Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ…

Το ενδιαφέρον που ούτως ή άλλως παρουσιάζει το παρακάτω θέμα πολλαπλασιάζεται από την εμπλοκή σ’ αυτό κάποιων ονομαστών μας φίλων…
Το Υπουργείο Παιδείας της πολιτείας του Όρεγκον εκπόνησε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν μια
“αντιρατσιστική προσέγγιση στη διδασκαλία των μαθηματικών”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθηματικοί πρέπει να απομονώσουν την τοξική παρουσία του ρατισισμού από τις αίθουσες διδασκαλίας. Το θεωρητικό υπόβαθρο γι’ αυτό παρέχεται από φράσεις του τύπου “δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια” και “όλες οι θεωρίες είναι αφηγήματα ”. Πρόκειται φυσικά για τα μεταμοντέρνα πασαλείμματα της Critical Theory, η οποία αποτελεί Ευαγγέλιο της Διακυβέρνησης Biden, και στην οποία, θέλοντας και μη από καιρού εις καιρόν θα αναφερόμαστε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η απαίτηση του δάσκαλου από τον μαθητή να εστιάζει στην “σωστή απάντηση” αποτελεί έκφραση του “white supremacy”. Ο δάσκαλος οφείλει να ενθαρρύνει τον μαθητή να παρουσιάζει τουλάχιστον …δύο απαντήσεις για τη λύση ενός μαθηματικού προβλήματος. Η πίστη στην αντικειμενικότητα είναι το ισοδύναμο της πίστης στην λευκή υπεροχή. Ο ρατσισμός που κρύβεται πίσω από την πίστη στην αντικειμενικότητα, αφορά στην άρνηση του γεγονότος ότι …καθένας έχει μια αξιοσέβαστη δική του οπτική.
Αν τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο επιθεώρησης σε εποχές λιγότερο παρακμιακές απ’ τη δική μας, η εκτίλυξή τους σήμερα γίνεται στους κόλπους μιας ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία, καλό είναι να θυμόμαστε, είναι
η ίδια που κρατά έθνη ολόκληρα σε αυστηρό lockdown, απειλώντας πολίτες με στέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού / συμμόρφωσης με τα γελοία και αναποτελεσματικά της μέτρα.
Το να μπει σε διάλογο κανείς με μια “θεωρία” όπως η παραπάνω αποτελεί ήδη παραδοχή ήττας. Μια φράση είναι αρκετή: το ότι “δεν μπορεί να υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια” προβάλλεται ως …
“αντικειμενική αλήθεια”, πέφτοντας στην παγίδα του “νόμου” που η ίδια η φράση ορίζει.
Η πληροφορία έρχεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία, με την επίσημη ιατρική κοινότητα να δείχνει ξανά
* τα δόντια της, επιχειρώντας, σε άψογο κοντράστ με το παραπάνω δόγμα, να ακυρώσει κάθε άποψη αντίθετη εκείνης των big pharma. Αυτό, έχοντας πλέον μαζί της τη συντεταγμένη πολιτεία, η οποία στο παρελθόν είχε παράσχει στοιχειώδη [=όχι ιδιαίτερη] προστασία στους αντιτιθέμενους στα αθέμιτα συμφέροντά της.
Όσο για την
εμπλοκή που λέγαμε στο ξεκίνημα: βασικός σπόνσορας του εν λόγω προγράμματος είναι το …Bill & Melinda Gates Foundation.

* Η καταγεγραμμένη ιστορία της, στην Αμερική και όχι μόνο, βρίθει επιχειρήσεων τρομοκράτησης – επιβολής μονοπωλίου ιατρικής ορθότητας, από τον 19ο ήδη αιώνα.

4
(Visited 271 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar February 20, 2021 at 5:49 pm

    Μα ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι ένα κι ένα κάνουν δύο..!!

    Reply
    1. Oannes February 20, 2021 at 6:08 pm

      Διακρίνω έντoνα χαρακτηριστικά white supremacy στην τοποθέτησή σου. Το 1+1= 2 είναι απλώς ένα ακόμα αφήγημα.

