Ο ΤΕΩΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ …ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ

Τα δυο tweets από το hashtag #πεθανε …καλούν σε αναδημοσίευση, με λεζάντες όπως “οι δυο Ελλάδες”, ή “οι απερχόμενοι και οι επερχόμενοι”.
Επί της ουσίας [αν είναι αυτή η ουσία] αισθάνομαι πιο κοντά στον δεύτερο, από αντιπάθεια για το θεσμό και τους εκπρόσωπούς του – απ’ τον “δικό μας” μέχρι την πρόσφατα εκλιπούσα
Ελισάβετ.
Την οποία, όμως …παρεμπιπτόντως, μέρες ολόκληρες
λιβάνιζε το ίδιο lifestyle που ασχημονεί σήμερα πάνω απ’ τη σωρό του τέως.
Ας μη μιλήσουμε άλλωστε για τους σημερινούς “leaders of the free world” [δεν εννοώ καλέ τον Μπάιντεν] οι οποίοι αλωνίζουν ανενόχλητοι, απεργαζόμενοι την καταστροφή μας.
Και στο φινάλε …η “αύρα πολιτισμού” που αποπνέει το πρώτο tweet, αντιπαρατιθέμενη με το ήπιο παραλήρημα που επικρατεί από κάτω, σε βάζει σε σκέψεις για το
ποια είναι τελικά η ουσία της υποθέσεως.

4
(Visited 62 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar January 11, 2023 at 2:32 pm

    Τον είχα πετύχει πριν από 15-20 χρόνια σε μια ταβέρνα στο Πασαλιμάνι με την οικογένειά του. Φαινόταν σαν ένας τυπικός έλληνας μπαμπάς..

    Reply
    1. Oannes January 11, 2023 at 4:46 pm

      “Λιγάκι” πιο πλούσιος. 😊 Ένα απλοϊκό ανθρωπάκι ήταν κατά βάση, στη δίνη των περιστάσεων. Εννοείται ένας κακομαθημένος τζιτζιφιόγκος στα νιάτα του κλπ. [ο Καραμανλής, allegedly, σε ένα απ΄τους ομηρικούς καυγάδες του με τη “βασιλομήτορα”, τον είχε πάρει κωλοφεράντζα όταν πήγε (διάδοχος τότε) να επέμβη : “σκάσε κι εσύ …κωλόπαιδο!”].
      Αλλά έως εκεί. Δεν έχω αντιληφθεί ποια ήταν τα “εγκλήματά του” για τα οποία ωρύονται διάφορα μαλάκια, αλλά δεν είναι και το μόνο ακατανόητο these days.

      Reply

Leave a Reply