Ο COVID ΚΑΙ ΤΟ …ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ “ΠΟΛΙΤΗ”

Πέρα από την κακή δημοσιογραφία, ο ΔΟΜ, πρώην ΔΟΛ, επιμένει στην αγραμματοσύνη του …Κοροναϊού. Οφείλει κανείς να σεβαστεί την ολιστική προσέγγισή τους: ο βιαστής της λογικής γίνεται πιο αποτελεσματικός με τη συνέργεια του βιαστή της γλώσσας.
Επί της “ουσίας”, το σκεπτικό πίσω από “τα εφιαλτικά σενάρια της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων στον απόηχο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των Θεοφανείων”, τα οποία “παίρνουν σιγά σιγά σάρκα και οστά” παραμένει μυστηριώδες. Η
πατέντα που εφαρμόζεται εδώ δείχνει παρόμοια με εκείνη που ισχύει για τα εμβόλια: ΚΑΙ υποχρεωτικός εμβολιασμός, ΚΑΙ μάσκα, social distancing etc στη μια περίπτωση. ΚΑΙ lockdown εν μέσω εορτών, απομόνωση, ταλαιπωρία, εξευτελισμός του κόσμου …ΚΑΙ εφιαλτική αύξηση κρουσμάτων στην άλλη. Όπερ μας οδηγεί σε τι άλλο; περισσότερο lockdown. Υποθέτεις ότι για τις “μαύρες προβλέψεις” των “ειδικών” φταίνε τα 5-10 πάρτι κορωνοϊού που έλαβαν χώρα ανά την επικράτεια, και η προσέλευση ενός ασήμαντου αριθμού ανθρώπων στις εκκλησίες με σχολαστικά τηρούμενα μέτρα ασφαλείας.
Άλλη πατέντα, κλασική αυτή, είναι εκείνη που κάνει ειδικούς – κυβέρνηση να πραγματοποιούν άθλιες υποβαθμίσεις δίκην παραχωρήσεων, όπως το …click away, μόνο και μόνο για να τις ξαναπάρουν πίσω, κάνοντας τες να φαντάζουν σαν χαμένος παράδεισος …ισοπεδώνοντας τις διεκδικήσεις του κόσμου.
Ο κόσμος υιοθετεί μια στάση όχι πλέον διαμαρτυρίας ή, προς Θεού, εξέγερσης [μην ξεχνάμε τι έγινε και με τον “όχλο του Τραμπ”] αλλά
παράπονου για τα πιο σκανδαλώδη από όσα του συμβαίνουν. Μυείται σ’ αυτό από τις τηλεοπτικές περσόνες, που βγαίνουν στον αέρα σαν είδωλά του στον καθρέπτη : τις προάλλες ο [“τζόρας“ και “ταμπεραμεντόζος”] κύριος Παπαδάκης, παρακαλούσε “γονατιστός” τον ειδικό-πολιτικό-δεν θυμάμαι τι σκατά ήταν, να του εξηγήσει γιατί πρέπει αυτός κι ο γιος του, να πάρουν δυο ταξί για να πάνε χωριστά στο ίδιο σπίτι, όπου μένουν.
Η απάντηση ήταν τόσο ανάξια λόγου, που ούτε την θυμάμαι. Ο παραπονιάρης δημοσιογράφος έδειξε ικανοποιημένος.

2
(Visited 125 times, 1 visits today)

12 Comments

  1. stcigar January 10, 2021 at 11:45 pm

    Το πιο τρελό είναι ότι ο τερατώδης παραλογισμός της όλης υπόθεσης χρησιμοποιείται συγχρόνως ως το ύστατο επιχείρημα υπέρ της. Σε όσους έχω καθήσει να εξηγήσω το μέγεθος της απάτης – και το έχω κάνει λίγο πολύ με όλα τα οικεία μου πρόσωπα – παρατηρώ τελικά την ίδια στερεότυπη κατάληξη: “Μα τότε όλα είναι παράλογα! Δεν μπορεί να είναι όπως τα λες!” Κάπου έχει την πλάκα του να διαπιστώνεις ότι αυτό που τρομάζει περισσότερο τον κόσμο δεν είναι τόσο η πιθανότητα, όσο η απιθανότητα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.

    Reply
    1. Oannes January 11, 2021 at 9:42 am

      Κατά “σύμπτωση” μάλλιασε η γλώσσα μου δυο ώρες χτες μιλώντας στο τηλέφωνο με παλιό φίλο [ας όψονται οι εορτές] προσπαθώντας να του εξηγήσω τα αυτονόητα περί κορωνοϊού και …Trump. Ο άνθρωπος επ’ ουδενί έλεγε να βγει από τη λάσπη των κλισέ και να κάνει μια λογική σκέψη. Το πρόβλημα είναι, όπως σκεφτόμουν την ώρσ που μιλάγαμε, ότι πρόκειται περί κατά τεκμήριο ευφυούς ατόμου. Και ούτε καν από τους ευνοημένους της υποθέσεως … στην ίδια μοίρα με τον περισσότερο κόσμο είναι : τα απολύτως απαραίτητα. Αν αυτός και τόσοι σαν κι αυτόν έχουν αφεθεί να “καταντήσουν” έτσι, δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε.

      Reply
    2. Oannes January 11, 2021 at 9:47 am

      Ο Professor με έβαλε στο mood, θα ξεκινήσω οσονούπω ένα μικρό μπαράζ μπλουζ κομματιών στο οποίο θα τον εντάξω.

      Reply
  2. dnk January 11, 2021 at 10:03 am

    Υιοθετώντας την “λογική” του “αόρατου εχθρού”, το ” ζήτημα” επιλύεται εύκολα.Αν η ιδιωτική κατοικία είναι κάτι σαν το ταξί για τον δημόσιο χώρο,τότε μπορούμε,ασφαλώς,να υποθέσουμε ότι εντός αυτής υπάρχουν θέσεις-καρέκλες για παραπάνω απο ένα άτομα,τα οποία τηρούν,μεταξύ τους,τις,”ενδεδειγμένες”,αποστάσεις ασφαλείας.Η ” κοινωνική λογική” των δύο ταξί εφαρμόζεται και στο “κοινωνικό κύτταρο” της κατοικίας.Στην περίπτωση υπάρξεως καναπε “εξ αδιαιρέτου”,μπορεί να εφαρμοστεί η τοποθέτηση πλαισίων πλέξιγκλας μεταξύ των “ορίων” που θέτουν τα μαξιλάρια.

    Reply
    1. Oannes January 11, 2021 at 10:47 am

      Κάπως έτσι…

      Reply
  3. stcigar January 11, 2021 at 10:35 am

    Θα τόβαζα και μόνος μου, αλλά τελευταία η πλατφόρμα δεν μου επιτρέπει πρόσβαση στο YouTube και μάλιστα έχει εξαφανίσει οτιδήποτε σχετικό από τα προηγούμενα post του stcigar. Ο δαίμων του διαδικτύου!

    Reply
    1. Oannes January 11, 2021 at 10:46 am

      Άλλο πάλι αυτό…
      Την προηγούμενη βδομάδα πέρασα 3 μέρες μη μπορώντας να δω την αρχική σελίδα. Μπορουσα μεν να φτάξω posts και να τα ανεβάσω, αλλά αυτό …γιόκ. Μετά από αρκετές ώρες επικοινωνίας με τα “πολύ εξυπηρετικά” άτομα του host, και με τον άνθρωπο που έχω για τεχνική υποστήριξη, το πρόβλημα “λύθηκε”, χωρίς, όπως συνήθως συμβαίνει “μ’ αυτά” να έχει προκύψει κάποιο συμπέρασμα περί το τι ακριβώς συνέβαινε.
      Δεν είχα φυσικά αντιληφθεί αυτή την παράμετρο, την οποία και θα διερευνήσω. Κατ’ αρχήν απ’ ότι είδα αφορά βασικά τα μουσικά posts. Τα κείμενα είναι άθικτα πλην του ανοίγματος, το οποίο δυστυχώς, ως προς τα μουσικά, είναι …το ίδιο το κλιπ. Το …γιατί συμβαινει αυτό, ένας Θεός της ψηφιακκής τεχνολογίας το ξέρει. Θα το τσεκάρω.

      Reply
    2. Oannes January 11, 2021 at 10:54 am

      …συνέχεια : το μόνο που ξέρουμε [ξέρει δηλ. ο της τεχνικής υποστήριξης] είναι ότι ο site δέχεται συστηματική επίθεση από hackers. Όχι το δικό μου μόνο, είναι ένα γενικευμένο και αυτοματοποιημένο φαινόμενο αγνώστων σκοπών και προελεύσεως. Αυτό γίνεται αντιληπτό υπό μορφή “περίεργων” μηνυμάτων, εξ αιτίας των οποίων ο άνθρωπος ενεργοποίησε την παράμετρο του approval – τα “περίεργα” απλώς τα πετάω.
      Θα ενημερώσω μολις επικοινωνήσω μ΄αυτόν.

      Reply
  4. stcigar January 11, 2021 at 11:05 am

    Take it easy, just saying.. Εδώ στη Microsoft χρειάστηκαν δεκαετίες για να κάνουν τα Windows υποτυπωδώς λειτουργικά.. μην έχουμε τώρα και παράλογες απαιτήσεις!

    Reply
    1. Oannes January 11, 2021 at 11:25 am

      Ειλικρινά δηλαδή, “βαθύς γνώστης” της τεχνολογίας δεν δηλώνω – ασχέτως του ότι ασχολούμαι μ’ αυτήν τριάντα χρόνια τώρα. Αλλά ο αριθμός των στιγμών που έχω πιάσει τους “ειδικούς” να ξέρουν ακριβώς όσα κι εγώ [=τίποτα] περί το …τι ακριβώς συμβαίνει, ανεξαρτήτως θέματος, θα συνιστούσε αστείο, αν δεν ήταν ένα αστείο εις βάρος μας.

      Reply
  5. dnk January 11, 2021 at 12:45 pm

    Ισως πρόκειται για “αυτοάνοση κατάσταση” του συστήματος.Και τα “αυτοάνοσα” “σηκώνουν” πολύ diy.Έτσι,μάλλον,εξηγείται και η “ατοπία” ή η ” μούγκα στη στρούγκα” των “ειδικών”. Θα άξιζε τον κόπο ,” χτυπώντας” antihistamines for alopecia areata, να διαβάσετε τα αποτελέσματα -ως ένα “παράδειγμα”-του “συγκριτικού” μεταξύ ” κλασσικών” αντιϊσταμινικών και της ” μονοκλωνικής” ντουπιλουμάμπης,πράγμα που θα οδηγούσε σε,σχετικά ασφαλή,συμπεράσματα για την όλη κατάσταση με τα προτεινόμενα εμβόλια,τις προτεινόμενες θεραπείες και την γενικότερη “στάση” των ” ειδικών”.

    Reply
    1. Oannes January 11, 2021 at 2:47 pm

      Θα το κάνω asap. Thanks

      Reply

Leave a Reply