      Reply
    2. Oannes February 20, 2021 at 6:16 pm

      …Η πλάκα είναι ότι, τώρα με τον Biden, που αστεία τύπου Αρκά θα γίνονται ειδήσεις σαν γεγονότα, είναι αργά για να ζητήσει κάποιος συγνώμη απ’ το γελοιγράφο, καθότι και ο ίδιος το έχει, ευπειθέστατα, βουλώσει.

      Reply
  2. stcigar February 20, 2021 at 6:21 pm

    Θα επιβεβαιώσω τις χειρότερες υποψίες σου με την παρατήρηση ότι τα μαθηματικά όντως αποτελούν έναν από τους κατεξοχήν τομείς της “λευκής υπεροχής” αν λάβουμε υπόψιν τις επιδόσεις των μαύρων μαθητών σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις των λευκών, αν και αμφότερους έχουν επισκιάσει πλέον οι σχετικές επιδόσεις των κινέζων..

    Reply
    1. Oannes February 20, 2021 at 6:39 pm

      Πάντα με απασχολούσε το ερώτημα, μια και ζουμε στην εποχή της πληροφορικής, ποια είναι η καταγεγραμμένη προσφορά των μαύρων σ’ αυτήν. Αλλά και των γυναικών ας πούμε. Both close to zero. Σημειωτέον ότι αυτό θεωρώ ότι είναι μάλλον προς τιμήν και των δύο [μαύρων και γυναικών, λευκών και μαύρων]. Απλώς σύμφωνα με τη λογική των …tech supremacists , θα έπρεπε να αποτελεί ψόγο.

      Reply
  3. stcigar February 20, 2021 at 6:27 pm

    Η περίπτωση του Αρκά είναι από τις πλέον απογοητευτικές. Προσωπικά πάντως είχα χάσει το ενδιαφέρον μου για τη δουλειά του εδώ και 25ετία τουλάχιστον, οπότε δεν θα έλεγα ότι στενοχωρήθηκα και πολύ..

    Reply
  4. stcigar February 20, 2021 at 7:31 pm

    Ούτως ή άλλως το σημερινό τερατούργημα είναι δημιουργία μιας απειροελάχιστης μειοψηφίας ακόμα και μεταξύ των “καυκάσιων” ανδρών, η οποία επιπλέον έχει επιβάλλει τον εαυτό της ως “κανονικότητα” έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των απανταχού “καθυστερημένων”. Η ανεξέλεγκτη πάντως ανάπτυξη των κυττάρων μιας ορισμένης περιοχής του ανθρώπινου οργανισμού ονομάζεται ως γνωστόν καρκίνωμα και η συνακόλουθη εξάπλωσή της στο υπόλοιπο ανθρώπινο σώμα μετάσταση. Καμιά φορά σκέφτομαι πως οι ανεξήγητες αλλιώς υπερβολές της πολιτικής ορθότητας (κατάληξη των οποίων είναι η σημερινή κρίση του “κορωνοϊού”) αποτελούν μια καθυστερημένη αντίδραση του οργανισμού σε αυτό ακριβώς το καρκίνωμα, ένα είδος “αυτοάνοσης” λάθος απάντησης σε μια υπαρκτή απειλή, που το μόνο που μπορεί να καταφέρει πλέον είναι να σκοτώσει τον ταλαίπωρο ασθενή μια ώρα αρχύτερα..

    Reply
    1. Oannes February 20, 2021 at 8:35 pm

      Πράγματι το ανεξήγητο, το γελοίο και το εφιαλτικό της καταστάσεως βρίσκονται σε direct competition. Έβλεπα μόλις στην τηλεόραση κάτι ουρές ατόμων σε …άψογο σχηματισμό social distancing να περιμένουν για το shot, μοιραζόμενοι τον ενθουσιασμό τους με τον κουραδο-ρεπόρτερ, ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης έτρεχε ο τίτλος “ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ”.
      Πώς το έλεγαν οι Damned, “Sick of Being Sick” https://www.youtube.com/watch?v=pJ77u2X7A-g

      Reply

Leave a Reply