκ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με την απόλυση εργαζόμενων στο Twitter. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενός χρήστη σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων, ο ίδιος ανέφερε: “Αυτό δεν ισχύει”.


Το περιστατικό, ίσως
στημένο, είναι ενδεικτικό των προθέσεων του “free speech champion” και πιθανώς πιλότος μελλοντικών εξελίξεων. Το μήνυμα μπορεί να προκύπτει και συμπτωματικά, είναι πάντως το ακόλουθο :
“Αν εγώ, ο ιδιοκτήτης Twitter – genius – παντογνώστης – πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη” μπορώ να υποπέσω σε τέτοια σφάλματα …
ο οποιοσδήποτε μπορεί.
Και αν “εγώ, ο ιδιοκτήτης Twitter κλπ.” οφείλω να συμμορφώνομαι με
κάποιους κανόνες, οι πάντες οφείλουν να το κάνουν.

Δυο λόγια, παρεμπιπτόντως, για τη συμπρωταγωνίστρια του επεισοδίου:

Προσεγγιζουσών των mid-term elections της 8ης Νοεμβρίου, ακούει κανείς με ένα μίγμα αηδίας και στωικότητας την Hillary να “προειδοποιεί” περί σχεδίου των ”ακροδεξιών” να κλέψουν τις εκλογές του 2024. Η κατηγορία “ακροδεξιοί” είναι ευρύχωρη όσο χρειάζεται για να χωρέσει τα 70.000.000 ψηφοφόρων του Trump στις προηγούμενες εκλογές. Και σίγουρα, όσους διατύπωσαν αμφιβολίες περί τη νομιμότητα της διεξαγωγής τους [81.000.000 ψήφοι για τον Biden, 6.000.000 περισσότερες απ’ όσες είχε πάρει ο Obama το 2012…]
Επί τη ευκαιρία, το σλόγκαν που δεν έπαψε να επαναλαμβάνει δημόσια η Clinton, από ενάρξεως θητείας Trump [2017], ήταν το “he is an
illegitimate president” …περνώντας το σε εκατομμύρια, κυρίως γυναίκες, οπαδούς της.
Με άλλα λόγια : μέσω της παρολίγον Madam President, οι Democrats κατηγορούν τους αντιπάλους τους για το “έγκλημα καθοσιώσεως” που
οι ίδιοι έκαναν, χωρίς ποτέ κανείς, κατηγορώντας τους, να το χαρακτηρίσει ως τέτοιο.
Το πράττουν δε, αναφερόμενοι όχι πια απλώς στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και στις
επόμενες, κατηγορώντας τους οπαδούς του Trump …προκαταβολικά για αλλοίωση ενός εκλογικού αποτελέσματος που – είναι κοινό μυστικό – θα αποτελεί πανωλεθρία για τον Δημοκρατικό υποψήφιο [είτε είναι ο “Πρόεδρος Biden” είτε όχι]

4
(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply