Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Σύμφωνα με ντοκουμέντο που το Breitbart News εξασφάλισε από κάποιον insider, το Facebook παρακολουθεί, μέσω κωδίκων / αλγορίθμων, τη συμπεριφορά, online και …offline των χρηστών του, ώστε να προσδιορίσει αν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σαν hate agents. Εννοείται ότι, όχι απλώς η συναναστροφή με γνωστούς hate agents, αλλά και η …ουδέτερη αναφορά σ΄ αυτούς, αρκούν για να θέσουν κάποιον εκτός πλατφόρμας.
Τα ΜΜΕ και οι παραφυάδες αυτών, “social” media, έχουν καθορισμένους ρόλους: τα πρώτα είναι ο κλασικός γκεμπελο-σταλινικός μηχανισμός προπαγάνδας. Τα δεύτερα, εκτός από την ανακύκλωση της προπαγάνδας, είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση, αστυνόμευση και κατατρομοκράτηση του “πολίτη”.
Είναι γνωστή η αστυνομική πρακτική πρόκλησης / ενθάρρυνσης εντάσεων, προς νομιμοποίηση στη συνέχεια κάποιων δρακόντειων μέτρων. Μ’ ένα παρόμοιο σκεπτικό, οι “εταίροι μας” ενθάρρυναν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και του Γιάννη μ’ ένα νι ως χρήσιμου ηλίθιου* στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να επιτύχουν το maximum των στόχων τους.
Αλλά και το διαδίκτυο έτσι εγκλωβίζει, δεκαετίες τώρα, το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, αφήνοντας ασύδοτους τους πάντες, μέχρι που προέκυψε, σαν “νομοτέλεια”, η ανάγκη ελέγχου των …fake news. Δηλ. η λογοκρισία.
Όποια πχ. συζήτηση ξεκινάει για το μεταναστευτικό με…λάθος τρόπο [χωρίς ένα έξαλλο thumbs up] τερματίζεται εν τη γενέσει, με ακραίες προσβολές και συνοπτικές διαδικασίες. Το φαινόμενο αποτελεί ίσως την πιο βάναυση μορφή “bullying”. Εκθέτει τον άνθρωπο σε κατηγορίες [“ρατσιστής”, “ακροδεξιός” κτλ] στις οποίες είναι αδύνατο να απαντήσει πειστικά – ακριβώς όσο αδύνατο είναι να αποδειχτούν κι οι ίδιες: γιατί μιλάμε για τα εσώψυχα του ανθρώπου, για το τι, υποτίθεται, πιστεύει “κατά βάθος”, αντίθετα απ’ αυτό που “λέει ότι πιστεύει”. Και τη στιγμή που ο διαδικτυακός όχλος σε λυντσάρει [μιλάμε για ανθρώπους, όταν …είναι άνθρωποι, που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν από το να ποστάρουν] άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ρατσιστής, ή ελέφαντας.

* και πάλιν ερχόμενου μετά δόξης, ως επικεφαλής κόμματος, συνοδευόμενου από διάνοιες της πολιτικής, όπως ο …Κρίτων Αρσένης, ο Ψαραντώνης και η Νένα Βενετσάνου…

2
(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Reply